Connect with us

Touchdown

Touchdown Week 15 – 6 pont és egy sikeres extra

Minden héten van mit tanulni az NFL-ben, úgyhogy minden forduló után le is vonjuk a tanulságainkat. Jöjjön tehát egy touchdownnyi (6+1) pont / take / gondolat a szezon legfrissebb hétvégéje után. Egy Super Bowl-résztvevőt már most megjósolunk, a Billst magasra helyezzük az AFC hierarchiájában, magasztaljuk (és elemezzük) a Vikings védelmét, rámutatunk az Eaglesnél uralkodó pánikhangulatra, leborulunk két újonc főedző előtt, két másik edzőnél viszont betelt a pohár. Extra pontként pedig kiemelünk egy meg nem énekelt centert is. 

🏆 A 49ers Super Bowlba megy (és meg is nyeri)

Konkrétan a 49ersre vonatkozólag ezen az adott héten olyan sok tanulságot nem tudtunk levonni, a Cardinals sima megverése kötelező volt. Tehát ez inkább egy pár hete folyamatosan fogalmazódó gondolat, ami most még egyértelműbb a fejemben a riválisok gyengébb játékával együtt.

Szóval a 49ers megállíthatatlan. Jelenleg súlyozott DVOA-ben a valaha volt legjobb csapat a 49ers, megelőzve a 2007-es Patriotsot. Nyilván segít, hogy mindenki egészséges támadóoldalon, és ha ez megváltozik, akkor majd újra lesz miről beszélni. Addig is szerintem érdemes úgy kezelni őket, hogy nem lehet megállítani ezt a halálosztagot. A bye week óta a meccseiket átlag 18,8 ponttal nyerik. Purdy megszilárdította a vezető helyét az MVP-versenyben. Szuperül játszik, mindent tökéletesen hajt végre, amit kérnek tőle. Könnyebb dolga van bármelyik másik irányítónál? Igen. És számít ez? Nem biztos. Ha vitázni akarunk a haverokkal, akkor persze igen és tök jó statokat lehet hozni mindkét irányba, de lényeg a lényeg: mindenki parádésan játszik, az offense hasít, és nem lehet vele mit csinálni. És ilyenkor mindig szeretem kiemelni Kyle Shanahant, aki szerintem a legjobb támadóguru valaha – egy Év Edzője vitában is simán lehetne mellette érvelni.

kiemelt kép: TheRinger

Na de arra akartam eredetileg kilyukadni, hogy a 49ers Super Bowlba megy. Egyrészt megállíthatatlanok, ez elég jó kiindulópont. Másrészt viszont körbenézünk a konkurencián és nem ájulunk el. Az Eaglesnél a 10-4-es mérleg ellenére full pánik módba kapcsoltak ezzel a Patricia kinevezéssel (erről lesz még szó később), és láttuk, hogyan megy át rajtuk a 49ers. Persze ha az offense összekapja magát, akkor egy pontpárbajban lehet nyerni, ha összejön 1-2 turnover, de az egyértelmű, hogy a 49ers a jobb csapat. És igaz ez a Cowboys ellenében is, ezt a sztorit is láttuk már egyszer idén, még ha azóta fejlődött is a Dallas. De láttuk ezt az utóbbi két évben is a playoffban. Pontpárbaj akár itt is lehet és 1-2 szerencsés turnoverrel a dallasiak is behúzhatják, de ha erre kell hagyatkozni, akkor már rég rossz. A többiek pedig igazán szót sem érdemelnek a konferenciában.

Szóval szerintem a 49ers Super Bowlba jut. És szerintem meg is nyeri. Arra azért kíváncsi vagyok, hogy most a héten a Ravens ellen mire mennek, mert ez lehet a legnagyobb tesztjük támadóoldalon, ez a matchup pedig visszatérhet a Super Bowlban is. És ha azt megnyeri a 49ers, akkor végre Shanahant is elismeri majd mindenki – ahogy volt ez Andy Reiddel is, sokkal több gyűrűmentes magas szintű év után.

💪 A Bills a második legjobb csapat az AFC-ben (vagy egyenesen a legjobb)

Lehet, hogy “túlreagálás hétfő” (kedd), de a szombati beharangozóban is feltettem már ezt a költői kérdést, szóval nem a Cowboys elleni meccsre alapozok, az inkább megerősített.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
HUF249024 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
HUF349034 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x