Connect with us

Összefoglaló

Tovább robog a Chiefs és a Vikings, nagyot fordított a Rams

A címvédő Chiefs szoros meccsen maradt veretlen, miközben a Vikings nagyon simán intézte el a Texanst a hét egyik legjobban várt meccsén. A Rams óriásit fordított a rivális 49ers ellen és megúszta a 0-3-as kezdést, miközben az Eagles védelme visszaszállította a földre a Saints támadósorát. 

Kansas City Chiefs @ Atlanta Falcons 22-17

Nagyon jól kezdte a mérkőzést a Falcons, ugyanis előbb szépen végigmentek a pályán és Drake London touchdownjával vezetést szereztek, majd Justin Simmons karrierje hatodik interceptionjét szerezte Patrick Mahomestól (senki másnak nincs kettőnél több a ligában). A Chiefs azonban nem hagyta magát, kiharcoltak egy puntot majd Rashee Rice hatpontosával ki is egyenlítettek. Erre Bijan Robinson válaszolt, majd egy Harrison Butker mezőnygóllal érkeztünk a félidő végjátékához. A two minute warningon belül még mindkét csapat puntolt egyet, majd a sérülés miatt két cserével felálló Falcons fal mögött Cousinst megütötték és eladta a labdát (Chamarri Conner húzta le), így még egy mezőnygólt fel tudott tenni a Chiefs és 14-13-as hazai vezetéssel mentek szünetre a felek.

A második 30 percet viszont a Chiefs kezdte jobban, ugyanis előbb a gólvonal torkából rúgtak egy mezőnygólt, majd JuJu Smith-Schuster révén be is értek a célterületre, miközben csak egy mezőnygólt engedtek a Falconsnak. Szép hosszú drive-ok voltak, így gyorsan telt a mérkőzés, a Falcons defense pedig fáradni látszott. A végjátékra így 22-17-es Chiefs vezetéssel kanyarodtunk, itt azonban Mahomesék behúzták a kéziféket, hiszen csak két puntra voltak képesek. A Falconsnak tehát két lehetősége is volt megnyerni a meccset, azonban egyikkel sem tudott élni. A red zone-ba mindkétszer eljutottak, de negyedikre előbb a levegőben, majd a földön is alulmaradtak, így ha nehezen is, de a címvédő behúzta a meccset.

A Chiefs összességében jól elvette a Falcons futójátékát, és ugyan a levegőben elég jól haladt a Falcons, Drake London és Darnell Mooney is 65 yard fölött zárt, a végén két jól irányzott blitzcel Spagnuolo meg tudta zavarni Cousinst. A támadóknál a 110 yardot szerző Rashee Rice-t kell kiemelni, illetve a földön 72 yardot hozó Carson Steele-t.

San Francisco 49ers @ Los Angeles Rams 24-27

Az év egyik legvalószínűtlenebb fordítását mutatta be a Rams. Amúgy is nagy underdogok voltak, és a meccs nagy részében úgy is tűnt, hogy a 49ers ezt behúzza. Egyből két touchdownnal kezdtek (mindkettő Jauan Jennings elkapás volt), míg a Rams csak két puntra volt képes és konkrétan negatív passzolt yarddal álltak ezen a ponton. Itt azonban megállították a 49erst, majd előhúztak egy fake puntot, ami kulcspillanatnak bizonyult. Ezután ugyanis Kyren Williams első touchdownjával (szép szaltót nyomott le) szépítettek, majd egy Byron Young strip-sackkel még megakadályoztak egy 49ers mezőnygólt, így 14-7-es állással mentek szünetre a felek.

A második félidőt ismét Jauan Jennings touchdownja nyitotta egy mesterhármasért, majd ismét Kyren Williams ért be a célterületre. A 49ers egy mezőnygóllal 10 pontra növelte az előnyét, és itt már átértük a negyedik negyedbe. Egy hatalmas WR-to-WR passzjáték éppen nem sikerült a Ramstől, de egy mezőnygóllal visszajöttek egy labdabirtoklásra. Jennings már 175 yardig jutott a 49ersnél, de Jake Moody kihagyta 55 yardról a mezőnygólt, így megnyílt a lehetőség a Rams előtt a visszazárkózáshoz. Egyből egy hosszú passzal nyitottak, majd Williams is elérte a mesterhármast, így kiegyenlített a Rams szűk két perccel a vége előtt. A 49ers nem tudott eljutni mezőnygólig, a Rams viszont egy nagy visszahordással, majd egy DPI büntetéssel mezőnygól-távba került és azt bevágva meg is nyerte a meccset!

A szezon egyik legimpresszívebb győzelme volt ez a Ramstől, ennyi sérülttel támadóoldalon, 10 pontos negyedik negyedes hátrányból felállva megfordítani a meccset nem semmi. Persze a 49ersnél nagyon mérgesek lehetnek magukra, sok hibát vétettek (például 6 drop), egy ponton 95% esélyük volt a győzelemre, így viszont 1-2-vel kezdenek ők is a Ramshez hasonlóan.

