Connect with us

Draft

Néha bejön, néha nem – Titans draftértékelő

A Titans front office az utóbbi időben híressé vált arról, hogy nem fél rizikósabb játékosokat húzni, legyen szó sérülésről vagy off field dolgokról. A tavalyi elsőkörös választásuk, Isaiah Wilson rettentően besült, de Jeffery Simmons bevállalása például jó ötletnek bizonyult. Ennek függvényében nem annyira meglepő, ami történt a drafton, így jelen helyzetben bizakodhatnak a szurkolók.

Az hiányposztjaik elég egyértelműnek tűntek, míg offense oldalon csak a támadófal jobb oldalába és az elkapószekcióba lehetett belekötni, addig a védőoldalon már több poszton is elkélt a segítség. Átnyálazva a választásokat pedig elég need központú drafton van túl a csapat, de ezt sikerült úgy abszolválniuk, hogy közbe nem reacheltek ordas nagyokat.

1/22 Caleb Farley, CB, Virginia Tech

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Az első választásuk Caleb Farley, aki kórházi kartonjától eltekintve hatalmas tehetségként van elkönyvelve. Nem elég hogy prototípus corner felépítéssel bír, de technikailag is elég fejlett. Egy nagyon atletikus játékosról van szó, aki kellően magas, izmos és hosszúak a karjai, így emberezésnél tudja használni a fizikai paramétereit. Mellesleg a mentalitásával sincsenek problémák, agresszívan játszik, mer ütközni és jól is használja a szögeket. Nem olyan kifinomult technikailag, mint Patrick Surtain, de viszonylag jó a kar-láb koordinációja is. A labdával pedig jó barátságban van, az utolsó idényében, amikor játszott, akkor 4 interception mellett 12 leütött labdával zárt.

Az eddigiek alapján a draft stealje is lehet, de a sérülései aggasztóbbak, mint egy átlag focistánál. Súlyos hát problémákkal küzdött/küzd karrierje során, volt ACL szakadása, de sérült meg a bókája is például. A 2020-as évet pedig kiülte, így nehéz megítélni, hogy jelen helyzetben hogyan bírja a teste a terhelést. Az biztos, ha egészségügyileg rendben lesz, akkor hatalmasat fogott vele a csapat és egy elég nagy hiányposztját oldotta meg az ő draftolásával. Janoris Jenkins kivételével ugyanis nem volt olyan játékos a keretben, aki értékelhető játékidőt kapott volna profi csapatban.

2/53 Dillon Radunz, OT, North Dakota State

Az első kör után két lépés volt elképzelhető, az offensive tackle és az elkapó. Látva a hatalmas WR runt a csapat úgy döntött, hogy inkább előbbit orvosolja, ahol még volt bent több sokra tartott prospect is. Ők Dillon Radunz mellett döntöttek, aki rögtön betöltheti az üresen maradt right tackle posztot. A tavalyi bust, Wilson után ezúttal egy sokkal megbízhatóbb személyiséghez nyúltak, a North Dakota State játékosa ugyanis kiváló mentalitással rendelkezik, soha meg nem álló motorja van. A Senior Bowlon az egyik legfelkapottabb név volt, aki a drillek és a mérkőzés alatt is jól teljesített.

Amiért kicsit felemás érzéseim vannak, hogy egy picit alulméretezett a poszthoz, rövidebb kezei vannak, így a Titans sémájában nem tudom mennyire fog működni. Amíg Henry a csapat futója, addig nehezen képzelem el, hogy az erősen power alapú sémát le akarnák váltani, ebbe pedig Radunz nem feltétlenül illik.

3/92 Monty Rice, LB, Georgia

Az első két pick tehát hiányposztra érkezett és steal szagú is volt a maga nemében. Az előbbit a harmadik körben is tartották, ellenben Rice már kevésbé volt értéken. Az elmúlt idényt ugyanis úgy fejezte be, hogy egyetemén elvesztette stabil kezdő helyét és egy olyan linebackerről van szó, aki elég lassan olvassa a játékot, nem ért minden coverage sémát egyelőre.

