Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #8

Ne feledjétek, hogy az óraátállítás miatt 18 órától indul majd a focidömping vasárnap! Nincs bye weekes csapat, úgyhogy teljes fordulónk lesz, ráadásul jól elosztva, ugyanis hét meccs a korai, öt a későbbi sávban. 

18 órás sáv

Philadelphia Eagles @ Cincinnati Bengals (-2,5)

Az Eaglesszel kapcsolatban a Giants elleni siker után sem vagyok túl pozitív, azon kívül hogy a futójáték az tényleg király lehet. És ez a Bengals ellen egyébként működhet, így simán elképzelhető, hogy durván ráfekszenek erre most, mert az ellenfél pocsék a futás ellen. Azonban az Eagles a levegőben főleg a nagy játékokból él, a Bengals pedig a legkevesebb ilyet (20+ yardos) engedte idén, így ebben kevésbé bízok. A labda túloldalán az utóbbi két hétben Burrow-ék nem mutattak valami jól, de szerintem most van esélyük javulni. Lehet ez egy sokpontos meccs és akkor dönthet az, hogy mi lesz a red zone-ban, ahol mindkét offense remek, ellenben az Eaglesnek a védelme is nagyon jó (2. legkisebb engedett touchdown arány). Azonban szerintem nem ez fog dönteni, én úgy gondolom az Eagles támadósorának több gondja lesz, és ha megint nem szereznek első negyedes pontot, akkor hátrányban kevésbé is fognak tudni futni, így szerintem Burrow-ék behúzzák.

Spread tipp: Bengals -2,5

Atlanta Falcons @ Tampa Bay Buccaneers (+3)

Sokkal érdekesebb lett volna a találkozó Evansszel és Godwinnel, így nagy kételyeim vannak a Buccaneers támadósora kapcsán, hiszen Jalen McMillan lesz az első számú WR, aki eddig elég rosszul mutatott harmadik körös újoncként. Persze a feléledő futójátékukban esetleg bízhatnak, a Falcons ellen ez működhet, de limitáltnak érzem őket így WR-ek nélkül. A Falcons mindeközben itt gyakorlatilag megnyerheti a csoportot, hiszen egyszer már megverték idén a Buccaneerst, így ha ez még egyszer megtörténik, akkor övék a tie breaker, a Tampa pedig várhatóan két újabb vereséggel folytatja majd a 49ers és a Chiefs ellen, szóval nagy lehet a különbség pár hét múlva. Szerintem Cousinsék egyre jobban mutatnak és kellően sok pontot feltehetnek a táblára, hogy a sérülésekkel tarkított Bucs offense ne tudja tartani a lépést.

Spread tipp: Falcons -3

Green Bay Packers @ Jacksonville Jaguars (+4)

Akartok egy nagyon durva mismatchet? Mit szóltok ahhoz, hogy a Packers szerezte eddig a második legtöbb 20+ yardos játékot (25), miközben a Jaguars engedte a legtöbbet (30)? Múlt héten azzal nem számoltam, hogy Tyson Campbell visszatért, így azért a Jags secondary jobban mutatott (nélküle egyáltalán nem működik a folyton emberezéses taktika), de a remek felrajzolt játékairól híres Matt LaFleur szerintem fel fogja tudni törni ezt a még így is elég gyenge defense-t. A profi fogadók szerint a Jaguars a helyes tipp itt a spreaddel szemben, és lehet hinnem kellene nekik, a Rams is bejött csütörtökön, de az én agyam azt mondja, hogy osztálykülönbség van a felek közt (még ha előbb-utóbb a Packers védelmének el is fogy a turnover-szerencséje).

