Connect with us

Hír

Jerod Mayo ezzel a szabállyal akarja elkerülni a verekedéseket a táborban

A Patriots a héten az Eaglesszel folytat közös edzéseket. Láttuk már máshol, hogy eléggé paprikás tud lenni a hangulat ilyenkor, a Giants és a Lions esetében több verekedés is előfordult és meg is büntették a csapatokat többszázezer dollárra. Jerod Mayo főedző egy érdekes, és egyben hatásosnak tűnő szabályt hozott, hogy a Patriots játékosai biztosan ne keveredjenek összetűzésbe.

A szabály pedig a következő: ha kezdő játékos kezd verekedni, akkor végig fogja játszani a teljes előszezon-meccset, ha pedig egy csere kerül bunyóba, akkor egyáltalán nem játszik.

Elég hatékony módszernek tűnik, hiszen komoly a következménye. A kezdők nyilván nem akarják végigtolni a meccset, hiszen csak növelik a sérülésveszélyt, míg a cserék értékes bizonyítási lehetőségtől esnének el, ha ki kellene ülniük a találkozót. Az mondjuk vicces lenne – ahogy arra Doug Kyed is rávilágított –, ha Jacoby Brissett kezdene verekedni valakivel csak azért, hogy az újonc Drake Maye-nek ne jusson játékidő, így ne tudja tőle elvenni a kezdő irányító posztot.

Egyébként eredetileg Sean McVay találta ki ezt a szabályt a Ramsnél.

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x