Connect with us

Prémium cikkek

A legjobb szabadügynök belső védőfalemberek

A belső védőfalemberek piaca erős közepes lesz idén. Rengeteg átlagon felüli játékos lesz elérhető, de igazán elit védő nincs, bár a legjobbak pont emiatt így is nagy szerződést kaphatnak. 

10. Larry Ogunjobi

A mélység nem végtelen a poszton, ezért is kerülhetett Ogunjobi a listára. Újoncként parádésan kezdett a korábbi harmadik körös védő a Brownsban, de ezek után folyamatosan romlott a játéka. A tavalyi szezonja volt a legrosszabb, mindössze 23 nyomásgenerálás, négy sack és 24 stop került a neve mellé, miközben az ezt megelőző két szezonban rendre 30+ nyomásgyakorlása, 6+ sackje és 30+ stopja volt. Idén még mindig csak 27 éves lesz, tehát lehet benne potenciál, de így is 2-3 millió dollárért kellene bizonyítania, hogy megérdemli a nagyobb pénzt.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

9. Derek Wolfe

2015-ben Wolfe egy szörnyeteg volt: 60 nyomásgyakorlással és 10 sackkel fejezte be az alapszakaszt, alaposan kivette a részét a Broncos bajnoki meneteléséből. Sajnos ezt a teljesítményt azóta sem tudta megismételni: futás ellen stabilan hozza az átlag feletti szintet, de pass rush-ban teljesen súlytalanná vált. Tavaly 429 pass rush snapen mindössze 14-szer generált nyomást, ami botrányos – snaparányosan közel kétszer kevesebbet gyűjtött, mint az ezt megelőző legrosszabb szezonjában.

A Ravenstől 2020-ban egy 3 millió dolláros szerződést kapott: ennyit a futás elleni mutatott játéka miatt ér. Szituációs játékosnak még mindig jó, illetve a rutinja is sokat jelenthet egy fiatal védelemben, de ennél több már nincs benne.

8. Lawrence Guy

Ha létezik pocsék időzítés a hosszú távú szerződéskötésre, akkor Guy annak nagy mestere. A korábbi hetedik körös védő 2017-ben lett szabadügynök, ekkor ajánlott neki a Patriots négy évre 14,4 millió dollárt. Akkor feltehetően örült is ennek, de nem járt jól vele.

Sorozatban három jó szezont produkált, 2018-ban egyenesen a liga egyik top 3-as futás elleni DT-je volt, illetve pass rush-ban sem volt reménytelen. Ha ezek után kikerül a piacra, akkor 10+ millió dollárt is kaphatott volna, ehelyett lehúzott még két évet a csapatban, ráadásul a tavalyi leolvadást ő is megérezte, így a nagy pénzre esélye sincs. 31 évesen lehet benne még pár jó év, de aligha kap többet, mint amennyit négy éve a Patriotstól.

7. DaQuan Jones

Jonest alapvetően nem tartom jobb játékosnak, mint Guyt vagy Wolfe-ot, ugyanakkor ő még csak 29 éves, ráadásul 0-tól 3-technique-ig mindent tud játszani a fal belsejében. Sokoldalú, a futást jól fogja, az utóbbi két szezonban ráadásul pass rush-ban is sikerült észre vétetnie magát, ami évi 5-6 milliót is megérhet.

6. Ndamukong Suh

Az elmúlt évtized egyik legjobbja már 34 éves és messze nem olyan jó, mint pályafutása elején, de még mindig helye van a listán. A Super Bowlon 1,5 sacket szerzett, az alapszakaszban volt 50 nyomásgyakorlása (9. legtöbb), a futást is jól fogta – ha akar még játszani, akkor biztos lesz piaca.

A Bucs állítólag szeretné visszahozni, de ehhez a 8 millió dolláros fizetéséről le kellene mondania. Az értéke közelebb van a 6 millió dollárhoz, de aki bő tíz év alatt 156 millió dollárt keresett, az egy contenderhez ennél olcsóbban is aláírhat. Számára ez már csak örömfoci, de még mindig bőven van haszon a játékában.