Spread tipp: Packers -4

Indianapolis Colts @ Houston Texans (-5,5)

Nem feltétlen mondtuk volna ezt meg az eddig mutatott játék alapján, de ha a Colts megnyerné ezt a meccset, akkor átvenné a vezetést a csoport élén. Épp ezért nem gondolom, hogy meg fogják nyerni, viszont nem vehetjük el tőlük, hogy 6-1 a mérlegük a spreaddel szemben, azaz szinte minden héten felülteljesítik az elvárásokat. Mindeközben nem tudnék rámutatni arra, hogy miben jók. Oké, a támadófal és ezzel együtt a futójáték azért jól néz ki, de Richardson nagyon pontatlan a levegőben, a védelem pedig semmiben sem jó, de talán még csak nem is közepes. A Packers múlt héten megmutatta, hogy a Texans pass protection eléggé problémás, de nem tudom, hogy a Colts ezt mennyire tudja kihasználni akár emberállományból, akár rendszerből.

Spread tipp: Texans -5,5

New York Jets @ New England Patriots (+7)

A Jets nem jó. A Patriots pedig nagyon nem jó. A “nem jó” helyére akár a “rossz” szót is behelyettesíthetitek. A spreadet például a Jets csak kétszer, a Pats csak egyszer tudta hozni, tehát a külső várakozásokhoz képest szinte mindig alulteljesítettek idén mindketten. Magasnak tűnik a spread a New York-iakat elnézve, de ha elfelejtettük volna, egyszer már simán megverték idén a Patriotsot, akik most ráadásul Londonból utaznak haza, és akiknek borzalmas a védelmük. Talán Maye-jel a harmadik fordulós 3 szerzett pontot meg tudják ugrani, de szerintem bőven fognak kapni is pontokat. Azért is gondolok magabiztos Jets győzelmet, mert ha ezt nem nyerik meg, akkor tényleg lehúzhatják a szezont a vécén.

Spread tipp: Jets -7

Baltimore Ravens @ Cleveland Browns (+8,5)

Az eddig látottak mind azt mondathatják velünk, hogy nagyon sima Ravens győzelemnek kellene lennie, osztálykülönbség van a két csapat közt (például a legjobb támadósor találkozik a messze legrosszabb passzjátékkal). De a Ravens hatalmas győzelemből jön, ami után szokott jönni egy visszaesés, ráadásul rövid hét áll rendelkezésükre a felkészüléshez, idegenbe utaznak, csoportrangadóról van szó, a Brownsnak jó védelme van és irányítóposzton is jobbak lettek az eddigiekhez képest. Mindezt figyelembe véve elég magas a spread, szóval a Brownsra kell tenni. Nem tetszik, de akkor is.

Spread tipp: Browns +8,5

Arizona Cardinals @ Miami Dolphins (-4)

Úgy tűnik visszatér Tua, és nagyon kíváncsi leszek, hogy az offense mennyire fog tudni működni. Az év elején nem volt nagy szám a dolog, de azért most megkapják a liga talán legrosszabb védelmét, gyenge ellenfelek ellen pedig azért menni szokott ez a támadósor – nagyon is. A Dolphins védelmének amúgy nagyon jó számai vannak, de még nem igazán tudom eldönteni, hogy vajon csak azért van-e így, mert az offense semmire sem volt képes és az ellenfelek sem voltak jók és nem is erőltették annyira a dolgot, vagy tényleg kiváló egységről van szó. Kicsit hajlok az előbbi felé, de majd meglátjuk a következő hetekben, ahol érdekesebb lesz őket figyelni. Ha esetleg mégsem tér vissza Tua, akkor vélhetően változik a spread, ebben az esetben frissítem majd a tippem.

Spread tipp: Dolphins -4

Tennessee Titans @ Detroit Lions (-12,5)

A Titans offense rossz, nem hiszem hogy túl sokra mennek igazából bárki ellen, főleg hogy a Lions ellen futni nem fognak tudni, Mason Rudolph meg nem ijeszt meg senkit. A másik oldal viszont érdekes lesz, ugyanis mindenki tudja, hogy a Detroitnak elit támadósora van, azonban azt talán kevesebben, hogy a Titans védelme jelenleg a liga legjobbja sikerességi rátát tekintve. Részben a sorsolás is segített, de ez egy nagyon masszív védelem. Az elit futójáték vs. elit futás elleni védelem csata külön csemegének ígérkezik, emiatt talán érdemes bekapcsolni ezt a találkozót. Nagyon magas a spread, a Lions két nagy emocionális győzelemből érkezik, amikor jönni szokott egy visszaesés, ez pont lehet egy ilyen belealvós meccs a detroitiaknak, ahol csak “nehezebben” hozzák a győzelmet egy nagyon jó védelem ellen. Aztán lehet a Titans 10 pontot sem szerez…

