Connect with us

Minden ami NFL

Menthető még Bryce Young?

A Panthers tavaly felcserélt 1/1-re, hogy a Cam Newton-éra után végre újra legyen egy igazi franchise irányítója. Az egyetemen bajnoki címet és Heisman-trófeát is bezsebelő Bryce Young számított a konszenzus 1/1-esnek, úgyhogy rá is esett a Panthers választása. Young azonban borzalmas újonc évet produkált, gyakorlatilag Zach Wilsonnal lehetett csak összehasonlítani a statisztikáit, a Carolina pedig a liga leggyengébb csapata lett. Van visszaút egy ilyen borzalmas kezdés után? 

A 33 kvalifikáló irányító közt Youngé volt a második legrosszabb EPA és sikerességi ráta is, mindössze Zach Wilsont megelőzve mindkét kategóriában. A passzonkénti átlagos yardmennyisége a legrosszabb volt az NFL-ben. Az ANY/A mutatója (passzonkénti yardok, beleszámolva a sackeket, súlyozva touchdownokkal és interceptionökkel) tökutolsó volt, és a 2018-as Josh Rosen óta nem volt ennél rosszabb mutató a ligában.

Itt egy elég lesújtó összeállítás Young statisztikáiból az AtoZSports jóvoltából, összehasonlítva a többi 34 kvalifikáló irányítóval.

De nézzük csak az újonc irányítókat 2000 óta – összesen 63 ilyen volt értékelhető snapmennyiséggel. Young szezonja EPA-t tekintve a 61. volt, mindössze Jimmy Clausen és Josh Rosen volt mögötte. Sikerességi ráta tekintetében egy kicsit jobb a helyzet, úgy az 54. helyen zárt. Ebből a 63-ból aki a bottom15-ben végzett, egyedül Tua Tagovailoából lett valami, amihez kellett pár év, a liga egyik legkreatívabb támadóguruja és a liga talán legjobb WR-duója. Ha kicsit kitágítjuk, a bottom20-ban ott volt Derek Carr és Geno Smith, akikből azért végül korrekt NFL-irányító lett, de ez még mindig csak 3 példa a 20-ból (vagy ha levesszük Youngot, akkor 19-ből).

Két évvel korábban Trevor Lawrence is egy borzalmas újonc szezont produkált (bár nem ennyire rosszat statisztikailag), de aki közelről figyelte (vagy olvasta a róla szóló cikkünket), az láthatta, hogy egyáltalán nem veszett el minden, sőt.

A mocsárból nehéz kitűnni – Trevor Lawrence különös újonc éve

Lawrence-ből azért csak kijött a tehetség és ott van a top10 végén egy irányítórangsorban. Na de mi a helyzet Younggal? Őt is csak a mocsár húzta le és belőle is ki lehet még hozni egy top10-es irányítót? Ennek járunk most utána.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
HUF249024 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
HUF349034 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x