Connect with us

Prémium cikkek

B*szd meg az első kört – Így lett dinasztia a Redskinsből

A Washington 1991 óta nem járt a Super Bowlban, sőt azóta mindössze nyolc alkalommal sikerült pozitív mérleget elérni, a rájátszásban pedig 3-7 a csapat mérlege. Az ezt megelőző bő 20 évben viszont tarolt a franchise, ráadásul tette mindezt úgy, hogy 1969 és 1990 között mindössze háromszor választott az draft első körében.

Ma gyakorlatilag alapvetés az NFL-ben, hogy csak úgy lehet hosszú távon sikeres egy franchise, ha a jó piaci tevékenység mellé remek draftok társulnak. Kifejezetten ritka az, amit például a Rams csinált a 2016-os szezon után, hogy a win-now keretein belül a magas pickjeit már bizonyított sztárokra költi el és hét éven keresztül nem húz az első körben. Ez azonban semmi ahhoz képest, mint amit a Washington csinált az 1900-as évek második felében.

A leánykori nevén még Redskinsként ismert franchise két NFL-bajnoki címet szerzett még 1937-ben és 1942-ben. Ezt követően viszont – hasonlóan a Lionshöz vagy a Brownshoz – évtizedekig igazi boxzsáknak számított. Úgy tűnt, hogy mindez megváltozik Vince Lombardi 1969-es kinevezése után, a legendás szakember ugyanis elvállalva a főedzői és general manageri szerepet rögtön egy 7-5-2-es szezonnal nyitott (még a franchise tulajdonjogának öt százalékát is nekiadta az igazgató Edward Bennett Williams).

Sajnos az együttműködés nem tartott sokáig, ugyanis 1970 nyarán Lombardit rákkal diagnosztizálták és szeptember harmadikán el is vesztette a küzdelmet a betegséggel szemben. A helyére Tim Temerario és Bill Austin lett kinevezve, de a Redskins sorozatban 25. alkalommal is lemaradt a rájátszásról. Így került egy évvel később a csapat élére a későbbi Hall of Famer George Allen, akivel sikerült végre a helyes útra terelni a fővárosi franchise-t.

B*szd meg az első kört

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
HUF249024 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
HUF349034 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x