Spread tipp: Titans+12,5

21 órás sáv

Buffalo Bills @ Seattle Seahawks (+3)

A Seahawks támadósora leginkább akkor működik olajozottan, ha nincs katasztrofálisan sok nyomás Geno Smith-en – ami ilyen gyenge támadófal mögött sajnos nem megszokott. Ez a Bills pass rush viszont elég jó ahhoz, hogy rendesen megnehezítse a Hawks dolgát, ráadásul a secondary is erős, főleg hogy DK Metcalfot sem kell majd őrizniük. A földön mondjuk Kenneth Walker vezetésével talán meg tudják fogni a buffalóiakat. A túloldalon előbb-utóbb ki kell jönnie a turnovereknek, mert eddig a legkevesebb eladott labdával bírnak és azért volt egy kis szerencséje Allennek ezekkel. Csak hát erre nehéz bazírozni, hogy mikor fog kijönni, ezeken kívül pedig nagyon jó a Bills támadósora, a Seahawks védekezése meg nagyon hullámzó – bár a sérültek visszatérésével jobban néznek már ki. A Billsszel megyek most, idegenben is.

Spread tipp: Bills -3

Chicago Bears @ Washington Commanders (+3)

Mennyire jó lenne már egy Caleb Williams vs. Jayden Daniels csata? Sajnos úgy tűnik, hogy nem kapjuk meg és Marcus Mariota lesz majd a kezdő a Commandersnél. Aki egyébként remekül mutatott a Panthers ellen beállva, csak hát most a sokkal keményebb Bears defense lesz az ellenfél, ahol már nem számítok sok jóra – konkrétan a chicagói a legjobb passzvédelem EPA szerint. Williamsék pedig újra egy gyenge védelemmel találják szembe magukat – még ha az utóbbi hetekben kicsit jobbnak is tűnt a Commanders –, így szerintem ezt a meccset behúzzák majd. Ha Daniels mégis játszana, akkor frissítem majd a tippem, hiszen a spread is változni fog. Amúgy fun fact, hogy eddig mindkét csapat csak egyszer bukott idén a spreaddel szemben.

Spread tipp: Bears -3

Kansas City Chiefs @ Las Vegas Raiders (+9,5)

Nagy meglepetést nem mondok azzal, hogy a Chiefs a jobb csapat és minden bizonnyal nyerni is fognak. Ugyanakkor azt ne felejtsük el, hogy a Chiefs legutóbb épp a Raiderstől kapott ki még karácsonykor, azóta nem találtak legyőzőre. Vajon lesz ebből egy szép keretes szerkezet? Nem hiszem, de azt azért igen, hogy a Raiders 10 ponton belül tudja tartani, hiszen divízión belül amúgy is mindig kemény meccsek szoktak lenni, a Chiefs ellen meg aztán főleg fel szokták szívni magukat, már amennyire képesek tehetségből. Az mondjuk segítene, ha nem végződne minden ötödik drive-juk turnoverrel. Fun fact továbbá, hogy sikerességi ráta alapján a legjobban (Chiefs) és legrosszabbul futó (Raiders) csapat méri össze tudását.

Spread tipp: Raiders +9,5

New Orleans Saints @ Los Angeles Chargers (-7)

Justin Herbert lenyűgöző volt a Cardinals ellen, dobálta a jobbnál jobb labdákat, erre semmire sem mentek. Elkapók nincsenek, a fal rossz, a rendszer rossz. Mint mindig. De legalább a védelem jó, az is valami. Ők pedig megállíthatják Spencer Rattlert és a sérülésekkel tizedelt (bár az eddiginél egészségesebb) Saintst. Kevés pontos meccsre van kilátás, ahol talán az dönthet, hogy a Saints védők vissza tudnak-e emlékezni arra, hogyan kell szerelni, mert mintha ezt az utóbbi hetekben elfelejtették volna. Én még valamiért bízok a Saints védelmében, hogy emiatt nem kapnak ki simán egy gyenge támadósortól, pedig az utóbbi öt meccsüket 151-86 arányban bukták és ötből háromszor két labdabirtoklással kaptak ki.

