Connect with us

Beharangozó

Klasszikus Jets-Patriots rangadóval kezdődik a 3. forduló

Robog is tovább az NFL, a 3. forduló nyitányaként csütörtök éjjel a Patriots utazik New Yorkba egy jó kis csoportrangadóra.

Ha egy kis történelmet akarunk nézni, akkor a Patriots 4-1-es mérleggel bír a Jets ellen csütörtök esti rangadókon, habár nem biztos, hogy ez sokat jelent, ugyanis 2016 óta nem volt ilyenre példa. Viszont 2016 óta az összes egymás elleni találkozót megnyerte a Patriots, kivéve a legutóbbit, ahol a Jets megszakította ezt a 15 meccses egymás elleni nyeretlenségi sorozatot. Persze ebből a trendből sem biztos, hogy sok következtetést le lehet vonni, hiszen a Patriotsnál nincs már Tom Brady és Bill Belichick, a Jetsnél ellenben most ott van Aaron Rodgers.

A labda egyik oldalán az lesz a kérdés, hogy az alaposan meggyengült Jets pass rush mit tud kezdeni a gyengécske Patriots támadófallal. Ugyanis ha nem tudják nyomás alá helyezni Jacoby Brissettet, akkor sok rövid játékkal haladhat majd a New England. Hasonlóan nagy kérdés, hogy CJ Mosley nélkül a futás elleni védekezés miként fog festeni a New York-iaknál, hiszen épp a földön igazán erős a Patriots – mindkét meccsükön legalább 170 yardot futottak. Ezen a mérkőzésen nem igazán számít, hogy elit cornersorral rendelkezik a Jets, hiszen az ellenfelük nem itt akar majd támadni.

A túloldalon is a futójáték lehet érdekes, a Jets ugyanis elég sokat próbál futni, de nem olyan nagy sikerrel. Itt sem számíthatnak sok jóra, ugyanis a Patriots nagyon jól fogta eddig az ellenfeleit a földön. Habár az hátráltathatja őket, hogy a linebacker Ja’Whaun Bentley kiesett sérülés miatt. Emellett külön figyelmet érdemes szentelni a Garrett Wilson vs. Christian Gonzalez párharca a passzjátékban, ugyanis Wilson szinte az egyetlen értelmes fegyvere Rodgersnek, de Gonzalez felveheti vele a versenyt, az pedig eléggé beszűkítheti a Jets lehetőségeit. Persze ha Keion White-on kívül senki sem tud rendesen nyomást gyakorolni az irányítóra, ahogy az eddig is történt, akkor lehet nem megy sokra a Pats defense a levegőben.

Összességében a Jets tehetségesebb csapat, de vannak matchup előnyei a Patriotsnak, így én inkább egy szoros meccsre számítok, mintsem magabiztos Jets sikerre, ahogy a fogadóirodák gondolják.

Spread tipp: Patriots +6,5

Fogadási tipp: Patriots +7,5 és meccs under 41,5 pont (2,55x)

2 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
vicgeordie
vicgeordie
2024-09-19 09:08

White mellett azért Uche sem volt rossz pass rushban: “He ranks 5th in the NFL in pressure rate, 6th in pass-rush win rate, and 7th in PFF’s win%.”

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x