Connect with us

Minden ami NFL

Újraértékeljük a 2021-es draftot – AFC East

Ahogy minden szakértő, úgy mi is értékeljük a csapatok draftjait az aktuális tudásunk alapján. Ez egyesek szerint nem más, mint ködszurkálás, és legalább kettő, de inkább három év kell ahhoz, hogy jól meg tudjunk ítélni egy draft classt. Ez a feltétel most teljesült a 2021-es draftoltak esetében, így egy sorozat keretében újraértékeljük a csapatok draftjait. Jöjjön az AFC East!

A koncepció a következő: fogjuk a 2021-es draftértékelőinket, felelevenítjük az akkori gondolatainkat, majd a jelenlegi tudásunk alapján újraértékeljük az adott csapat húzásait.

Buffalo Bills

2021-ben ott tartottunk, hogy a Bills volt a liga egyik legkevesebb needjével rendelkező csapata, így a három évvel ezelőtti drafton a menedzsment inkább a jövőnek húzott, amiért akkor nem is feltétlenül lehetett megfedni őket. A legtöbb érkező hosszútávú projekt volt, így a Bills esetében a lehető legindokoltabb volt a kivárás.

Eredetileg nem nagyon lelkesedtünk a Bills draftjáért, mert bár pass rusherek és támadófalemberek érkeztek a legmagasabb pickekkel, de nem a legszexibb nevek lettek kiválasztva és a plafonnal kapcsolatban is voltak kérdőjelek. Az 1/30-as Gregory Rousseau például az egész draft process egyik legellentmondásosabb játékosa volt: sok helyen top 20-as tehetség volt, ellenben akadtak olyan szakemberek is, akik a top 50-be sem szívesen pakolták be. Ennek oka az volt, hogy míg 2019-ben zseniális volt az egyetemen és még NFL szinten is tökéletes felépítéssel rendelkezett, addig a 2020-as idényt kiülte a Covid miatt, majd olyan pocsék Pro Day-t produkált, hogy visszaemlékezni is fáj.

Neki abszolút kellett idő, hogy felvegye a profik ritmusát és a nyers tehetsége utat törjön magának, de végül minden várakozást felülmúlt. Ugyan a 10 sackes határt még egyszer sem sikerült átlépnie karrierje során, de évről évre folyamatosan fejlődött, tavaly karriercsúcsot jelentő 55 nyomásgyakorlást jegyzett és futás ellen is kiválóan teljesített. Az igazi breakout még várat magára (ezért nem lett A+ az új értékelése), de abszolút látszik benne akár az elit potenciál is.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
HUF249024 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
HUF349034 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

3 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Zotya
Zotya
2024-07-21 00:03

“Carter pedig egy többé-kevésbé kezdő slot cornerré nőtte ki magát”, “és a hét harmadik napos cetliből is csak egyetlen játékos lett, aki többé-kevésbé bevált”
Összességében tényleg rosszul sikerült a 2021-es draft, de legalább azt az egy telitalálatot ne fikázd már, légyszi! A PFF-nél Carter a 12. legjobb CB volt 2023-ban! (127 corner közül)

katonadani
Admin
Reply to  Zotya
2024-07-21 07:11

(azért szerintem senki sem gondolja, hogy Carter a 12. legjobb CB lenne a ligában, és a PFF coverage grade-ek azért nem a legjobbak összességében (elvileg idén fejlesztenek egy nagyobbat rajtuk, hátha majd úgy), plusz a környezete is nagyban segíti, szóval azért ezt érdemes a helyén kezelni. Azzal együtt h lehet tényleg negatívabb volt Józsi a kelleténél.)

edit: azért egy ilyen is elhangzott róla: “ráadásul kifejezetten jól is játszik”

Cseh Tibor
Cseh Tibor
Reply to  katonadani
2024-07-21 11:57

Pinnock valószínűleg a Giants kezdô safetyje lesz és nem is egy gyenge kezdô.Az egy jó húzás volt a Jetstől,igaz h a Giants keretébe.:)))

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x