Connect with us

HĂ­r

Az idei lesz Big Ben utolsĂł szezonja

Ben Roethlisberger tudatta pĂĄr hozzĂĄ közelĂĄllĂł emberrel a csapaton belĂŒl, hogy a szezon vĂ©gĂ©n befejezi a profi futballt, ĂĄllĂ­tja Adam Schefter Ă©s sok mĂĄs forrĂĄs. EgĂ©sz pontosan Ășgy szĂłlnak a hĂ­rek, hogy ez lesz az utolsĂł szezonja a Steelersben, de ez nyilvĂĄnvalĂłan azt is jelenti, hogy a pĂĄlyafutĂĄsĂĄt is befejezi. ElnĂ©zve a jövƑre mĂĄr 40 Ă©ves irĂĄnyĂ­tĂł idei jĂĄtĂ©kĂĄt Ă©s figyelembe vĂ©ve a tĂ©nyt, hogy mĂĄr Ă©vek Ăłta a levegƑben lĂłgott a bejelentĂ©s, senkit nem Ă©rhet kĂŒlönösebb meglepetĂ©skĂ©nt a hĂ­r.

Big Ben 2004-ben a Steelers elsƑ köröse volt Ă©s egĂ©sz karrierje sorĂĄn a csapatot szolgĂĄlta. MĂĄr elsƑ Ă©vĂ©ben nagyot robbantott, azonnal az Ă©v Ășjonc tĂĄmadĂłjĂĄnak vĂĄlasztottĂĄk, majd kĂ©tszer nyert Super Bowlt a Steelersszel, hatszor lett Pro Bowler, kĂ©tszer vezette a ligĂĄt passzolt yardokban Ă©s mĂĄig Ƒ az egyetlen jĂĄtĂ©kos, akinek nĂ©gy 500+ yardos meccse van Ă©s egymĂĄs utĂĄn kĂ©tszer is 6+ TD-t passzolt.

PĂĄlyĂĄja csĂșcsĂĄn elit irĂĄnyĂ­tĂłnak szĂĄmĂ­tott, a legmagasabb polcon tartottĂĄk szĂĄmon. 2018-ban mĂ©g 67 szĂĄzalĂ©kos pontossĂĄggal 5129 yardot Ă©s 34 TD-t passzolt, de 2019-ben mĂĄr a szezon elejĂ©n megsĂ©rĂŒlt, azĂłta pedig csak ĂĄrnyĂ©ka önmagĂĄnak. IdĂ©n mindössze 64,6 szĂĄzalĂ©kos pontossĂĄggal passzolt 2522 yardot, 14 TD-t Ă©s hat INT-t, miközben 15 extra dobĂĄs mellett 20 turnovert Ă©rƑ passza volt.

Ez ugyanakkor nem ĂĄrnyĂ©kolja be a Hall of Famer karrierjĂ©t: 403 TD-je a nyolcadik-, mĂ­g 62,870 passzolt yardja a hatodik legtöbb valaha, Ă©s jĂł esĂ©lye van rĂĄ, hogy a szezon vĂ©gĂ©re megelƑzze az 1509 yarddal elƑtte ĂĄllĂł Philip Riverst.

Legfrissebb cikkeink

LegutĂłbbi hozzĂĄszĂłlĂĄsok

KözelgƑ cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 FƱzƑvel kifelĂ©!