Spread tipp: Saints +7

Carolina Panthers @ Denver Broncos (-10,5)

Bryce Young visszatér a kezdőbe Andy Dalton autóbalesete után, és igazából miért ne? Mármint Daltonnal is kikaptak az utóbbi három meccsen átlag 25,66 ponttal, akkor nem mindegy? Young mondjuk nem kap épp egyszerű ellenfelet magának, hiszen a Broncos védelme a rengeteg blitz miatt rendkívül kellemetlen, szóval azt várom, hogy nagy katasztrófa lesz ismét. Lehetetlennek érzem nem a Panthers ellen fogadni, még ha magas is a spread és a denveri támadósor nem is szórja csak úgy a pontokat.

Spread tipp: Broncos -10,5

Sunday Night Football

Dallas Cowboys @ San Francisco 49ers (-4,5)

Az utóbbi években a 49ers el szokta verni a Cowboyst, ráadásul sokszor csúnyán. Most csak azért nem vagyok ebben biztos, mert nagyon sok a sérült San Franciscóban, ami azért láthatóan visszaveti a támadósort. Ezzel együtt szerintem akkora sematikus előnyeik vannak, hogy ezt ki fogják tudni használni offense oldalon, a védelemben pedig Prescottnak mindig nagy gondokat okoztak, a földön meg pont nem a Cowboys fogja feltörni őket, amely a liga legrosszabbja EPA szerint futásoknál. Annyi remény lehet a dallasiaknál, hogy bye weekről jönnek és tavaly elég jó változtatásokat eszközöltek a pihenőhét után, ráadásul Mike McCarthy historikusan nagyon jó extra pihenővel (12-5 bye weekről érkezve). Ezzel együtt szerintem ezt a 49ers behúzza.

Spread tipp: 49ers -4,5

Monday Night Football

New York Giants @ Pittsburgh Steelers (-6)

A Steelers nagy győzelemből jön, sima favoritok, ilyenkor szokás ellenük tenni. Mégsem tudok, mert egyrészt hazai pályán primetime meccset játszanak, ahol Tomlin nagyon erős, másrészt a Giants az ellenfél, Daniel Jones pedig 1-15 karrierje során főműsoridőben. Azt gondolom, hogy a New York-iak semmire sem fognak tudni menni, hiszen TJ Watték darabjaira fogják szedni a falat Jones előtt, millió sacket fognak szerezni. Amúgy is a második legkevesebb pontszerző drive-ot engedik és a negyedik legtöbb turnovert harcolják ki, nem hiszem hogy most fognak jelentősen visszaesni. Így pedig ilyen 17 pont is elég lehetne a támadósortól még akár a spreadhez is (és még lehet sokat is mondtam).

Spread tipp: Steelers -6

Magabiztosabb spread tippek

Megint nem sikerült valami jól az előző forduló. Egész jól hozom a gyenge páratlan hét, jobb páros hét kombót amúgy.

  • Packers -4
  • 49ers -4,5
  • Dolphins -4
  • Falcons -3
  • Bengals -2,5
  • Bills -3
  • Bears -3

Magabiztos tippek múlt héten: 1-2
Magabiztos tippek a szezonban: 11-15-1

Spread tippek múlt héten: 5-10
Spread tippek a szezonban: 46-55-6

Szerkesztőségi tippverseny állása

  1. renningan 68-39
  2. Höri 67-40
  3. Patrik 67-40
  4. balentin 66-41
  5. kronikk 66-41
  6. alatriste 64-4
  7. katonadani 64-43
  8. Támogatók 64-43
  9. atreus 62-45
  10. jarred 62-45
  11. chester 61-46

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x