Connect with us

Draft

Draft-értékelő – Boom or Bust a Bengalsnál

A Bengals volt az a csapat, amelyik draftolta a valaha volt leggyorsabb NFL-játékost. A Bengals volt az a csapat, amelyik lesz*rta a PR-problémákat és draftolta azt a Joe Mixont, aki ugyan talán a legtehetségesebb futó volt az idei játékosbörzén, azonban megütött egy nőt, így nyilvánvalóan toxikus volt a legtöbb csapat számára. A Bengals volt az a csapat is, amelyik az ötödik körben rúgót draftolt, ráadásul nem is a legjobbnak tartott Zane Gonzalezt. 

 

1/9 John Ross, WR, Washington

2/48 Joe Mixon, RB, Oklahoma

3/73 Jordan Willis, DE, Kansas State

4/116, Carl Lawson, DE, Auburn

4/128 Josh Malone, WR, Tennessee

4/138 Ryan Glasgow, DT, Michigan

5/153 Jake Elliott, K, Memphis

5/176 JJ Dielman, C, Utah

6/193 Jordan Evans, LB, Oklahoma

6/207 Brandon Wilson, RB, Houston

7/251 Mason Schreck, TE, Buffalo

 

Elég hosszú a névsor, ugyanis 11 választási joga volt a Cincinnatinek. Elsőként kisebb meglepetésre John Ross érkezett, aki ugyebár a világ valaha volt leggyorsabb NFL-játékosa a Combine-on futott 4,22-es 40 yardjával. Azonban nem csak sebességéből él, rendívül jól követi a labdát, már-már DeSean Jacksonhoz hasonlíthatjuk. Igaz ez a sérülésekre is, ugyanis ilyen téren kisebb red flaget lehetett mellé tenni, több, kisebb sérülése volt, ami visszatérő problémaként jelentkezett, ez pedig sosem jó jel. Nem éreztem akkora neednek az elkapót, hogy első körben kelljen húzni és nálam nem is volt ez igazán BPA húzás, de egy új dimenziót nyit majd ez a Bengals támadósorában és remekül fogja tudni széthúzni a pályát, miközben (többek között) Green és Eifert a pálya többi részén játszhatják üresre magukat a nagyobb lyukak közt.

 

 

Ha Ross mellett találtunk egy red flaget, akkor Joe Mixon mellett is ott piroslott egy, de a Bengalsról tudjuk, hogy nem aggodalmaskodnak problémás játékosok draftolása vagy leigazolása kapcsán, ha pedig ezt kivesszük az egyenletből, akkor hatalmas fogás lehet Mixon. Remek méretek, remek sebesség, talán mondhatjuk azt, hogy ő Gio Bernard és Jeremy Hill ötvözete, úgyhogy nem lepődnék meg túlzottan, ha keveset látnánk a két veterán futót a pályán idén. Hill egyébként így egyértelműen távozik majd év végén a csapattól.

 

Jordan Willis neve néhol felmerült első körös mockokban is (1/31 Falcons), így meglepő volt, hogy bent maradt a harmadik kör első harmadának végén, stealnek is nevezhető. Ő volt a leggyorsabb edge rusher a Combine-on, de ezen kívül is remekül produkált a felmérőn. Erősödnie kell, hogy fel tudja venni a versenyt a nagyokkal, hiszen itt már nem fog tudni csak sebességből nyerni. A Bengals ráduplázott a pozícióra és Carl Lawson is a csapathoz került egy körrel később. Ő a rövid karjai és hosszú orvosi kórlapja miatt csúszott, de már idén ellophat snapeket biztos passz-szituációkban. Érdekesség, hogy Lawson a 14., Willis a 15. legjobb prospect volt a PFF listáján, akik ugyebár főleg egyetemi produktivitás alapján rangsorolnak. Ez tehát azt jelenti, hogy a college szinten kiemelkedők voltak, de a legtöbb scout nem tartotta őket ilyen magasra az NFL-hez szükséges képességek, tulajdonságok miatt. Willis esetében a méretek, Lawson esetében a sérülések és rövid karok voltak a legnagyobb problémák. Újabb steal húzások, de újabb red flagek és újabb boom or bust játékosok érkeztek tehát a 3-4. körben a Bengalshoz.

 

 

A harmadik nap további részében rengeteg darts nyíllal rendelkeztek, el is lőtték őket a szélrózsa több irányába. Josh Malone egy jó méretekkel és sebességgel megáldott elkapó, aki újonc évében csak biztosíték lesz, ha megsérülne valaki, de jó edzéssel akár stabil második-harmadik számú célpont lehet idővel. Ryan Glasgow valószínűleg egy 2 downos játékos lesz az NFL-ben, hiszen a passzsiettetés nem az erőssége, a futás megállításában lehet hasznos. Ő egy nagyon elszánt és sokat dolgozó falember, ezzel a mentalitással pedig beverekedheti magát a rotációba. Ezután érkezett Jake Elliott, ötödik körben rúgót választani ugyan nem akkora hülyeség, mint a másodikban (khm, Buccaneers), de azért nem is igazán éri meg szerintem. Ráadásul nem is a legjobbnak tartott Zane Gonzalezre csaptak le. Elliott statisztikái egyébként: 22/27 FG, 50 yardról 2/3, kickoffoknál 64/97 touchback.

 

JJ Dielman volt az első és egyetlen választottjuk a támadófalba, ami Whitworth és Zeitler távozásával és az amúgy gyenge fallal igencsak megkérdőjelezhető döntés. Dielman először tackle volt és onnan váltott centerre, az atletizmusa jó, azonban a technikája nem igazán. Jordan Evans egy alacsonyabb, de atletikus linebacker remek coverage képességekkel, de nem elég fizikális játékos, a speciális egységben viszont rögtön hasznát veheti majd a csapat. Brandon Wilson az egyetemen játszott futót és returnert is, de feltehetőleg slot cornerback lesz a posztja a nagyok között, nyilván fejlesztésre szorul, de a speciális egységben ő is kaphat snapeket. Végül pedig Mason Schreck került kiválasztásra, aki ugyan nem egy nagy zöld ogre, ellenben egy blokkoló tight end, akinek a méretei nagyon is rendben vannak, de elkapásokra egyáltalán nem használható, ezáltal viszont jó kontraszt lesz Krofthoz és Uzomah-hoz viszonyítva, akikkel küzdenie kell majd a roster helyért Eifert mögött.

 

 

A Bengals összességében egyértelműen a sebesságre helyezte a hangsúlyt és ezt nem csak Ross miatt mondom, a többi picknél is észrevehető ez a koncepció. Ez egy igazi red flag draft classnak mondható, hiszen szinte mindenki mellett találunk valami kockázatot, valami problémát. Ez persze azt is jelenti, hogy ha csak a futballtudást vesszük alapul, akkor akár 3-4 első körös tehetséget azereztek maguknak, így egy igazi boom or bust class a Bengalsé. Lehet ezt nézni egy nagyon pofás tevékenységnek és nagyon rossznak is, a különböző külföldi portálokon is láttam A- és D- értékeléseket is. Én a kettő közöttit adok.

 

Értékelés: B

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!