Connect with us

Beharangozó

Mester vs. Tanítvány – Vikings@Rams csütörtök esti rangadó

Jó kis csütörtök esti rangadó vár ránk, ugyanis a Vikings látogat Los Angelesbe a Rams otthonába. Nyilván több szempontból is érdekes lesz a találkozó, az egyik ezek közül, hogy Kevin O’Connell sokat dolgozott Sean McVay kezei alatt korábban, azaz egy mester vs. tanítvány összecsapásunk lesz. 

Két jól megkomponált támadósort láthatunk majd a pályán, remek támadóguru főedzőkkel. Az irányítók minőségében azért van különbség a Rams javára, ráadásul a trade pletykák közepette visszatér Cooper Kupp is, de ennek ellenére a Vikingsé a jobb kisegítőszemélyzet.

A két támadósor egyébként viszonylag hasonlóan teljesített eddig, DVOA mutatóban például csak két hely választja el őket egymástól, ugyanakkor a védelmek közt óriási a különbség. A Vikings az 5. legkevesebb, míg a Rams az 5. legtöbb pontot engedi támadásonként, DVOA mutatóban a Vikings a legjobb, a Rams pedig az 5. legrosszabb.

Szóval egyértelmű erőfölény van a Vikings javára, nem véletlen három pontos favoritok a fogadóirodák szerint. Ráadásul a fogadások 81%-a a minnesotaiakra megy, szóval az emberek jelentős többsége rájuk tippel a spreaddel szemben is. Csalogató, már-már csapda spreadnek is tűnik ez egyébként Vegastól, az “okosok”, tehát a profi fogadók így a Ramsre tesznek nagyobb részben.

Én megyek a többséggel és a Vikingsra teszek, de azt azért látom, hogy a Rams támadósorának lehet pár jó matchupja Brian Flores védelme ellen. Például az erőfocira építő támadófal és futójáték nem kedvez annyira a sok blitz felállásnak, azok a zónablokkolás ellen hatékonyabbak. Illetve szintén gyenge a Vikings védelme a Dig útvonalak, azaz a középtávoli befelé törő route-ok ellen, Matthew Staffordnak pedig ez az egyik kedvence.

Szóval elképzelhető, hogy a Rams is tud majd haladni a mérkőzésen, de azt már nehéz elképzelni, hogy a minnesotai támadósor ne tudjon sok pontot feltenni ennek a gyenge Los Angeles-i védelemnek.

Spread tipp: Vikings -3

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x