Connect with us

Hír

JPP útja a pokolból a dicsőség felé

Tegnap volt július 4-e, ami az Egyesült Államokban nemzeti ünnep, de sokak számára nem a függetlenségi nyilatkozat aláírásáról marad emlékezetes, hanem Jason Pierre-Paul balesetéről. A Giants klasszis pass-rushere egy tűzijáték baleset során összeroncsolta a kezét, és sokáig úgy tűnt, hogy számára vége a dalnak az NFL-ben. Ez két éve történt, azóta viszont újra régi fényében tündököl a pályán.

 

 

JPP élete fenekestül felfordult a baleset következtében. Az első orvosi jelentésekben még az is felmerült, hogy amputálni kell a kezét, de “szerencsére” csak a mutatóujját vesztette el. Majd jött a pereskedés, mert Adam Schefter, az ESPN bennfentese kiszivárogtatta ezeket az orvosi diagnózisokat, de ami a legjobban fájt neki, hogy mi lesz a sorsa, hiszen a szerződésének utolsó évébe került volna a balesetkor. A márciusban franchise taget kapó játékossal végül egy 1 éves szerződést kötöttek októberben, ezzel bár sok-sok dollármilliót bukott, de megkapta az esélyt a Giantstől, amit később meghálált.

 

A 2016-ban szabadügynök defensive end végül a Cardinals ajánlatát elutasítva aláírt egy újabb “prove it” évre a Nagy Almába, hogy aztán újra feléledjen benne az a szörnyeteg, aki a baleset előtt is benne volt. Ez már a Giantset is kellően meggyőzte a hosszú távú szerződésről, és idén márciusban 4 évre, $62 millióért alá is írt a csapathoz. JPP megtanulta a leckét, a csapatok pedig az ő példáját hozzák fel a játékosoknak a július 4-i ünnepségek veszélyeiről.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!