Connect with us

Összefoglaló

A Jaguars még nyeretlen, a Bengals már nem, drámai meccsen veszített a Saints és a Jets

A Bengals végre megszerezte első győzelmét az Andy Daltonnal nagyon veszélyesen játszó Panthers ellen, miközben a rájátszásra is esélyesnek gondolt Jaguars 0-4-gyel kezdte a szezont. Drámai meccsen kapott ki a Jets és a Saints, a Browns pedig egyre nagyobb gödörbe kerül.

Denver Broncos @ New York Jets 10-9

A mérkőzés, amivel kínozni lehetne. A Broncos nulla ponttal zárta az első félidőt, Bo Nixnek pedig negatív passzolt yardja volt, de a Jets sem lehetett büszkébb a teljesítményére, mindössze két mezőnygólra futotta Aaron Rodgerstől. Az első 30 perc alapján egyáltalán nem volt benne a meccsben a TD, de aztán a szünet után a Jets védelem még az öltözőben maradt, a Broncos ugyanis az első három támadásából 10 pontot is feltett a táblára.

Erre a Jets egy mezőnygóllal válaszolt, majd egy punt párbaj következett. Ez ment egészen az utolsó 2,5 percig. A hazai csapat egypontos hátrányból támadott, sikerült is eljutnia a saját 45 yardosáig, majd 4&10-re a Broncos sackelte Aaron Rodgerst. A Denver már itt eldönthette volna a meccset, de a hazai védelem leparancsolta Nixéket a pályáról, Will Lutz pedig kihagyta az 50 yardos mezőnygólt. A Jets tehát egy sikeres field goallal behúzhatta volna a meccset, ráadásul egy pass interference büntetésnek köszönhetően még haladni is sikerült. Az addig tökéletesen rúgó Greg Zurlein viszont kihagyta a saját 50 yardos próbálkozását, így drámai körülmények között a Broncos örülhetett a végén a nagy esőben.

New Orleans Saints @ Atlanta Falcons 24-26

Borzalmasan kezdődött a mérkőzés a Saints számára. Bár a védelem kiharcolt egy puntot, de a visszahordó Rashid Shaheed elejtette a rúgást, ami bepattant a célterületre és a Falcons játékosai szedték össze. A vendégek viszont ettől nem roppantak meg és feltettek 14 pontot a táblára (a védelem pedig szerzett egy interceptiont), csakhogy Derek Carr dobott egy pick-sixet, ezzel 14 ajándék pontot adva az ellenfélnek. A Falcons támadósor önerőből csak egy mezőnygólra volt képes, így a félidőben úgy vezetett 17-14-re, hogy nem volt támadóoldali TD-je.

A második félidőben már elmaradt a tűzijáték. A támadósorok csak mezőnygólokra voltak képesek, abból viszont a Falcons volt a jobb, így 23-17-re vezetett a negyedik negyed közepén. A Saints egy több mint hat percig tartó drive végén eljutott a Falcons 5 yardosáig, de végül nem sikerült TD-t szerezni. A következő próbálkozásból viszont igen, így egy perccel a vége előtt sikerült átvenni a vezetést. Kirk Cousinsék viszont egy 30 yardos DPI büntetés után pozícióba kerültek, Younghoe Koo pedig egy karrier- és pályacsúcsot jelentő 58 yardos mezőnygóllal behúzta a győzelmet a Falconsnak.

Cincinnati Bengals @ Carolina Panthers 34-24

A Panthers első támadásból eljutott rögtön az ellenfél 2 yardosáig, ott viszont négy kísérletből sem sikerült TD-t szerezni, a következő próbálkozásból pedig Andy Dalton eladta a labdát. Azonban így sem tört meg a gárda: a Bengals offense 4-5 játékokból robogott át a pályán, de Daltonéknak mindegyik támadásra volt válaszuk, ráadásul nagyon szép, 11 játékból álló drive-okból szereztek TD-t. 14-14-es állásnál viszont maradt még egy perc az órából és a védelem nem tudta megállítani a vendég csapatot, így a félidőben 21-14-re vezetett a Bengals.

