Connect with us

Érdekességek

Miért nem kap minden top irányító teljesen garantált szerződést?

Miután Kirk Cousins teljesen garantált szerződést kapott sokan arra számítottak, hogy ez lesz az alap. Ezt követően viszont senki sem kapott teljesen garantált kontraktust egészen az idei évig, amikor is a Browns garantálta Deshaun Watson 230 millió dolláros kontraktusát. Ennek oka nem csak az, hogy a csapatok nem akarnak ekkora összegeket kockáztatni, hanem az, hogy egyes tulajdonosok egyszerűen túl szegények hozzá.

A Raiders esetében merült fel korábban, hogy azért fukarkodtak még Oaklandben a magas aláírási bónuszokkal, mert Mark Davis nem tud több 10 millió dollárt csak úgy elutalni. Ez azonban a probléma kisebbik része. A szabályok szerint ugyanis a csapatoknak kötelező a teljesen garantált tartalmak egy részét letétbe helyezni, hogy ha csődbe menne is a franchise, akkor is megkapja a játékos a pénzét.

Watson esetében állítólag 169 millió dollárt kellett letétbe helyezni, ami egy brutális összeg. Vannak tulajdonosok, akiknek ez nem probléma, de vannak olyanok, akiknek egyszerűen nincsenek ilyen tartalékaik, vagy ha vannak is, ennyit nem hajlandóak letétbe tenni.

Ezért szokott az lenni, hogy bár a hivatalosan teljesen garantált tartalom alacsony, a valóságban a játékos biztonságban van. Például Patrick Mahomes csak 63 millió dollárnyi garantáltat kapott a 450 millió dolláros szerződésével, viszont olyan a kontraktus struktúrája, hogy csak 2031-ben lehet úgy kivágni, hogy spóroljon is a csapat. Persze ebben azért van kockázat a játékos részéről, de hacsak meg nem sérül, úgy összességében a Chiefs irányítója szinte biztosan hazavisz 400 millió dollárt.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!