Connect with us

Beharangozó

FK! Over/Under 2024

Tegnap megjósoltuk a playoff mezőnyét és a Super Bowl győztesét (többek közt), most viszont minden egyes csapattal kapcsolatban állást foglalunk, hogy mennyire lesznek jók vagy épp rosszak a pár nap múlva kezdődő 2024-es szezonban. Jön tehát a szokásos over/under tippsorunk, ahol a fogadóirodák által belőtt győzelmek számára próbálunk tippelni, hogy ennél többet vagy kevesebbet fognak összeszedni idén. 

Tavaly fordult elő először a Chiefsszel, mióta Mahomes irányítja a csapatot, hogy 12 győzelem alá estek – a 11-et mondjuk így is elérték és Super Bowlt is nyertek. Többségünk megint 12+ győzelmet vár, de csak 5-3 arányban, többen is úgy látják, hogy kicsit ellazázhatják az alapszakaszt és megint a rájátszásra koncentrálhatnak majd. A Chargersnél meglepően magas az over/under határ, leginkább a rendkívül könnyű sorsolás miatt, azonban pozitív szezont egyikünk sem vár Jim Harbaugh legénységétől. A Broncosnál pedig talán túl alacsony a határvonal, legalábbis a többségünk várakozásához képest, itt hatan is legalább 6 győzelmet várunk Bo Nix irányításával. A Raiderstől viszont ugyanennyien várunk maximum 6 győzelmet, szóval náluk pesszimistábbak vagyunk a vegasi jóslathoz képest.

A Texans tavaly nagyot lépett előre, és Balázs kivételével mindenki arra számít, hogy idén is elérik legalább a 10 győzelmet – egyesek szerint a Super Bowl sem elérhetetlen számukra. A Jaguars kapcsán viszont mindenki pesszimista a tavalyi leolvadást követően és talán kisebb meglepetésre senki sem vár pozitív szezont tőlük. A Colts tavaly kisebb meglepetésre hozott össze pozitív szezont, nyolcból ötünk szerint sikerül ezt megismételni, és ahogy a jósdában láthattátok, van aki egészen csoportgyőzelemig repíti őket. A Titans nagyon sokat erősített idén, és még ha nem is mindennel értünk egyet hosszú távú csapatépítést tekintve, Hörin kívül mindenki úgy gondolja, hogy a 7 győzelmet legalább megszerzik majd.

Északon mindig nagy az öldöklés. Idén a Ravens és a Bengals tűnik úgy, hogy versenyezhet nem csak a csoportgyőzelemért, de akár a Super Bowlért is. A Hollóktól csak Höri, a Tigrisektől csak én várok 11 győzelemnél kevesebbet (és ahogy a podcastben hallhattátok, én 10-re lövöm be Burrow-ékat), mindenki más fölélőtt a vegasi határnak. A Brownstól egyedül Atreus vár pozitív szezont, de lehet a brutálisan jó védelem miatt neki lesz igaza. A Steelersnél vagyunk a leginkább megosztottak, ahol gyakorlatilag az a kérdés, hogy összejön-e Mike Tomlin első negatív szezonja. Minden történelmi adat ellenére hárman is arra tettünk, hogy nem sikerül elérni a 9 győzelmet – persze könnyen lehet, hogy ezek nagyon bután fognak mutatni pár hónap múlva.

Megosztó csoport az AFC East, ugyanis három csapat esetében is 5-3 a tippek aránya. A Jets a kivétel, ugyanis Rodgerséktől jarred kivételével mindenki legalább 10 győzelmet vár. A Dolphinsnak a Jetsszel megegyező a vegasi várakozása, velük kapcsolatban öten vagyunk pozitívak. A Patriotsé a liga legalacsonyabb over/under határa, köszönhetően a rendkívül nehéz sorsolásnak és a nagyon rosszul kinéző támadósornak, de ötünk szerint még ezt is sikerül majd alulmúlniuk. A Billst lőtték be a legmagasabbra a fogadóirodák a divízión belül (habár a csoportgyőzelemre már megegyező az oddsuk a Jetsszel), a 11 győzelmet csak hárman látjuk, hogy meg is ugorják.

A Cowboys sok beszédtémát szolgáltatott a holtszezonban, főleg negatív értelemben, épp ezért a vibe-ok nem túl jók Dallasban, amire fel is ültünk és egyedül Balázs mondott overt a 10,5-ös határra. Az Eaglestől viszont mind a nyolcan legalább 11 győzelmet várunk, ezzel pedig meg is van az első pozitív egyezőség szerkesztőségen belül. A Commanders és a Giants nehéz falat, mindkettőjüket 6,5 győzelemre lőtte be Vegas, előbbire chester és jarred, utóbbira Balázs mondott overt, mindenki más elég rossz évet prognosztizál ennek a duónak.

Északon is van egy pozitív egyezőségünk, mindenki egyetért abban, hogy a Packers legalább 10 győzelmet össze fog szedni idén. A Lionstől jarred kivételével pedig mindenki legalább 11 győzelmet vár. Mindkét gárdának jó esélyei lehetnek legalább a konferenciadöntőre. A Bearsnek relatív magas 8,5-ös határt adtak Vegasban, nem meglepő módon ez eléggé megosztott minket, de öten pozitívak vagyunk velük kapcsolatban. A Vikingsnál pedig megvan az első teljes megosztottságunk, 4-4 tipp érkezett a 6,5-ös line alá és fölé is.

Nem a Vikings azonban az egyetlen 50-50 esetünk, a Saints 7,5-ös határára is négyen mondtuk overt és undert egyaránt. A Buccaneerstől egyedül jarred vár legalább 8 győzelmet, pedig együtt tartották a tavalyi csoportgyőztes magjukat. A Pantherstől nyilván előrelépés várható, ennek mértéke a kérdés, hárman tippeltek úgy a szerkesztőségből, hogy a 6 győzelmet is elérhetik ebben a szezonban. A csoport toronymagas favoritja a Falcons egy nagyon könnyű sorsolással, öten overt is mondtak a 9,5-ös határra, de hárman bizonytalanabbak velük kapcsolatban.

A Chiefs mellett a 49ersre is nagyon magas 11,5-ös az over/under határ, épp ezért nem is mindenki tudott fölélőni ennek, nyolcból csak öten várnak minimum 12 győzelmes alapszakaszt Shanahan legénységétől. A Ramstől ellenben mindenki pozitív mérleget vár, itt nagy volt az egyetértés. A Seahawks kapcsán elég pozitívak vagyunk a teljesen új irányt illetően, hatan is legalább 8 győzelmet várunk tőlük. A Cardinalsnak ellenben egyedül jarred előlegzett meg legalább 8 győzelmet, habár ennek oka talán inkább az, hogy meglepően magas a Vegas által belőtt határvonal.

A kommentek közt jöhetnek a Ti jóslataitok is, vagy a legbiztosabb tippjeitek, esetleg hogy melyik tippünk megy majd nagyon mellé a szezon végére. 

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x