Connect with us

Beharangozó

Ősi NFC East-rivalizálással indul a 4. forduló

Az előző két fordulóban az AFC East csapatai mutatták meg magukat csütörtök éjjel a világnak, most pedig az NFC East vizeire evezünk. Ősi rivalizálás a Cowboysé és a Giantsé, hiszen 124-szer találkoztak már a felek (és mindössze egyszer a rájátszásban). Az utóbbi időszakot mondjuk (nem meglepő módon) a Cowboys uralja, hiszen zsinórban hatot nyertek a New York-iak ellen (átlag 21 ponttal), illetve az utóbbi 14-ből 13-at bezsebeltek 2017-ig visszamenőleg. Most változik valami? 

A szezont mindkét gárda 1-2-es mérleggel kezdte, ami a dallasiak részéről mindenképp csalódásnak nevezhető. A fogadóirodák úgy számolnak, hogy most ezen javítani fognak, ugyanis 5,5 pontos favorit idegenben is a Cowboys. Ebben talán szerepet játszhat az is, hogy Daniel Jones mérlege főműsoridős meccseken 1-13, ezen belül csütörtökönként 0-4, a Cowboys ellen pedig 0-3.

A Cowboys részéről a legnagyobb sztori az, hogy a védelem borzalmas, kiváltképp a futás elleni védekezés – sikerességi rátában a 2. legrosszabbak, emellé ők engedték a legtöbb 10+ yardos futást. A Giants átlag alatti a földön, de most érdemes lehetne erre kicsit ráfeküdniük, akár Daniel Jonest is belevonva, mert tényleg borzalmas a dallasi defense. A New York-iak az utóbbi két hétben inkább a passzjátékkal igyekeztek haladni, főleg Malik Naberst előtérbe helyezve, akinek a Browns elég komoly secondaryje ellen is ment a játék, szóval nehéz lenne feltételezni, hogy a Cowboys ellen majd megáll. Ezzel együtt több esélye lehet a földön a Giantsnek.

A túloldalon viszont a passzjáték lesz előtérben. Egyrészt mert a Cowboys sikerességi ráta alapján a liga 4. legrosszabbul futó csapata, szóval ők amúgy is a levegőben igyekeznek haladni, másrészt mert a Giants secondary finoman szólva is sebezhető, hiszen tele vannak fiatalokkal. Ezt CeeDee Lamb jó eséllyel ki fogja használni, illetve szokás szerint a tight end Jake Fergusonra is sokat fog építeni Dak Prescott.

Ha a Giants nem kerül hamar hátrányba és tudja futtatni a labdát, akkor lehet esélye. Kérdés, hogy mennyire bízunk ebben a részükről. Mert ha hátrányba kerülnek és passzolni kényszerülnek, akkor Micah Parsonsék az őrületbe kergethetik a támadófalat és sok sacket jegyezhetnek Daniel Joneson. Én inkább ezt a forgatókönyvet látom magam előtt, így a Cowboysra tippelek, ahogy a szerkesztőség jelentős része is. A Cowboys vereség után egyébként is 12-4-es spreaddel szembeni mérleggel bír 2021 óta és átlagban 10,1 ponttal hozzák is a spreadet.

Spread tipp: Cowboys -5,5 (magabiztos spread tippnek is elmegy)

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x