Connect with us

Hír

A négy budapesti csapat jutott be a HFL elődöntőibe, a Cowbells lett az első kiemelt

Teljes fordulót rendeztek a hétvégén a magyar amerikai futball kiemelt osztályában, azaz a HFL-ben, ahol így már csak egy elhalasztott mérkőzés pótlása maradt az alapszakaszból. Az érdemi kérdések pedig el is dőltek a hétvége folyamán. Az eredmények alakulása miatt biztossá vált, hogy a négy budapesti csapat jutott be az elődöntőkbe, az első kiemelést pedig a Csepel TC Cowbells szerezte meg.

Fotó: Budapest Titans Facebook

Nem is akármilyen meccsen szerezte meg az első kiemelést a Cowbells, ugyanis a szintén veretlen Titans ellen léptek pályára szombaton, ami egy egészen hihetetlen mérkőzést hozott. A Kolomposok kezdték meg a pontgyártást, illetve az első félidőben egy safetyt is összehoztak, mégis 20-9-es hátránnyal mehettek a szünetre. A Titans pedig a legvégéig vezetett, azonban ott a Cowbellsnek egy onside kick is sikerült és a hajrában sikerült megfordítaniuk és megnyerniük a találkozót 34-33-ra. Így a Kolomposok lettek az első kiemeltek, de könnyen lehet, hogy ez a két gárda játssza majd a Hungarian Bowlt is, ahol újra egy kiélezett összecsapásra lehet kilátás.

Persze ne szaladjunk ennyire előre, hiszen még az elődöntőiket is meg kell nyerniük a feleknek. Azt már tudjuk, hogy az Újpest Bulldogs és a Budapest Wolves lesz ott a legjobb négyben, már csak azt nem, hogy milyen sorrendben – ezáltal hogy ki kivel játszik majd. Ugyanis egy halasztás miatt épp ők ketten csapnak majd össze az alapszakasz utolsó találkozóján két hét múlva vasárnap, amivel eldöntik, hogy ki kihez utazik.

Ők most hétvégén egy-egy győzelemmel biztosították be az elődöntőt, a Wolves 13-10-re verte meg a Sharks együttesét egy gyakorlatilag ki-ki meccsen, míg a Bulldogs magabiztosan 27-0-ra verte meg a szezont nyeretlenül záró Rangers együttesét. Utóbbi találkozónak sajnos pályán kívüli atrocitása is volt, amikor az egyik újpesti szurkoló és a Rangers játékos Benedek László szólalkozott össze, az elkapó elmondása szerint a szurkoló meg is fojtogatta őt (bővebben itt a kommentek közt).

A tabella állása egy mérkőzéssel az alapszakasz vége előtt:

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x