Connect with us

Hír

A Texans a Cowboys régi trükkjével verte meg majdnem a Dallast

Az 1971-es idényben bajnokságot nyerő Dallas Cowboysnak volt egy nagyon érdekes meccse: a hetedik héten a legendás Tom Landry felváltva játszatta a két irányítóját, Craig Mortont és Roger Staubach-ot. Bő 50 évvel később a Houston Texans ugyanezzel próbálkozott és ugyanolyan eredménnyel.

“Nem igazán volt jó a támadósorunk. Valami újjal kellett próbálkoznunk, hogy kis életet vigyünk az offense-be. És ahogy látjátok, ez volt a legjobb meccsünk a támadójátékot nézve. Tudom, hogy a végeredmény mit mutat, de úgy éreztük, hogy az irányítók váltogatásával képesek voltunk haladni”

– mondta a hétvégi meccs után a Texans főedzője, Lovie Smith.

A Houstonban Jeff Driskel és Davis Mills váltogatta egymást és mindkettőjük 33 játék során volt a pályán. Előbbi főleg a futójátékoknál kapott lehetőséget, miközben hat passzából négy volt jó 38 yardért és egy TD-ért, míg utóbbi 175 yardot passzolt (16/21) egy INT mellett. Ketten együtt 23 pontot raktak fel és a Cowboysnak csak az utolsó másodpercekben sikerült megfordítani a találkozót.

Annak idején a Cowboys szintén ugyanezt a forgatókönyvet követte. Morton 36-szor passzolt, amiből 257 yard, egy TD és három INT jött össze, míg Staubach 11 labdát eresztett el 87 yardért és egy pickért. A végeredmény is hasonló lett, ugyanis hiába szerzett a Dallas 26 first downt és 481 yardot, míg az ellenfél Bears csak hét first downt és 194 yardot, a hét turnover miatt végül a Chicago nyert 23-19-re.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!