Connect with us

Szerződések

Ez nagyon fog fájni – A Dak Prescott szerződés

Dak Prescott a liga legjobb kereső irányítója – megint. Senki nem keresett több pénzt nála az elmúlt négy évben és senki nem fog a következő négy évben sem, hiába volt egy hete még csak a 15. legjobban fizetett irányító az NFL-ben. Ez pedig fájni fog a Cowboysnak, ha egyszer véget ér a kapcsolat, szabadulni pedig teljesen lehetetlen.

Aki olvasta már bármelyik szerződést elemző cikkemet az tudja, hogy soha nem a szerződések átlaga alapján, hanem többek között a cash flow alapján ítélek meg egy kontraktust. Erre tökéletes példa Prescott, aki 2020-ban kapott egy átlag 40 millió dolláros szerződést, amivel még a szezon kezdete előtt épp hogy befért a top 15-be. Viszont sokakkal ellentétben ő piaci körülmények között írt alá 2021-ben, nem volt ötödik éves opciója és nem maradtak még évek hátra az újonc szerződéséből.

Ennek köszönhetően 2020 és 2023 között (2020-ban franchise taggel játszott) Prescott 157,4 millió dollárt keresett. Ez legalább 26 millió dollárral volt több, mint amit bárki más hazavihetett ez idő alatt: a második Deshaun Watson 131,2 millióval lett gazdagabb, a harmadik helyre pedig holtversenyben Kirk Cousins és Matthew Stafford fért be 130,5 millióval. A liga legjobb és sokáig papíron legjobban is fizetett QB-ja, Patrick Mahomes pedig mindössze 122 milliót kapott a Chiefstől.

Mindez persze a Cowboys sikerességén nem nagyon látszott és gyakorlatilag az idei alapszakasz kezdetéig úgy tűnt, hogy a felek útjai jövőre el is válnak. Nem mintha Prescott ne lenne egy jó irányító, pláne hogy tavaly még All-Prónak is választották, de elfáradni látszott a kapcsolat. Ehhez képest most ott tartunk, hogy gyakorlatilag elképzelhetetlen, hogy ne Dak Prescott legyen a következő négy év legjobban kereső játékosa az NFL-ben.

Félelmetes számok

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
HUF249024 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
HUF349034 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x