A needet is csak az magyarázza, hogy Jayon Brown és Rashaan Evans sem rendelkezik hosszútávú szerződéssel a csapatnál, így hosszabb távon a kezdőben találhatja magát. A sebessége megvan a játékokhoz és emberezésben akár running backek őrzésére is használták, de egyelőre elég kiforratlannak tűnik egy harmadik körös választáshoz. Egyelőre inkább a special team dukálhat neki, de itt még lehetett volna jobb rotációs játékosokat is találni.

3/100 Elijah Molden, CB, Washington

Ellenben a következő játékos már nagyon is értéken jött. Molden csúszását még a mai napig nem értjük, mert egy közel top50-es játékosról van szó, aki a 100. helyig csúszott. Az egyetlen indok a draftolása ellen, hogy egy 100%-ig nickel játékosról van szó, ezen kívül aligha használható. Ellenben a mai modern csomagok nagy része már nickel cornerrel számol, így pedig ő is a pályán lehet az esetek nagy százalékában. Mellesleg rebesgetik, hogy safety poszton is ki lehetne próbálni, mert ilyen szerepkörben is értékelhető játékidőt töltött.

A játékintelligenciája ráadásul tökéletesen indokolja, hogy a defensive backfielden szabadon lehessen mozgatni, egy okos játékosról van szó, aki könnyen felismeri, hogy mi történik előtte a pályán. Farley után még egy labdaérzékeny játékos, ő öt interception és hat leütött labda mellett három forced fumble-t is fel tud mutatni az utolsó évéből.

4/109 Dez Fitzpatrick, WR, Louisville

Az első négy pickből tehát négy ment valamelyest hiányposztra és egyetlen fontos szekciót hanyagoltak el, méghozzá az elkapót. Corey Davis távozása után ugyanis A.J. Brown mellett nem maradt senki, a negyedik körben pedig ritkán fogsz kezdő kaliberű játékosokat. Fitzpatrick egy negyedik köröshöz képest jó útvonalfutó, de nem egy kiváló atléta. A sebessége átlagos, a labdaérzéke kicsit még annál is gyengébb. Nem valószínű, hogy ő lép a WR2 szerepébe.

4/135 Rashad Weaver, OLB/DE, Pittsburgh

Weaver a gyenge pass rusht hivatott segíteni, a negyedik körben pedig elég steal szagú pick. A testfelépítése és az ereje kiváló és kisebb iskolából származó játékoshoz képest elég kifinomult technikával is rendelkezik. Ellenben nem túl agilis, így főleg a bull rush és a hosszú kezei segítségét tudja igénybe venni. Legalábbis ez lett volna a jellemzés róla közvetlenül a draft után. A Titans scoutjai ugyanis megint elsiklottak egy fontosabb off field probléma felett. Vagy legalábbis nem ástak elég mélyre.

A múlt héten kiderült, hogy Weavert testi sértéssel vádolják egy április közepi eset miatt. Állítólag megütött egy nőt, miután az leöntötte az italával. Sőt ezt megtoldotta azzal, hogy a rendőröknek azt mondta, hogy ha megérdemli, akkor nincs baja azzal, hogy megüssön egy nőt. Újabb kidobott picknek tűnik.

6/205  Racey McMath, WR, LSU

6/215 Brady Breeze, DB, Oregon

Az utolsó két pick aztán már a special teambe történt. Mindkét játékos igazi villámléptű, egyaránt voltak atlétikai váltó tagok is egyetemi karrierjük alatt. Technikai szempontból sokat kell foglalkozni velük, ha egyáltalán valaha NFL kezdők szeretnének lenni.

Összességében a Titans draftja jól sikerült, a sok need szemléletű húzás mellett nem is reacheltek nagyokat. A secondarybe két kiváló játékos érkezett, szép lassan fejlődhet az egység. Az egyetlen dolog amit hiányolok, az az elkapó poszt figyelmen kívül hagyása (Weaver nem megfelelő scoutolása mellett), mert szerintem Tannehillnek nagyon fog hiányozni egy második célpont Brown mellől, mert Davis mellett Jonnu Smith sincs már a csapatnál, Henry hátán pedig nem fog elfutni konferencia döntőig a csapat. A Rice húzás helyett abszolút belefért volna, pedig értem annak is a mozgatórugóját.

Értékelés: B

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!