 5. Tyson Alualu

Az elmúlt két év sikersztorija – kár, hogy mindezt 32+ évesen sikerült elérni. Alualu 2017 óta erősíti a Steelerst, a 2018-as szezon végéig nem volt több, mint egy gyenge közepes nose tackle. 2019 óta azonban megtáltosodott, a liga egyik legjobb run stopperévé nőte ki magát, tavaly sokáig még az All-Pro cím sem lett volna túlzás – a PFF-nél konkrétan az 5. legjobb iDL volt, csak DeForest Buckner, Vita Vea, Chris Jones és Aaron Donald előzte meg.

Alualu májusban 34 éves lesz, így igazán nagy pénzre már nem számíthat. A tavalyi szezonja alapján 6-8 millió dollárért kaphat szerződést, de nem kizárt, hogy kora miatt kénytelen lesz kevesebbel is beérni.

4. Sheldon Rankins

Rankins 2016-ban 1/12-es volt, de a sérülések egyelőre tönkre tették a karrierjét. Újoncként csak 335 snapen volt a pályán, 2017-ben már végig a pályán tudott lenni, egy évvel később pedig zseniálisan játszva 39 tackle-t, 46 nyomást és nyolc sacket jegyzett. Úgy tűnt, hogy végre a helyes úton jár, de a következő két szezont beárnyékolták a sérülések, két év alatt nem tudott annyit letenni az asztalra, mint 2018-ban. Idén még mindig csak 27 éves lesz, bőven van benne potenciál, de a kórtörténete és az inkonzisztens játéka miatt neki is egy rövidtávú, 6-8 millió dollár lehet a reális.

3. Dalvin Tomlinson

Az első fiatal és minden téren kiemelkedő iDL a listán. A lassan 27 éves játékos tavaly a 25. legjobb belső védőfalember volt a PFF-nél, karrierévet tartott nyomásgyakorlásokban (28), miközben futás ellen is hozta a kötelezőt. Négyéves karrierje során soha nem volt 75-ösnél rosszabb az értékelése, és mivel újabban pass rush-ban is elég hatékony, 12-14 millió dollár alatt aligha ír alá. Ami nem túl jó hír a Giantsnek, ugyanis nem ő az egyetlen New York-i iDL a listán.

2. Shelby Harris

Harris az egyik leginkább alulértékelt játékos a posztján. Az elmúlt három szezonban stabilan top 15-ös szintet hozott: futás ellen a liga élvonalába tartozik és Vic Fangio érkezése óta pass rush-ban is sokat fejlődött. Effektíve azt tudja, mint Tomlinson, csak egy kicsit mindenben jobb, ugyanakkor ő már 30 éves lesz idén, ami a fizetésére is kihathat. Jelenleg jobb, mint a fiatalabb kollégája és a kora ellenére is kinéz neki egy 10+ millió szerződés.

1. Leonard Williams

Williams tud időzíteni. A korábbi 1/6-os soha nem volt egy rossz játékos, de a tavalyi szezonig nem lehetett a legjobbak között emlegetni a nevét. Ezért kapott 2020-ban franchise taget a Giantstől, de sikerült élnie a lehetőséggel. A 62 nyomásgyakorlása a harmadik legtöbb volt a ligában, a 13 sackje a második Aaron Donald után, emellett a futást is jól fogta, a PFF-nél az ötödik legjobb run stopper iDL-volt.

Idén lesz 27 éves, még nagyon sok jó év lehet benne, és ha elhiszik a csapatok, hogy a 2020-as Williams az igazi, akkor 18-20 millió dollár körül kereshet. Az is segíthet neki, hogy ő az egyetlen fiatal, igazi három downos iDL a piacon, aki szezononként 800+ snapet is a pályán lehet.

Továbbá említsük még meg a nemrég kivágott Kawann Shortot. A pályája csúcsán az egyik legjobb volt a poszton, kis szerencsével lehet benne még 1-2 jobb év, de az elmúlt két évben csak öt meccsen lépett pályára, így nagy szerződést vagy túlzottan nagy érdeklődésre aligha számíthat. 

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!