Connect with us

Hír

Nagy pénzt akar Ingram, de kitől?

 

Az offseason egyik legnépszerűbb szabadügynöke kétség kívül Melvin Ingram, a Chargers veterán pass rushere. Az egykoron elsőkörös OLB posztján igen jó névnek számít, annak ellenére, hogy sose volt Pro Bowler, sem All-Pro, valamint csupán 24,5 sacket regisztrált öt éve alatt. Mondhatni kicsit alulértékelt játékos, aki azonban nagyra tartja magát és tudja mekkora hatással van a játékra, hiszen azok a hírek terjengenek, hogy olyan szerződésről álmodozik, amilyet Olivier Vernon kapott tavaly a New York Giantstől. Ezek nem túl szerény várakozások, hiszen a liga egyik legjobb passz siettetője 5 évre 85 millió dollárért írt alá, mellyel top10-es fizetést kapott, ha csak a védőket nézzük.

 

ingram

 

Kérdés azonban, hogy Ingram megéri-e ezt a pénzt és az is, hogy kinek, hiszen nem mondhatni, hogy túl fiatal a maga 28 évével és még a Chargersben sem ő volt a legkiemelkedőbb pass rusher, hanem az újonc Joey Bosa. Nem mellesleg, a már Los Angeles-i csapat Gus Bradley vezetésével 4-3-as rendszerre fog átállni, ahol nem biztos, hogy Ingram úgy fog ficánkolni, mint az alapvetően 3-4-es sémában, melyet eddig játszottak. A Chargerses jövőjét pedig nem csak az új filozófia húzhatja keresztbe, hanem a fizetési sapka is, hiszen ha megadják neki a nagy pénzt (16-20 millió dollár/év), akkor nagyon szűkösek lesznek a keretek a további erősítésre, melyre azért szükség van, ezt pedig ITT fejtegettük korábban.

 

Fel van adva tehát a lecke mind a csapatnak, mind pedig a játékosnak, hogy milyen alkuban tudnak majd megegyezni. Ha pedig nem sikerül, akkor több csapat is tárt karokkal fogja várni őt úgy, mint a sok pénzzel rendelkező Titans, Colts vagy akár a Redskins is, de én leginkább a Steelersben tudnám őt elképzelni. Ha viszont tényleg ott hagyja a Chargerst, akkor sem kell szomorkodni a szurkolóknak, hiszen a draft elég mély pass rusherekben, bőven lesz majd kivel pótolni Ingramet.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!