A szünet nem tett jót a Panthersnek, a harmadik negyed egy pontján már 31-14-re is vezettek Burrowék. Egy gyors TD után viszont felcsillant a remény: a védelem fel tudott lépni és Xavier Woods lehalászta Burrow Ja’Marr Chase felé dobott labdáját. Ugyan az ellentámadásból nem született TD, de így is sikerült egy labdabirtoklásnyira csökkenteni a hátrányt. A védelem pedig kiharcolt egy puntot, így 4,5 perccel a mérkőzés vége előtt Daltonék az egyenlítésért támadhattak. A csoda viszont elmaradt, a Panthers nulla yardot haladt, a Bengals pedig egy mezőnygóllal végleg lezárta a találkozót.

A Bengals offense az egész meccsen könnyedén haladt, azonban jól mutatja a csapat féloldalasságát, hogy gyakorlatilag ugyanannyi yardot szerzett a két csapat a mérkőzésen, szóval a Cincy védelem továbbra is nagyon gyenge. A Panthers védői pedig a jelek szerint elfelejtettek szerelni, olyan simán rázták le magukról őket a Bengals támadói.

Jacksonville Jaguars @ Houston Texans 20-24

Ez a csoportrangadó is úgy kezdődött, mint a Falcons-Saints csörte: a Jaguars punttal kezdte a támadást, de a rúgást a Texans visszahordója elejtette. A különbség annyi, hogy ebből nem lett rögtön TD, de a 2 yardosról már nem volt nehéz dolga a vendég csapatnak: az újonc Brian Thomas megszerezte a csapatának a vezetést. A Houston erre azonnal TD-vel válaszolt, sőt a félidő végéig még feltett 10 pontot és átvette a vezetést. A Jagsben még volt erő egy mezőnygólra, így bár egypontos hátrányban mentek a szünetre Lawrence-ék, de az idei talán legpotensebb játékukat hozták a labda mindkét oldalán.

Ennek megfelelően a vendég védelem két Texans támadást is lenullázott, miközben Lawrence-éknek összejött egy szép TD-drive, így a negyedik negyedben 20-17-re már a Jaguars vezetett. Sőt el is dönthette volna a meccset a csapat, ugyanis eljutott a Texans 4 yardosáig, de ott négy kísérletből sem sikerült TD-t szerezni. A hazaiaknak viszont ez sikerült: CJ Stroudnak három perce volt a negyedik negyedben, hogy ledolgozza a három pontos hátrányt és egy 9 playből álló drive végén ezt meg is tette egy TD-vel. A Jaguarsnak ugyan még maradt 18 másodperce, de az már semmire nem volt elég, így a csapat 0-4-gyel kezdte a szezont és nagyon meglepő lenne, ha Doug Pederson még sokáig a csapat élén maradna.

Cleveland Browns @ Las Vegas Raiders 16-20

Nem lehet elégszer mondani, hogy Deshaun Watsonnak lefőtt a kávé és a Browns is megy a süllyesztőbe, ha kitart mellette. A Browns offense ugyanis teljesen étékelhetetlen és emiatt még úgy is relatíve simán kikapott a Raiderstől, hogy az ellenfélnél nem volt ott a pályán Maxx Crosby és Davante Adams sem.

Pedig nem kezdődött rosszul a meccs, az első két támadásból 10 pontot szerzett a Cleveland. Ezt követően viszont egészen a negyedik negyedig nulla volt az offense teljesítménye – úgy tűnik, hogy egy hét alatt ennyit képes jól begyakorolni a csapat, aztán megáll a tudomány. Pedig a védelem továbbra is jó, a Browns 16 pontjából hatot a defense tett be a közösbe, azt is a negyedik negyedben, 20-10-es hátrányban. Ezt követően Watsonnal még négy lehetősége lett volna TD-t szerezni (az extra ugyanis kimaradt), de csak két puntra és egy turnover on downsra volt képes.

A Raiders védelem elég jól helytállt Crosby nélkül, még ha a Browns ilyen szempontból könnyű ellenfélnek is számít. Az offense is vállalható, bár Minshew az elmúlt meccseken nagyon a határon billeg és egyre nehezebb amellett érvelni, hogy több pozitív játéka van, mint negatív. A lelkesedése mindenképp nagy pozitívum és tényleg vezér a pályán, de nem lepne meg, ha Aidan O’Connellt sokat látnánk játszani idén.

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x