Connect with us

Hír

Nem egyszerű, de megoldható a BeastMode-Raiders házasság

Marshawn Lynch szerdán a Hawks engedélyével a Raidersnél járt és elmondta nekik, hogy úgy döntött, visszatér a pályára! Ez jó hír a Raiders fanoknak és a csapatnak is, hisz pont egy ilyen kaliberű futó kell a csapatba, bár azért egy év kihagyás után biztos, hogy Lynchnek is vissza kell rázódnia. Ugyanakkor ez a házasság nem lesz egy sima ügy.

 

 

Először is, Lynchnek kérvényeznie kell a visszaállítását, ami eltarthat egy darabig, bár vélhetően hamar lenyomják a dolog bürokratikus részét. Ugyanakkor ezek után Lynch a Seahawks alkalmazásában fog állni két évig: 2017-ben 9 millió dollár alapfizetéssel, 2018-ban 7 millió dollár alapfizetéssel és 3 millió dollár roster bónusszal. Ha a Raiders akarja magának, akkor két dolgot tehet: cserél érte vagy reménykedik benne, hogy a Seahawks kivágja.

 

cserével az a baj, hogy Lynch fizetése hatalmas, illetve nyilván kompenzációt kell adni mellé. Mivel Lynchnek egyelőre csak a marketing értéke nagy, a valós formája és potenciális teljesítménye pedig rejtély, egy hátsó körös esetleges kompenzációs picken túl aligha ajánlanának mást a futóért. Sőt, miért tennék: a csapatnak hamarosan szerződést kell adni Derek Carrnak és Khalil Macknek és a kezdő guard Gabe Jacksonnak is, ami egy 23-25 milliós irányítót, egy 17-19 milliós pass rushert és egy 10 milliós guardot jelent, nem nagyon fér bele a büdzsébe egy 9 milliós futó (jelenleg 31 milliójuk van a sapka alatt).

 

Ráadásul a Seahawksnak jelenleg épphogy több cap space-sze van, mint 9 millió dollár, Lynch-csel a fedélzeten már a draftolt újoncokra nem nagyon futná. Ha Lynch visszatér, akkor egyszerűen muszáj megszabadulniuk tőle, aminek a legegyszerűbb módja nyilván a cut.

 

A Raiders tehát kivárhat, bár a Seahawks azért megnehezítheti a dolgukat, meg nem is nagyon lenne korrekt egymással szívózni, vélhetőleg az lesz a megoldás, hogy a Raiders ad egy 2018-as 7. körös kompenzációs picket, ami felmehet mondjuk 5. körig attól függően, hogy játszik Lynch, a futó pedig belegyezik egy jókora fizetéscsökkentésbe.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!