Connect with us

Összefoglaló

Parádézó Ravens, bénázó Chargers

Ismét dupla hétfő esti rangadót rendeztek a forduló zárásaként, ahol kaptunk egy pontzuhatagot és egy pontszegény találkozót. A Ravens megállíthatatlannak tűnik, a Chargers pedig elővette régi énjét és Justin Herbert kiváló teljesítménye ellenére sok hibával tarkítva kikapott. 

Baltimore Ravens @ Tampa Bay Buccaneers 41-31

Nagyon szórakoztató és látványos mérkőzést kaptunk, hiszen 72 pont és 989 yard született a mérkőzésen. A Buccaneers azonnal beindult, már idei negyedik nyitódrive-os touchdownjukat szerezték meg Mike Evans révén, aki karrierje 100. elkapott hatpontosát ünnepelhette. Ráadásul jól irányzott blitzekkel kétszer sackelték Lamar Jacksont, majd ismét végigmentek a pályán, de egy megkérdőjelezhető holding büntetés miatt végül csak mezőnygólig jutottak.

10-0-s hátrányban viszont beindult a Ravens és zsinórban 34 pontot tett fel a táblára! Mark Andrews (2), Justice Hill és Rashod Bateman szerzett touchdownt, illetve Justin Tucker két mezőnygólt vágott be, így érdemben a harmadik negyed végére le is zárták a mérkőzést. Egészen elképesztő volt, hogy milyen könnyedén ment végig folyamatosan a Lamar Jackson vezette támadósor a pályán, a Buccaneersnek egész egyszerűen semmi válasza nem volt, miközben a Hollók nagyon jól keverték a kártyáikat. Zónázás ellen a Ravens irányítója 14/16, 256 yard, 3 TD mutatót ért el (összesen 17/22, 281 yard, 5 TD), az elkapói folyton tök üresen voltak, és a második félidőre beindult Derrick Henry is pár nagyobb futással, hiszen 15 futásból ért el 169 yardot a földön. A legjobb elkapó most Rashod Bateman volt 121 yarddal és egy hatpontossal.

A Buccaneers offense az első félidőben még azért haladt, de Mayfield két interceptiont is dobott (mindkettőt Marlon Humphrey-nak), az egyiket ráadásul a célterületen, illetve volt egy kihagyott mezőnygóljuk is a második félidő elején, de utána két punttal teljesen megálltak és így a harmadik negyed végére gyakorlatilag el is vesztették a mérkőzést. A harmadik végén összeszedtek egy fumble-t és garbage time-ban feltettek három touchdownt (Bucky Irving futott egyet, Rachaad White elkapott kettőt), mivel egy onside kickjük is sikeres volt, de esélyük itt már nem volt. Épp ezért lehet nagyon fájó és bosszantó, hogy a legeslegvégén Chris Godwin megsérült és várhatóan kihagyja a szezon hátralévő részét. Teljesen felesleges volt már játszatni, már egy ideje 99,9% volt a Ravens győzelmi valószínűsége. Mindezt úgy, hogy Mike Evans sérülten lépett pályára és rásérült a combhajlítójára már a mérkőzés elején.

A Ravens tehát robog tovább. Ugyan a védelemben vannak problémák (most még a futás elleni védekezés sem működött igazán), de az offense teljességgel megállíthatatlannak tűnik, Lamar Jackson pedig karrierje legjobbját nyújtja – pedig van már két MVP-címe. Mindeközben a Buccaneers védelem totális katasztrófa volt, és ha az ellenfelek rájönnek a gyenge pontjaikra, akkor semmi változtatásra nem képesek. A támadósor egyébként összességében jól nézett ki, csak hát Mayfieldből néha kijön a rossz játék is. A két sztárelkapó sérülése viszont beteheti nekik a kaput a továbbiakra.

(katonadani)

Los Angeles Chargers @ Arizona Cardinals 15-17

Igazi roncsderbit rendeztek Arizonában, ahol két dögrováson lévő/borzalmas skill személyzetű támadósor próbált valamilyen futballra emlékeztető tevékenységet művelni – az eredményjelzőt látva kevés sikerrel. A mérkőzés rögtön egy Kyler Murray interceptionnel kezdődött, egy felpattanó labdát gyűjtött össze a nose tackle Teair Tart. Sokra viszont nem ment vele a Chargers, mert még a visszahordás során kiverte a védő kezéből a labdát James Conner és a Cardinals visszaszerezte a játékszert.

A támadás így labdavesztés nélkül csak punttal ért véget, jöhetett a Chargers. Az egész meccsen nagyot játszó Justin Herbert találta meg a korábbi első körös bust Jalen Reagort egy 41 yardos bombával. Pontszerzés viszont nem lett a dologból, ugyanis pár yardra a gólvonaltól kiütötték az elkapó kezéből a labdát, amit ismét a Cardinals szedett össze.

A következő vendég támadásból viszont már lett pont, Cameron Dicker ugyanis bevágott egy 59 yardos bombát. A rúgónak egyébként nagy napja volt, a mérkőzés során még négyszer próbálkozott rúgással és mind a négyet értékesítette (volt még egy 50+ yardosa), magyarán ő szerezte a csapata minden pontját. TD nélkül viszont nehéz nyerni és ez most is bebizonyosodott.

A Chargers védelme kifejezetten jól játszott. Ugyan James Conner 5,3 yardos átlaggal futott, Murray viszont 26 passzából csak 14-et juttatott jó helyre 145 yardért. Marvin Harrison megint láthatatlan volt, mögötte pedig nincs minőség, mindenki más leginkább a hibáival vétette észre magát. Konkrétan nemcsak a csapat legjobb futója és védője, de még a legjobb elkapója is Conner volt a maga 51 yardjával.

A Los Angeles-i védelemnek egész meccsen két megingása volt. Egyszer az első félidő végén, amikor a Cardinals összerakott egy 79 yardos TD-drive-ot (mondjuk ebben is volt egy fumble, de ezt is a Cards szedte össze), egyszer pedig a negyedik negyedben, amikor Murray 9-7-es hátrányban a semmiből elszabadult és szerzett egy 44 yardos futott TD-t. Illetve még a mérkőzés legvégén, egy pontos előnyben nem tudta megállítani a védelem a Cardinals támadósort, ami nagyon simán masírozott el a red zone-ig, hogy ott egy könnyű rúgással behúzza a meccset.

A Chargers defense az ellenfél kilenc támadásból hatot kivédekezett, harmadik downoknál 2-7-es arányt ért el, illetve egy negyedik kísérletet is megállított. Persze voltak hibák, de 17 engedett pont után nem lenne fair őket elővenni, amikor a támadósor képtelen volt TD-t szerezni. Herbert remekül játszott, de csodát nehéz tenni, amikor Will Dissly az első számú elkapód a sok sérülés miatt (pláne hogy eleve rossz volt a keret). Nagyon kellene ide egy WR-csere, hogy ez a Chargers esélyes maradjon a rájátszásra.

(Renningan)

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x