Connect with us

Touchdown

Touchdown #6 – Tomlinnak igaza volt, Goff szétszedte a blitzeket, plusz Chiefs és 49ers offense

Minden forduló után van mit tanulni, szóval minden kedden hozunk egy touchdownnyi (6+1) gondolatot, tanulságot, take-et. Ezen a héten Tomlinnak igaza volt, Goff megtanult a blitzek ellen játszani, a Packers szétszedte a Texans pass protectionjét, a Ravens offense pedig megállíthatatlan. De beszélünk a Chiefs és a 49ers támadósoráról is, plusz a Patriots védelméről. 

👊🏿 Mike Tomlinnak igaza volt

Ezért fizetik ilyen jól, ahogy ő is mondta.

Vasárnap érkezett olyan hír a mindig jól informált Jay Glazertől, hogy Tomlin full egyedül döntött QB-kérdésben, sugallva hogy a szervezetben sokan nem értettek egyet azzal, hogy 4-2-es mérlegnél lecserélik Justin Fieldset arra a Russell Wilsonra, aki az utóbbi két évben Denverben ligaalja teljesítményt nyújtott. Ha megnéztük Fields játékát, azért nem volt indokolatlan a lecserélése, de érthető módon főleg negatív véleményeket váltott ki a döntés a szurkolókból és az NFL-követő társadalomból. Én úgy voltam vele, hogy whatever, Fields is rossz volt, Wilson is rossz lesz, amennyit hoz pluszban a levegőben Russ, annyit hozott Justin is a földön a megiramodásokkal.

Nos, Tomlinnak igaza volt és Wilson egyértelműen jobb volt ebben az offense-ben. A támadósor 409 yardot pakolt fel a táblára, Wilson 264 egységet passzolt két touchdownnal. Nem mondom, hogy ligaszinten jól játszott, de jobb volt Fieldsnél és jobb volt mint Denverben kb. bármikor. Két nagy játéka is abszolút aluldobott passz volt, amit általában kritizálni szoktunk, de ha pozitívan akarjuk nézni, akkor feldobta és engedte, hogy a társak megcsinálják a játékokat (főleg Pickens). És azt meg kell hagyni, hogy Wilson az elkapók számára nagyon kedvező labdákat dobál, legalábbis ami a hosszú szélső passzait illeti, hiszen szépen aláhullanak a lasztik és a WR-nek van ideje alkalmazkodni hozzájuk. Ebben óriási fejlődés Fieldshez képest, aki ebben egyáltalán nem jó.

Ez a stílus pedig jól áll a csapatnak. Már a szezon előtt is az mondtam, hogy a Steelersnek ilyen védelem mellett egy ilyen gunslinger típusú QB kell, hogy igazán jók lehessenek és ne csak elvegetálhassanak. Csak akkor ezt a potenciált inkább Fieldsben láttam, aki pont így játszott Chicagóban, ellenben Wilson a denveri években egy Checkdown Charlie-nak nézett ki. Na idén viszont Fields volt a konzervatív játékos, Wilson meg visszatért a seattle-i énéhez, ez pedig jól áll a támadósornak. Persze meglátjuk majd hogyan alakulnak a további hetek, de most egyértelműen azt kell mondanunk, hogy Tomlinnak igaza volt a QB-váltással.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
HUF249024 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
HUF349034 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

1 Comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kopi3.14
2024-10-22 10:14

A “We’re a soft football team across the board” számomra nem csak a játékosokat jelenti.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x