Connect with us

Történelem

Húzzon cipőt, akinek két anyja van – Az NFL legőrültebb rúgói

Miután a magyarok megtanították rúgni az amerikaiakat egyre nagyobb szerep hárult a kickerekre. Sokszor még első kört is adtak értük, és bár soha nem lettek akkora sztárok, mint a futók vagy az irányítók, de azért képesek voltak lázba hozni az embereket. Különösen igaz ez azokra az igazi faszagyerekekre, akik hóban, sárban, fagyban mezítláb rúgták a bőrt, mert csak. 

Még rúgni is mi magyarok tanítottuk meg az amerikaiakat

Mára az NFL a sportok királyává nőtte ki magát és olyan hatalmas biznisz, hogy kis túlzással még a vízhordóknak is speciális felszerelésük van. Ma már minden posztra lehet speciális, sőt egyedi termékeket készíteni, amik nem csak a biztonságot garantálják, de a hatékonyságot is növelik. A hőskorban azonban a profi amerikai futball alig volt több, mint egy relatíve népszerűtlen, extrém veszélyes, rosszul fizető munka, ennél fogva a felszerelés minősége sem volt épp az egekben.

Különösen rossz volt a rúgók helyzete, ugyanis az 1990-es évek előtt a legtöbben vagy csak hagyományos futballcipőkben próbálkozhattak, vagy a többi NFL-játékos által használt boka fölé érő, vastag, kvázi szartaposókban. Ezeket értelemszerűen nem arra találták ki, hogy a tojáslabdát rúgják velük – ami egyébként rendkívül ironikus, hisz úgy nevezték “footballnak”, azaz láblabdának a sportot, hogy még rendes lábbelijük sem volt azok számára, akik csak lábbal érhettek a labdához.

Így azok után, hogy pár magyar menekült megtanította a rúgókat a helyes technikára elkezdődött a poszt fejlődése, ami magával hozta a különböző hatékonyságot javító alternatívákat is. Tony Franklin például azt találta ki, hogy mezítláb fog rúgni.

A mezítlábas rúgók aranykora

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
HUF249024 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
HUF349034 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

1 Comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ClayMatthews52
ClayMatthews52
2024-08-24 13:42

Talpon lévő szegecsek? A mai cipőkben már baromira nincsenek ilyenek, rendesen sima focicipőben (gurulósban) rúgnak a rúgók.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x