Connect with us

Magyar foci

HFL: Simán nyert az Enthroners, kiváló mérkőzést hozott a Sharks-Wolves

A hétvégén két mérkőzést rendeztek a magyar amerikai futball kiemelt osztályában, ahol az Enthroners tovább folytatta menetelését, a Sharks nagyot fordított, a két budapesti csapat pedig így egyaránt vereséggel mutatkozott be az idei szezonban. 

Győr Sharks – Budapest Wolves 35-28

Nagyon nem úgy nézett ki, hogy ebből szoros meccs lesz, hiszen a Wolves az első négy támadásából három touchdownt szerzett (Darrell Tate futott egyet, Czirók Márton elkapott kettőt, az egyik ráadásul 72 yardos volt), a Sharks pedig az első három drive-ja során mindössze 19 yardot tudott szerezni 3 punt kíséretében.

A második negyed aztán merőben más képet mutatott, hiszen a Sharks feléledt, három támadásából kettő is touchdownnal zárult (az irányító Chris Jeffrey futott be mindkétszer), a Wolves mindeközben egy elvesztett fumble-re és 20 yardra volt képes az egész negyed során.

A nagyszünet után a Cápák ott folytatták, ahol abbahagyták, hiszen egyből sikerült egyenlíteni Keller Péter elkapott hatpontosával. A Farkasok következő támadása Bencsics Márk interceptionjével zárult, Ráthonyi Kende pedig ezt követően az első játékból egy 75 yardos futott TD-t szerzett, így már a hazaiaknál volt az előny a harmadik negyed végén!

Fotó: DigitalSport/Tenk László

A Wolves offense továbbra sem akart beindulni, a túloldalon azonban Jeffrey a félpályánál eladta a labdát, ebből pedig erőt merítettek Bencsicsék, akik a fiatal Varga Tamás elkapott TD-jével kiegyenlítettek. A Sharksnak azonban volt még egy válasza, Ráthonyi megszerezte második futott touchdownját és ismét átvette a vezetést! A Wolves jöhetett az egyenlítésért, de Bencsics labdáját a győriek importja, Julian Crandall húzta le, ezzel pedig véget ért a mérkőzés (habár Ráthonyi egy fumble-lel még a frászt hozta a hazai szurkolókra, de végül ő maga szedte össze a disznóbőrt).

A Győr ezzel nagyon jó helyzetbe hozta magát a középszakaszt illetően, hiszen csak egy csúnya körbeveréssel eshet ki. A Farkasok viszont nehéz helyzetbe kerültek, a jövő heti budapesti rangadón a kiesés elkerüléséért játszhatnak majd.

Sharks offense:

  • Chris Jeffrey, QB: 13/21, 139 yard, 1 TD, 1 INT, 20 futás, 158 yard, 2 TD
  • Ráthonyi Kende, RB: 15 futás, 137 yard, 2 TD
  • Keller Péter, WR: 1 elkapás, 15 yard, TD
  • Andres Fernandez, RB/WR: 2 futás, 9 yard, 3 elkapás, 48 yard

Wolves offense:

  • Bencsics Márk, QB: 15/22, 245 yard, 3 TD, 2 INT, 3 futás, 42 yard
  • Darrell Tate, RB: 9 futás, 28 yard, TD
  • Czirók Márton, WR: 3 elkapás, 112 yard, 2 TD
  • Varga Tamás, WR: 5 elkapás, 74 yard, TD

(katonadani)

FA Budapest Cowbells – Fehérvár Enthroners 0-20

A két csapat közelmúltjából kiindulva nagyon pikáns mérkőzésre volt kilátásunk a HFL 2021-es szezonjának második fordulójában, ugyanis a Cowbells és az Enthroners legutóbbi két találkozója a végletekig kiélezett volt, drámai végjátékokkal tarkítva. Ehhez hasonlóban reménykedett mindenki, amikor egy évadnyi kihagyás után újra egymásnak feszültek a csapatok a kispesti Tichy Lajos Sportcentrum gyepén.

A mérkőzés a Koronázók támadásával indult, akik idén is a futásokra alapozták az offense-t, a labdát futtatva igyekeztek szisztematikusan haladni. Ez viszonylag jól is sikerült, majd Erős Márk a Debrecenből igazolt Boruzs Kevint találta meg a szélen, aki egy rontott szerelési kísérlet után rögtön be is köszönt, ezzel megszerezve csapata és a mérkőzés első hatpontosát. A támadást a Cowbells folytathatta, ahol ezúttal is Váry Tamás irányított, de az egység nagyon döcögősen indult, sem a földön, sem a levegőben nem tudtak komolyabb átütőerővel operálni. A pontszerzés nem jött nekik össze az első játékrészben, hiába voltak közel a fehérvári end zone-hoz.

Fotó: Pix by Tomi

A regnáló bajnok a második negyedre fordulva sem akart kimozdulni a komfortzónájából, folyamatosan földön ették a yardokat, a Joe Bergeron-Novakov Dávid-Tóth Levente vezette trió nagyon hatékonyan haladt a földön, annak ellenére is, hogy a budapestiek védelme nagyon szépen dolgozott (például Törzsök Tamás interception), de a rengeteg pályán töltött idő megtette a hatását. A második negyedben végül további kétszer sikerült pontokat szerezniük a vendégeknek, Erős mindkétszer Rashad Still felé nézett, aki testi fölényét kihasználva két hatpontossal növelte immáron négyre az idei touchdownjainak számát.

A második félidőre némileg megtört a mérkőzés ritmusa, a csapatok az első két negyedhez hasonlóan szorgosan gyűjtögették a sárga zászlókat (a mérkőzésen összesen 23-at), és míg a Fehérvárnak sikerült a kezét a mérkőzés alakulásán tartania, addig a Cowbellsnek nem sikerült a megújulás a félidőben. Az eladott labdák sem segítették a hazaiakat, illetve a rozsdásodás, az újra fellépő mentális kimaradások sem az ő kezükre játszottak. Támadóoldalon semmi nem akart sikerülni, Boros László mellett egyedül Mészáros Mártonnak sikerült meg-megvillannia, de az egyelőre gyengélkedő fehérvári secondaryt így sem tudták komolyan megsebezni.

A második félidőben tehát pont nem esett, hiába láthattunk szép akciókat mindkét csapattól a labda mindkét oldalán. A 0-20-as végeredmény pedig azt jelenti, hogy az Enthroners 2-0-ra javította a mérlegét és ezzel már biztosan ott lesz a középszakaszban, míg a Cowbells 0-1-gyel áll a budapesti rangadó előtt.

Az első forduló halasztott mérkőzését (Wolves-Cowbells) május 22-én pótolják, ezúttal is a Tichy Lajos Sportcentrum fog otthont adni a találkozónak, ahol a két nagyágyú ezúttal egy amolyan kiesési rangadót fog játszani egymás között. Ez pedig azt is jelenti, hogy aki a héten nyer, az életben marad, aki viszont kikap, szinte lehetetlen helyzetbe kerül, hogy az alapszakasz második körében is pályára léphessen.

Cowbells offense:

  • Váry Tamás, QB: 8/20, 94 yard, INT, 4 futás, 27 yard
  • Mészáros Márton, WR: 6 elkapás, 84 yard

Enthroners offense:

  • Erős Márk, QB: 5/9, 144 yard, 3 TD, INT, 10 futás, 38 yard
  • Joseph Bergeron, RB: 17 futás, 134 yard
  • Rashad Still, WR: 3 elkapás. 95 yard, 2 TD
  • Boruzs Kevin, WR: 1 elkapás, 46 yard, TD

(balentin)

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!