Connect with us

Minden ami NFL

Contender vagy Pretender – ki mennyire jó a 2-1-es csapatok közül?

Álomszerű rajt, ha egy csapat 3-0-val kezdi a szezont, azonban ez keveseknek sikerül, hiszen rendkívül kiszámíthatatlan eredmények tudnak születni az NFL-ben. A rivaldafényükben megbúvó 2-1-gyel kezdők azonban még ugyanúgy elégedetten nézhetnek a szezon első szakaszára. Most megnézzük, hogy a jól kezdők közül kik is azok, akik valóban bajnokesélyesek vagy legalábbis a playoffban joggal áhítozhatnak legalább egy győzelemre is, illetve kik a tettetők, akiknek oda bejutni sem biztos, hogy sikerül a jó rajt ellenére.

Los Angeles Chargers

A rezsimváltás ellenére nem igazán vártunk túl nagy szezont a Chargerstől. Előzetesen a 8,5-es over/under határt mindenki alálőtte és (ebből következve) a playoffba sem jósoltuk be Jim Harbaugh tanítványait. A Chargers egy átmeneti évben van. Fontos játékosok távoztak a skill sorból (Keenan Allen, Mike Williams és Austin Ekeler) miközben Harbaughnál szokásosan a falak erősítése kapta a figyelmet. Az új vezetőedző mindig is a fizikális stílusáról volt ismert, sok futás, erős támadó- és védőfal. A csapat támadósora a középmezőnyben helyezkedik EPA és DVOA alapon is. Az azonban látszik, hogy átment a vezetőedző elképezlése, mert a futójátékuk húzza fel elsősorban az egységet, ahol a top10-es szintet karcolják. Mindemellett pedig adott egy top5-ös számokat hozó védelem. Mi itt akkor a baj?

A probléma, hogy a Chargers sorsolása finoman szólva is kedvező volt eddig. A Bryce Younggal megbéklyózott Panthers és a Raiders elleni magabiztos győzelmek kevés más csapat ellen néztek volna ki ilyen jól. A múlt héten az első komolyabb ellenfél (Steelers) pedig rögtön helyre is tette a csapatot. A Pittsburgh sem írt fel rájuk túl sok pontot, de ez nem is az ő szokásuk. A második félidőben azonban a 0 szerzett támadóyard azért mutatja, hogy ez a Chargers nem egy playoffcsapat még. A mutatóik a következő hetekben szerintem erős lejtmenetbe fognak átcsapni, még ha lesz is pár hozható meccs persze a naptárban. A konklúziót (melyet alul olvashattok) tovább erősíti, hogy a csapat jó szokásához híven ismét bérletet váltott a helyi egészségügyi centrumba. A védelemből Joey Bosa esett ki, a támadósorból pedig gyakorlatilag a három legjobb játékosuk szedett össze kisebb-nagyobb sérüléseket. Herbert talán még fog tudni vele játszani, de a tackle duó (ami egyébként valóban elit szintet képvisel Slaterrel és Alttal) biztosan fog meccseket kihagyni. Egy gyenge roster egy 100%-os Herberttel sem hiszem, hogy komolyan felvenné a kesztyűt sokakkal, de ha még limitált is az irányító és sérült a csapat, akkor hiába egy top10-es QB, ez a gárda majd 2025-ben lehet talán először igazi kihívó.

Ítélet: Pretender

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
HUF249024 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
HUF349034 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x