Connect with us

Érdekességek

Az idei Falcons a lehetetlen fordítások mestere

A Falconst eddig úgy ismertük mint a liga egyik, ha nem a legnagyobb chokere, ami bármilyen agyonnyert meccset el tud veszíteni valahogy. Nos, idén megérkezett Kirk Cousins és átfordult a csapat szerencséje. Most ők a lehetetlen fordítások mesterei.

Az ESPN-nek van egy győzelmi valószínűség modellje (másoknak is van, de használjuk most ezt, mint legkönnyebben elérhetőt), ami megmutatja, hogy egy csapatnak a meccs folyamán milyen esélyei vannak a sikerre. Ezek alapján az Eagles elleni második fordulós meccsen egy ponton 1% esélye volt csapatnak, múlt héten a Saints ellen egy ponton 26% esélyük volt, most a Buccaneers ellen Lavonte David interceptionje után pedig csupán 5% esélyük volt a győzelemre. És végül mindhárom meccset behúzták.

Íme a valószínűségi grafikonok:

A Next Gen Stats is ugyanilyen számokkal dolgozik egyébként és ha ezeket egymás mellé tesszük, akkor az jön ki, hogy azokról a pontokról nézve mindössze 0,013% esélye volt a Falconsnak megnyerni mindhárom meccset, azaz 7692-ből egyszer fordul elő ilyen eset (via Ben Solak). Persze ez utóbbi már inkább csak játék a számokkal, mert nem feltétlen helyes így nézni a dolgokat, de akkor is megdöbbentő, hogy milyen fordításokat mutat be a Falcons.

A Falconsnak amúgy 2016 és 2023 (amióta a Next Gen Stats létezik) között egyetlen olyan meccse sem volt, ahol 5% alatti valószínűségről fordítani tudott volna, erre idén már a második ilyet könyvelik el.

Érdekes megnézni a meccsnyerő touchdownt is, a Next Gen Stats modellje szerint 0,03% esély volt arra, hogy ebből a játékból TD szülessen – ez volt idén a második legvalószínűtlenebb hatpontos a ligában.

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x