Connect with us

Hír

Ha tudott volna elkapót szerezni, elcserélte volna Aiyukot a 49ers – de a Broncos nemet mondott

Végre véget ért az Aiyuk-saga, és az elkapó marad a 49ersnél egy új négy éves $120 milliós szerződéssel. A hónapokon át tartó huza-vona közben több fordulat is történt, de végül a mindenki számára leglogikusabb kimenetellel ért véget.

A 49ers nem kezelte valami jól ezt az egész ügyet, simán elkerülhette volna a teljes nyári civakodást, ha megadja Aiyuknak a draft előtt kért évi $27 milliós szerződést. Mindenki boldog lett volna, most pedig azért mindkét félben lehet valamilyen tüske.

Az Amon-Ra St. Brown szerződés borította meg először a dolgokat és Aiyuk többet kért a korábbinál, majd cserét is kért és a hírek szerint júliusban legalább öt csapat hajlandó lett volna 28+ millió dolláros éves fizetést adni neki.

A 49ers nem volt köztük, elcserélni viszont csak akkor lettek volna hajlandóak, ha vissza tudnak kapni egy másik elkapót, vagy ők tudnak cserélni egyért. Miután Aiyuk nemet mondott a Brownsra és a Patriotsra, a legesélyesebb cserepartner a Steelers volt, amellyel mind a 49ers, mind Aiyuk megállapodott már, csak a San Francisco áldására vártunk. Ők meg arra, hogy szerezzenek Aiyuk helyett egy elkapót.

A legközelebb Dianna Russini információi szerint a Broncosszal jártak, egy harmadik körös cetlit ajánlottak Courtland Suttonért, azonban a denveriek erre végül nemet mondtak. Egyébként Aiyukot egy második- és egy harmadik körös pickért adták volna el Pittsburghbe, ebből utóbbit továbbpasszolták volna a Broncosnak.

Végük ugye ez sem jött össze és a végső megoldás egy évi $30 milliós szerződés lett Aiyuk számára. Összességében nagyjából mindenki boldog lehet, de a 49ers biztosan nem maradéktalanul, hiszen olcsóbban is megúszhatták volna, ha hamarabb eldöntik, mit is akarnak, illetve most Aiyuk jó eséllyel nem lesz top formában a szezon elején így, hogy a teljes edzőtábort kiülte.

Ez egyébként sikeres taktika volt részéről, hiszen összesen $12 milliót keresett ezzel. Maradéktalanul talán ő sem elégedett, mert Adam Schefter információi szerint az évi $30 millió már augusztus 12 óta az asztalon volt – habár jó eséllyel a szerződés részletei nem pont úgy néztek ki akkor, mint most.

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x