Connect with us

Hír

Talibot megbüntették

Néhány perccel az 50. Super Bowl megnyerése után Aqib Talib, a Denver Broncos cornere két szabálytalanságáért is büntetést jósolt magának. Mint kiderült, igaza lett.

talib facemas

 

Ian Rapoport szerint Talib összesen 26 044 dollárt kénytelen elutalni az NFL számlájára egy facemask és taunting (gúnyolódás) miatt. A facemask olyan szintén “érhető” Talib részéről, hogy csak így tudta megmenteni a csapatát a TD-től. Ettől persze még nagyon dúrva megmozdulás volt és végeredményben felesleges is, hisz a büntetés után eljutott a célterületre a Panthers. A gúnyolódás viszont, amivel annulált egy sacket és punt helyett tovább támadhatott a Carolina, ostobaságon kívül mással nem magyarázható.

 

Az egész történetben az a különösen érdekes, hogy Talibot ki kellett volna állítani, ha  Roger Goodell “két személyi büntetés után kizárás” javaslata érvényben lenne. Véleményem szerint van különbség szabálytalanság és szabálytalanság között. Abszurd lenne valakit kiállítani például gúnyolódás miatt, amikor mindkét fél részéről folyamatosan megy a szájkarate. Viszont vannak olyan megmozdulások, mint például Vontaze Burfict KO-ja Antonio Brown ellen, a Josh Norman – Odell Beckham féle cicaharc, vagy akár Talib facemaskja, amit könnyű szívvel lehetne eltiltással szankcionálni, és nem csak utólag.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!