Connect with us

Hír

ELF: Szoros meccsen maradt alul az Enthroners

A 2024-es European League of Football szezon hatodik fordulója során Olaszországba utazott az Enthroners, ahol a Milano Seamen csapatával ütköztek meg. A fehérváriaknak ugyan megvolt a lehetősége, de a csapat első győzelmére sajnos továbbra is várni kell.

A Milano Seamen csapatát a korábbi Enthroners vezetőedző, Jim Ward vezeti, aki még 2019-ben HFL bajnoki címet szerzett a fehérvári együttessel. Az idei szezont az Enthronershez hasonlóan “lassabban” kezdték. Az erősebb csapatokkal szemben leégtek, míg a gyengébb vagy pedig hasonló szinten lévő csapatokkal szemben győzelmeket gyűjtöttek. Ezáltal a 6. fordulóra már 2-3-as mérleggel fordultak rá, és lehetőségük nyílt egy esetleges újabb győzelemmel megdönteni a csapat ELF-hez való csatlakozása óta elért legjobb eredményét.

Számos kivágáson és igazoláson ment keresztül szezon közben az olasz csapat, a legjelentősebb azonban egyértelműen a korábbi ELF sztárfutó, Jacques Crawford leigazolása volt. Crawford a Berlin Thunder csapatánál alkotott korábban maradandót. 2021 és 2022-ben is átlépte az 1000 yardos határt, és ezalatt a két év alatt 16 TD-t szerzett.

Az Enthroners ezzel szemben továbbra is az első győzelmét keresi és nem segíti a helyzetet, hogy a csapatot egy egészen példátlan sérüléshullám sújtja. Az Enthroners ELF keretéből már különböző nagyságú sérülést szerzett Tóth Levente FB, Boros László TE, Samuel Bhoedjang WR, Kiss-Prumik Attila WR, Pusztai András WR, Larry Orlovicius DT, Pantali Dániel LB, Horváth Benedek DB és Gyarmati Máté DB. Tehát nem a legjobb előjelekkel vágott neki a mérkőzésnek az idő közben erősen megfogyatkozott magyar csapat.

Fotó: Kutasi Petra

A mérkőzés

A mérkőzést az Enthroners támadósora nyitotta meg, azonban egy interceptiont követően a Seamen hamar átvette a kezdeményezést. Ugyanis Mangel passzát a frissen igazolt amerikai import cornerback, Samuel Westfall (#2) húzta le, aki korábban a Virginia egyetemen pallérozódott. Az így megszerzett labdabirtoklást hamar pontokra is váltotta a csapat és egy 36 yardos mezőnygóllal Matteo Felli (#3) felrakta a csapatát a táblára.

Az Enthronersre a második negyedig kellett várni, amikor egy 11 playen át tartó drive végén Czirók Márton (#13) értékesített egy 19 yardos átadást Mangeltől. Ezzel az akcióval a magyar klasszis megszerezte az első hatpontosát az ELF-ben, illetve az Enthroners is a szezon során első alkalommal szerzett vezetést az ellenfelével szemben.

Következő drive során a Seamen támadósora lendült akcióba és az első játékból rögtön egy 44 yardos elkapást hozott össze a csapat fiatal WR-e, Juan Flores (#81). A drive-ot azonban mégsem sikerült pontszerzéssel zárnia a csapatnak, ugyanis az irányító egy scramble során elejtette a labdát, amire a fehérvári védő, Malik Crenshaw (#55) vetődött rá, ezzel véget vetve a támadásnak.

Mindazonáltal az Enthroners támadósor továbbra sem tudott élni a lehetőségekkel, több kritikus alkalommal is egyéni hibák sora és büntetések vetettek véget a fehérvári alakulat támadásainak. Szerencséjükre a védelem tartotta magát és még a negyed során többször is megállították a Seamen támadósorát, többek között blokkoltak egy mezőnygól-kísérletét is.

