Connect with us

Szabadügynök

Kend a hajadra a cseréd! – FA-értékelő

A Houston Texans tavaly J.J. Watt nélkül és Brock Osweilerrel a center mögött is sikeres szezont tudhatott a háta mögött, ráadásul még a rájátszásban a későbbi győztes New England Patriotsot is alaposan megizzasztották. Azon a mérkőzésen a védelem igazán kitett magáért, azonban a támadósor a kulcs játékokban folyamatosan hibázott, amiket a védelem a végére már nem tudott kompenzálni. Így adta magát, hogy a rendelkezésre álló dollárkötegből először az eddig is jól működő védelmet kell minél jobban egyben tartani, majd utána a támadósor hiányzó elemeit feltölteni. Erre mondjuk túl sok pénzük nem volt, 26 millió dollárból kellett volna minél jobban gazdálkodni.

 

A legfontosabb szabadügynök A.J. Bouye volt, aki a tavalyi szezonban a liga egyik legjobb cornerbackjévé nőtte ki magát, azonban a Jaguars ajánlatával nem tudott versenyre kelni a Texans (mint kiderül később, nem is akart), így távozott. Bouye-ról egyelőre még nem tudjuk megmondani, hogy one year wonder volt-e vagy konstans elit cornerbackként kell számolnunk vele a jövőben, mindenesetre a távozása érzékenyen érintheti a csapatot. Aggodalomra azonban még sincs annyi ok cornerback poszton, ugyanis Kareem Jacksonnal és Jonathan Joseph-fel két rutinos és tisztességes játékos van a pálya szélén, ráadásul visszatérhet Kevin Johnson is, aki IR-re kerüléséig biztató játékot produkált.

 

 

Szintén fontos lett volna megtartani Quintin Dempst, aki egész évben stabil teljesítményt nyújtott safety poszton, de a Texans bízik a másodéves Corey Moore-ban, így a 31 éves játékos megtartásáért nem küzdött foggal-körömmel a vezetőség. Távozott még az alapból safety, de inkább csak a special teamben szereplő Don Jones és a külső linebacker John Simon.

 

A piac egyik legnagyobb sztorija is a Texans nevéhez fűződik, ugyanis egy év után belátták Houstonban, hogy Brock Osweiler szerződtetése hatalmas hiba volt és még egy második körös picket is adtak mellé a Brownsnak, hogy az irányító fizetését felszabadítsa a plafon alól és sikerüljön még erősebbé tenni a csapatot.

 

 

Na ez az ami nem igazán történt meg, ugyanis a szabadügynökeik közül csak a punter Shane Lechler, a kicker Nick Novak, valamint a második számú tight end Ryan Griffin kapott új szerződést.

 

Ezek után 30 millió dollárja volt a Texansnak, hogy bárkivel megállapodhasson és hozzon akár elkapót, akár linebackert, akár safetyt a hiányposztokra, de nem hogy szerződést nem kötött senkivel, még TÁRGYALNI SEM ÜLT LE SENKIVEL A PIACRÓL.

 

Csak az Osweiler-deal menti meg őket az F értékeléstől: D-

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!