Connect with us

Hír

Még két edző csatlakozott Brian Flores NFL elleni keresetéhez

Két edző is csatlakozott Brian Flores NFL elleni keresetéhez, ahol a Dolphins korábbi főedzője azzal vádolja a ligát és csapatait, hogy a felvételi folyamat során faji megkülönböztetést alkalmaznak. A Cardinals korábbi főedzője, Steve Wilks, illetve az a Ray Horton csatlakozott, aki 1994 óta edzősködik a ligában és 2016-ban interjúzott a Titans főedzői posztjáért. Ezzel a vádlottak közt a Broncos, Giants duó mellett külön ki lett emelve a Cardinals, a Titans és a Texans a keresetben, aminek célja a felvételi folyamat átláthatóságának növelése, a fekete edzők felvételének ösztönzése és fekete segédedzők láthatóságának növelése.

Wilks azt kifogásolja, hogy “híd edzőként” volt diszkriminálva és nem kapta meg a kellő esélyt a sikerre, mivel első szezonja után menesztették – miközben a fehér general managere (Steve Keim), aki hibát hibára halmozott és ittas vezetés miatt még el is tiltották, hosszabbítást kapott ugyanabban az évben. Utána pedig kineveztek egy NFL-tapasztalat nélküli, még egyetemen is negatív mérleggel rendelkező fehér edzőt (Kliff Kingsburyt), aki jóval több időt kapott a bizonyításra.

Horton a Titans védőkoordinátora volt 2014-15-ben és utána interjúzott a megüresedő főedzői posztra. Állítása szerint egyértelműen csak egy kamu interjút kapott, hogy a csapat eleget tegyen a Rooney Rule-nak és azt a látszatot keltse, hogy egyenlő esélyt kapott többek közt ő is. A Titans aztán Mike Mularkey-t nevezte ki, Horton pedig Clevelandbe távozott és azóta már visszavonult.

Horton kezében van egyébként a legjobb bizonyíték, ugyanis Mike Mularkey 2020-ban beszélt egy podcastben erről a helyzetről, és elmondta, hogy a tulajok megmondták neki a felvételi folyamat előtt, hogy ő fogja megkapni az állást, mások meg bőszen készültek az interjúkra, miközben kamu volt az egész.

Flores oldaláról egyébként hozzátették a perhez, hogy a Texans szerinte azért vonta vissza az érdeklődését iránta főedzői jelöltként, mert nyíltan kiállt a diszkrimináció ellen és beperelte a ligát, ezáltal kvázi megtorlásként nem őt nevezték ki – vagy a Texans döntött így, vagy az NFL gyakorolt nyomást rájuk Floresék információi és elképzelései szerint. A hírek szerint ő és Josh McCown volt a befutó (McCown ugyebár fehér és nulla edzői tapasztalata van), és a Texans, illetve az NFL attól félt Floresék vádjai szerint, hogy ha McCownt nevezik ki, akkor az csak még inkább táplálja Flores diszkriminációval kapcsolatos perét (főleg hogy épp kirúgták az addigi fekete edzőt, David Culley-t egy év után, amikor minden előzetes várakozást minimum teljesített, de talán még felül is múlt), így végül az addigi védőkoordinátor Lovie Smith-t léptették elő jobb híján, aki egyébként szintén nem tűnik hosszú távú megoldásnak.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!