A Seamen védelme azonban a fehérvárihoz hasonlóan igyekezett helyzetbe hozni a támadósorát, és blokkolt egy puntot, amivel remek mezőnypozíciót adtak a csapat támadósorának. A Zach Bronkhorst (#8) vezette támadósor ki is használta az adódó lehetőséget és először egy 15 yardos irányítófutást, majd pedig egy 33 yardos TD-passzt hozott össze, utóbbit a már korábban említett Juan Flores (#81) kapta el, aki a célterületig meg sem állt a labdával.

A második félidőt a hazaiak kezdték meg, akik egy remek visszahordás és egy a Zilai Jánosra (#51) bedobott personal foul büntetéssel szinte azonnal az Enthroners vörös zónájában találták magukat, ahonnan már nem volt megállás. Jacques Crawford (#1) 11 yardos TD futásával 16-7-re módosult az állás, és érezhető volt a nyomás, hogy az időközben két labdabirtoklásra nőtt Seamen előny miatt fel kell kapcsolnia az Enthroners támadósorának, ha játékban akarnak maradni.

A fehérvári egység azonban továbbra sem tudott felzárkózni, a negyed végén ugyan még volt egy ígéretesnek kinéző drive-juk, de egy holding büntetés megakasztotta a támadósort, ami ezt követően már nem tudott túllendülni a 10 yardos büntetésen.

A védelem a mérkőzés végéhez érve is igyekezett mindent megtenni a győzelem reményében, azonban a támadósoron az időközben Roedion Henrique (#4) által szerzett interception sem tudott segíteni. A Henrique által szerzett labdával ugyanis csak hátrafelé haladt az offense, a milánói csapat védelme egy tapodtat sem engedett.

Ugyan a védelem kellően megnehezítette a Seamen dolgát, egy 8 playes drive-ot még ennek ellenére is összehoztak, aminek a végén csapat rúgója, Matteo Felli (#3) értékesített egy 47 yardos mezőnygólt.

A mezőnygól után ugyan a fehérváriaknál volt a labda, de egy ígéretesnek tűnő játék végén sajnos elvesztették azt. A korábban sérüléssel küzdő Tóth Levente (#34) 44 yardon át futott a labdával, azonban a félpályánál az őt szerelni igyekvő védő, Max De Falcis (#0) kiütötte a kezéből a labdát, amire a védelemnek sikerült rávetődnie. Így pedig bár az Enthroners még egy drive erejéig ugyan visszakapta a labdát a mérkőzés során, aminek a végén Tóth Nándor (#82) elkapott TD-t jegyzet, sajnos a fordításra már nem maradt elég ideje a csapatnak. Ezzel pedig kialakult a meccs végi állás, 19-14 a Seamen javára.

Összegzés

A fehérvári csapat támadósora továbbra sem képes a megfelelő ütemben haladni, aminek a legfőbb oka a kritikus helyzetekben elkövetett hibák és szabálytalanságok, amik rendszerint megakasztják a támadósort. Csak ezen a mérkőzésen volt 3 offensive holdingja, 2 personal foulja, false startja, rosszul feladott snapje és fumble-je is a magyar csapatnak. A rengeteg elkövetett hibának pedig meg is lett az ára, a gárda sorsolása alapvetően a nehezebbek közé sorolható a bajnokságban és most egy olyan meccsen maradt alul az Enthroners, ahol még a sérülések miatt erősen felforgatott csapattal is lett volna esélyük a győzelemre.

Az Enthroners számára folytatás jövő hét vasárnap (július 7) lesz, amikor a csoportrivális Berlin Thundert fogadják vendégül Székesfehérváron, a First Fielden. A két csapat már megütközött egyszer a harmadik fordulóban, akkor a Thunder tudott diadalmaskodni 43-3-as pontarányban és a jelenlegiek szerint most sem lesz könnyebb dolga az Enthronersnek.

A keleti csoport állása a hatodik hét után:

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x