Connect with us

Összefoglaló

Sima 49ers-győzelemmel zárult az első forduló

Nagy várakozás előzte meg a hétfő esti rangadót, hiszen ismét pályára lépett Aaron Rodgers, ráadásul az NFC-címvédő 49ers ellen. Izgalmasan indult, de sima lett a vége. 

A mérkőzést megelőzően az kavarta fel az állóvizet, hogy Christian McCaffrey nem öltözött be a sérülése miatt, amiről olyan sokat nem tudtunk eddig, de a jelek szerint komolyabb mint gondoltuk – lehet jövő héten sem játszik még. Amellett, hogy egyik legjobb támadóját vesztette el a 49ers, a fantasy tulajok sem örültek, hogy az 1/1-re kiválasztott játékosukat már nem is nagyon tudják kicserélni a kezdőben.

Maga a mérkőzés védelmi csatának indult, hiszen két gyors punttal kezdtünk, majd Aaron Rodgers idei 4. játéka ha nem is volt akkora katasztrófa mint tavaly, de szintén elég negatívra sikerült: Fred Warner kiütötte Breece Hall kezéből a labdát, turnovert harcolva ki. Ezzel nem sokra jutott a 49ers, nem szereztek first downt, de egy mezőnygóllal így is meglett a vezetés. Ezzel viszont beindult a pontgyártás. A Jets úgy ment végig a pályán, hogy korai downokra Hall futott, amik nem igazán mentek, de harmadikra Aaron Rodgers megtalálta Garrett Wilsont, majd végül Hall futott hatpontosával átvették a vezetést.

A Jetstől azonban a félidő további részében csak két puntra futotta, míg a 49ers rúgott két mezőnygólt és Deebo Samuel révén egy (futott) touchdownt is jegyzett, így 16-7-es hazai vezetéssel mehettek szünetre a felek.

A második félidő elején gyorsan eldőlt minden. Előbb a CMC-t helyettesítő Jordan Mason futott be a célterületre, majd Rodgers dobott egy interceptiont (Deommodore Lenoir lépett szépen a passz útjába, a felpattanó pedig a linebacker Demetrius Flannigan-Fowles kezében landolt). Ebből még egy mezőnygólt szerzett a Frisco és már 26-7 volt az állás, amivel majdhogynem eldőlt a meccs. Azért Rodgers egy szabad játék során dobott még egy szép hosszú TD-t Allen Lazardnak, de a 49ers utána nagyon sok időt lepörgetve eljutott majdnem a gólvonalig, és ugyan csak mezőnygól lett belőle, 9 perccel a vége előtt 16 pont volt az előnyük.

Ezután elrontott egy negyediket a Jets és gyakorlatilag véget is ért a meccs, Rodgerst le is ültették. Volt még egy Jake Moody mezőnygól és Tyrod Taylor kiosztott egy TD-t Lazardnak, hogy kialakuljon a 32-19-es végeredmény.

A 49ers a labda mindkét oldalán nagyon meggyőző teljesítményt nyújtott. Közel 40 percet volt náluk a labda, 401 yardot pakoltak fel a táblára, amiből egyébként Mason 147 egysége emelhető ki leginkább, de közben a védelem is nagyon odatette magát. A Jetsnél ellenben a támadóoldali kreativitás abszolút hiányzott (hatalmas volt a kontraszt Shanahanékkel), a védelemben pedig a pass rush nem igazán működött. Persze a 49ers offense ellen nehéz is, ahol millió dologra kell figyelni és folyton hezitálásra késztetnek, de így a Jets legnagyobb nyertese a holdoutoló Haason Reddick volt, aki nagyon hiányzik a védőfal széléről.

New York Jets @ San Francisco 49ers 19-32

6 Comments
2.6 5 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kopi3.14
2024-09-10 07:38

Beharang volt?

Miloo
Miloo
Reply to  Kopi3.14
2024-09-10 08:41

szombaton a Preview #1-ben

atis123juve
atis123juve
2024-09-10 09:36

Aiyuk nem sok mindent csinált. Ki kell találni a diszkont játék fogalmát is?

rowi
2024-09-10 09:50

nézzük a jó oldalát, rodgers ezúttal nem sérült meg az 1. héten. #success

Csakeztne
Csakeztne
2024-09-10 10:09

A Jets hype is kuka. Ez a csapat, ha fejlődik és nem sérül le Rodgers nagy harcban lehet a PO-ért, ez a plafon, ha valahogy bekecmeregnek ott annyi.Valószínűbbnek érzem, hogy a szezon közepére elfogynak teljesen, Saleh cut.

49ers egy ilyen csapat ellen, ahol az egyik CB folyamatosan vakon van, a védő fal futás ellen nem komoly, viszont passzsiettetés sincs, nem fog megizzadni. Igen Shanahan esetében igaz, hogy a szertáros fia is futhat nyugodtan, menni fog. A támadó fal is jobban nézett ki a vártnál, az elkapó sor közepes játékkal is lesimázta az ellenfelet, Purdy kényelmesen eldobálgatott, laza edzőmeccs volt ez nekik. MCM most legyen sérült ne a komoly meccseken.

A védelmi oldal nem kiemelkedő, de meglehetős, azért a secondary nekem verhetőnek tűnt, de most nem volt igazán komoly teszt, viszont labdaszerzések is várhatók tőlük szép számban. Komoly csapat lesz ez idén is, mondjuk nem is volt kétséges, hogy így lesz.

Last edited 7 days ago by Csakeztne

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x