Houston Texans @ Minnesota Vikings 7-34

Brian Flores az őrületbe kergette CJ Stroudot. Ez ennek a mérkőzésnek a legnagyobb sztorija. A Texans másodéves irányítója el volt veszve a mérkőzésen. Sackeket nyelt be, interceptionöket dobott, rossz döntéseket hozott. Oké, az első drive-ban dobott interception nem az ő hibája volt, de megadta az alaphangot a mérkőzésnek, az első félidőben nem szereztek pontot a houstoniak. Volt egy kihagyott mezőnygóljuk, egyszer pedig zsinórban három false start büntetéssel vitték ki magukat FG-távból, de akkor is. Ez elég szörnyen nézett ki. És a második félidőben is mindössze egy TD-re futott már 21-0-s hátrányban (ott Cam Akers elkapásával kozmetikáztak). Semmi sem akart menni offense oldalon, a Vikings defense egészen elképesztőt játszott most is.

Persze a másik oldalt is dicsérjük, hiszen mégiscsak feltettek 34 pontot a táblára. Az első két támadás rögtön TD-vel zárult Justin Jefferson és Aaron Jones révén, bár itt kicsit megálltak a félidőig. A másodikban viszont újraindultak és öt támadásból négyszer pontokat szereztek. Jalen Nailor és Johnny Mundt kaptak el TD-t és volt még két mezőnygóljuk. Ezen a meccsen minden összejött nekik, Darnold megúszott egy sérülést is (csak egy játékra kellett lemennie), volt buta Darnold hátrapassz fumble is, amiből hét yardot szereztek, az 58 yardos mezőnygóljuk a kapufáról befelé pattant, satöbbi. Ezzel együtt továbbra is nagyon szépen muzsikál a támadósor Darnold vezetésével. Mondjuk Jeffersonnak volt két dropja harmadik kísérletre, ami furcsa volt, de ennyi baj legyen egy 27 pontos győzelem esetén.

Így pedig a Vikings maradt veretlen a 2-0-s csapatok csatáján.

Philadelphia Eagles @ New Orleans Saints 15-12

Nem lett egy sokpontos mérkőzés ebből, főleg az első félidő, ami 3-0-val végződött. Ez ráadásul az első támadásból meglett a Saintsnek, ám már itt voltak aggasztó jelek: az Eagles Vic Fangio klasszikus Shanahan-verő 6-1-es védőfrontjára váltott, amivel megfogták a futást, illetve segített ebben, hogy Erik McCoy megsérült a Szenteknél. Ezután nagy problémát okoztak az Eagles DT-k a mérkőzésen, kiváltképp Jalen Carter. A félidő további részében a Saints már csak puntolgatott, azonban az Eagles sem tudott pontokat szerezni annak ellenére, hogy amúgy sokkal jobban tudtak haladni (191-71 yard a félidőben). Viszont előbb Jalen Hurts dobott egy interceptiont Tyrann Mathieu-nak az end zone-ban, aztán Carl Granderson ütötte ki az irányító kezéből a labdát, illetve elrontottak még egy 4.&1 helyzetet 15 másodperccel a vége előtt, amikor semmi értelme nem volt nekimenni negyedikre.

A harmadik negyed sem hozott pontokat, mindkét csapat egyet puntolt és egyszer elrontott egy negyedik kísérletet – az Eagles puntját blokkolták, de nem lettek belőle pontok. A negyedik elején viszont végre beindultak a támadósorok. Előbb Saquon Barkley szabadult el egy hosszú TD-re, majd a Saints berúgott, az Eagles pedig kihagyott egy mezőnygólt (60 yardról a Sasok). A Saints ezután visszavette a vezetést egy Olave touchdownnal (12-7, kétpontos nem sikerült). Hurtsnek két perce maradt AJ Brown és a frissen megsérült DeVonta Smith nélkül, illetve a right tackle Lane Johnson nélkül, azonban Dallas Goedert egy mesh játéknál elszabadult és 60 yardon át nyargalt (így 170 yardot szerzett a meccsen), hogy aztán Barkley befusson a gólvonalon túlra (és a kétpontost is megcsinálja). Carrnak volt még egy perce visszatámadni, de interceptiont dobott Reed Blankenshipnek, így az Eagles behúzta a győzelmet.

A Saints offense eléggé visszaszállt a földre, az Eagles védelme ezzel együtt most végre nagyot ment. Kissé Vic Fangio taktikaváltása, kissé a Saints támadófal sérülések miatt, de nagyon jól limitálni tudták Carrékat. A Sasok támadósora még mindig döcög, főleg a passzjáték, de a földön Barkley-val kis túlzással megállíthatatlanok – a running back 8,6 yardos átlaggal rohangált tegnap, a szezonban pedig 5,4 yard az átlaga.

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x