Connect with us

Összefoglaló

Elképesztő izgalmak a nyitómeccsen, pár milliméter döntött a Chiefs javára

Nem okozott csalódást a 2024-es NFL-szezon nyitánya, ugyanis kiváló meccset játszott egymással a Chiefs és a Ravens, aminek a végén az utolsó másodpercben milliméterek döntöttek. 

Mindkét csapat támadósora remekül kezdett, azonnal végigmentek a pályán, és két új szerzemény volt eredményes: előbb Derrick Henry közelről, majd Xavier Worthy 20 yardon kívülről futott be a célterületre. Az első félidő nagyobb része viszont a hazaiaknak kedvezett. Amint a Hollók betették az újonc tackle Roger Rosengartent a pályára, a Chiefs ráállította Chris Jonest, aki villámgyorsan megverte és így egy strip-sacket harcolt ki Lamar Jacksonon, aztán nem sokkal később a Ravens elrontott egy negyedik kísérletet is. Elhúzni viszont nem tudtak Mahomesék, mivel mindkét ellenfél térfelén összehozott labdaszerzésből csak mezőnygólt tudtak szerezni.

A félidőre 13-10-es Chiefs vezetéssel mentek a felek, miután Justin Tucker előbb kihagyott egy mezőnygólt, majd egy játékkal később Mahomes dobott egy interceptiont Roquan Smith-nek, amit már végre pontokra váltott a 30 perc lejárta előtt a baltimore-i gárda.

A második félidőt megint a hazaiak kezdték jobban egy Isiah Pacheco touchdownnal, a vendégek pedig csak a negyedik negyed elejére tudtak felzárkózni, amikor a mérkőzésen során bőven 100 yard fölé jutó tight end Isaiah Likely csinált meg egy nagy játékot, gyönyörű testcsellel touchdownt szerezve. Nem sokáig örülhettek azonban a Ravensnél, ugyanis benéztek egy coverage-et és így Worthy egy 20+ yardos elkapott touchdownt is szerzett a futottja mellé.

10 perc volt hátra a meccsből, a Ravens 10 pontos hátrányban volt. Azonban Lamarék előbb szereztek egy mezőnygólt, majd leparancsolták Mahomesékat a pályáról (itt a Chiefs irányítójának volt egy elkapása, amivel INT-t mentett meg), és volt még két percük egy touchdownt szerezni. Sikerült is végigmenniük a pályán, de előbb a folyamatos nyomás alatt játszó és rengeteget menekülő Lamar hibázott el egy passzt, majd szoros őrizetben Likely elkapta a labdát, de a lábujjhegye már kívül ért földet, így megnyerte a meccset a Chiefs. John Harbaugh egyébként kétpontosra ment volna, szóval hosszabbítás nem lett volna, ott rögtön eldöntötte volna a mérkőzést. Erre azonban már nem került sor, a Chiefs 27-20-ra megverte a Ravenst a nyitómeccsen.

Konkrétan milliméterek döntöttek tehát a nyitómeccs sorsáról. Soha rosszabbat.

12 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
bjeela
bjeela
2024-09-06 10:35

Lehet pocskondiázni Lamart, de nem érdemes. Rohadt jó volt az ürge. Összyardban összekalapált 395 yardot(122 futva) és bár rohadtul elnézte az utolsó előtti passzát, de az utolsó nem rajta múlt.
Viszont kiderült, hogy Henryt nem tudják annyira jól használni, mint szerették volna. Hiába a futott TD, a 3,5 yardos átlag nem egy sztárfutó szintje és ezen az sem enyhít, hogy készültek Henry-re.
Amúgy télleg rohattjó meccs volt.

ThySoul
ThySoul
Reply to  bjeela
2024-09-06 10:52

Ki pocskondiázza? Attól még hogy jól játszott az egy tény hogy a végén túldobta Likelyt meg nem értették meg egymást Flowersel, ettől nem lesz hirtelen bottom 5 QB (nfl társadalom 99%-a top5nek tartja a magyar szurkolói bázist leszámítva)

bjeela
bjeela
Reply to  ThySoul
2024-09-06 13:57

Jól mondod, a magyar szurkolói bázisról beszéltem. Az én drága egykomámnak is a bögyében van a rútképű lovag és még vannak páran, akik szerint nem top 5 LJ.

Fetyke
Fetyke
Reply to  bjeela
2024-09-06 14:55

Alapszakaszban simán top5. Csak az a fránya rájátszás ne lenne…

ThySoul
ThySoul
Reply to  bjeela
2024-09-06 15:32

Hát szerintem ne az alapján nézzük a megítélését hogy a magyar kocanézők hogyan értékelik :D

Külföldi szakértők szerint top5 QB, nagy többség szerint jelenleg top2-3

Fetyke
Fetyke
Reply to  bjeela
2024-09-06 10:55

Majd csak figyeld komám ezt az új celebet. Ez majd megvakít mindenkit a játékával.

bjeela
bjeela
Reply to  Fetyke
2024-09-06 13:52

Nem celeb, Caleb!

Fetyke
Fetyke
Reply to  bjeela
2024-09-06 14:54

Látom a nevét már megtanultad rendesen. :) Csak kíváncsi voltam, hogy figyelsz e? :D

Adam-76
Adam-76
Reply to  bjeela
2024-09-06 11:09

Inkàbb a falat lehet pocskondiàzni, az a pàr szar passza ami volt, azt majdnem mindet nyomàs alatt dobta. Az utolsò negyedben szerintem szólt Monkennek, hogy ne pofàzzon bele majd ő megoldja.

Bujdy
Bujdy
2024-09-06 13:18

Asszem be kellene tiltani a fehér cipőket (ha még nincsenek), mert ez az utolsó play mutatta meg, hogy mennyire fontos, hogy a fehér csík és a sötét cipő mutassa, hogy in or out…

bjeela
bjeela
Reply to  Bujdy
2024-09-06 13:53

Jó megfigyelés.

Miguel Borges
Miguel Borges
2024-09-06 19:43

Most néztem vissza.
Hát van egy rossz hírem ez a Chiefs ennél csak jobb lesz, mindkét oldalon.
Ha Brown játszik és nem JUJU ra dobja azt ott Mahomes máris 1 el több TD van,Worthy is jobban beépül majd a szezon során.Kelce majd a rájátszásra ébred stb ..Spagnoulo meg Spagnoulo…

Ravensnek van hova fejlődni de nem volt ez rossz,Henry egyelőre kevésnek tűnik és szerintem van D ami jobban fogja a futást mint a Chiefs.
Lamarnak meg nem azokat kéne erőltetni amiben közepes hanem amiben klasszis, szerintem sokat fejlődött QB ként de még mindig a futás áll igazán jól neki…a D viszont aggasztó kicsit,középen rendet kell tenni…

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x