Connect with us

Hír

A Giants újonca akkora sztár, hogy egy 89 éve visszavonultatott mezszámot is odaadtak neki

A Giantsnél 1935 óta senki nem viselte az egyes számú mezt, azt ugyanis a csapat visszavonultatta Ray Flaherty tiszteletére. Most viszont mindez megváltozik, az idei első körös újonc Malik Nabers megkapja a Hall of Famer legenda mezszámát.

Nabers az egyetemen nyolcas mezben játszott, de az már foglalt volt a csapatnál. Így jobb híján a kilencest választotta, de szeretett volna egy másik egyjegyű számot, a tulajdonos John Mara pedig felvette a kapcsolatot a Flaherty családdal és megegyezett a mezszám visszatéréséről. Ez azonban csak ideiglenes, Nabers karrierje után a mezszám ismét vissza lesz vonultatva.

Flaherty egyébként nyolc szezont húzott le az NFL-ben és hétszeres első csapatos All-Próként vonult vissza (illetve egyszer harmadik csapatos volt). 1932-ben volt a legjobb szezonja, amikor elkapásokban, yardokban és TD-kben is vezette a ligát, 1934-ben pedig a bajnoki cím is összejött. A visszavonulása után a Giants azonnal visszavonultatta a mezét, ezzel ő lett a valaha volt első játékos az NFL-ben, akit ilyen megtiszteltetés ért.

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x