Connect with us

Beharangozó

FK! Premium Selection #5

Újabb egy hét telt el, ami újabb futballvasárnapot jelent! Az utóbbi két hét elkényeztetett minket a londoni találkozókkal, most viszont egy viszonylag csonka, ám de annál jobb meccseket tartalmazó kínálattal jelentkezünk! Ha szeretnéd NFL szurkolók, finom ételek és italok társaságában végigkövetni a meccseket, akkor gyere le Te is a szokásos FK! Klubba a Kandalló Kézműves Pubba! Hogy miket tudsz velünk együtt nézni? Íme!

 

 

Jacksonville Jaguars (2-2) @ Pittsburgh Steelers (3-1), 19:00, Game Pass

 

[quote]A Sport TV a válogatott labdarúgó mérkőzések miatt nem közvetít ezúttal a 19 órás sávból meccset, így a korábban érkezők csak ezt a találkozót izgulhatják velünk végig. De nem kell félnetek, jó lesz![/quote]

 

Két olyan csapat meccselhet ezen a találkozón, akik jelenleg vezetik saját csoportjukat, és erről nem mondanának le azonnal, így elég nagy lesz a tét. A vendég Jaguarsnak van nagyobb szüksége erre a győzelemre, hiszen a kaotikus AFC South-ból nüanszokon dönt jelenleg az első helyezett kiléte, és nem szeretnék a véletlenre bízni az ölükbe hulló csoportelsőséget. A Jaguars 2017-ben elég kétarcú csapat benyomását kelti: vagy agyonverik ellenfelüket (Texans, Ravens), vagy nevetséges módon kapnak ki aktuális ellenfeleiktől (Titans, Jets), a sorminta alapján most az agyonverős rész jönne, de nem ez a papírforma az összecsapás előtt.

 

A győzelem érdekében Blake Bortlesnek kellene megráznia kicsit magát, mert előbb-utóbb nagyon egysíkúvá fog válni az offense, ha csak Leonard Fournette-re hagyatkoznak – aki egyébként első négy meccsén rendre hozott egy TD-t, amire Maurice Jones-Drew 2009-es hasonló teljesítménye óta nem volt képes Jaguars futó. Pechére a Steelers sem arról híres idén, hogy szét tudnák őket passzolni, mindössze 154 passzolt yardot engedtek meccsenként az ellenfeleknek, de gyorsan tegyük hozzá, hogy a DeShone Kizer – Case Keenum – Mike Glennon – Joe Flacco négyest kellett féken tartaniuk ezidáig. Na nem mintha Bortles sokban eltérne ettől a névsortól, épp ezért lenne fontos, hogy a passzjáték legalább olyan jól működjön, mint Londonban a Ravens ellen, ahol 244 yardot és 4 TD-t passzolt.

 

 

A Steelersnek kellemesebb gondjai vannak papíron, de ha a dolgok mögé ásunk, akkor lehet mégse. Ben Roethlisberger ugyanis lassan arra az útra kezd lépni, amire Peyton Manning is az utolsó szezonjában. Nincs olyan drasztikus visszaesés, de érezhetően nem a régi már az öreg Big Ben. Egy év alatt ligaelsőből ligautolsó mérleget tud felmutatni a 20+ yardos passzok terén, sorozatban 10. meccsén sem tudott 300 passzolt yard fölé menni, kiesett a kezdő RT, Marcus Gilbert, valamint Antonio Brown múlt heti hisztije arra enged következtetni, hogy valami nincs rendben a fejekben Pittsburghben. Talán egy hét pihenő lehűtötte a kedélyeket, de Roethlisberger így sem számíthat könnyű meccsre, merthogy a liga legjobb passz elleni védelme jelenleg Jacksonville-ben van.

 

Mindössze 147 engedett yarddal állnak meccsenként, de nekik sem kellett eddig csúcskategóriás passzológéppel szembenézniük. A.J. Bouye és Jalen Ramsey félelmetes labdavadászok lettek, ketten együtt nem engedtek 60-as passer ratinget se az irányítóknak, ha feléjük dobták a labdát, valamint eddig sikerült minden elkapót 60 yard alatt tartaniuk. Ennek tükrében igazán pikáns lehet, ahogy az Antonio Brown – Martavis Bryant – Super Saiyajin JuJu Smith-Schuster hármassal egymás torkának esnek 60 percnyi játékidőn keresztül.

 

 

A győzelem kulcsa a futójátékban lehet, ami mindkét csapatnak okozott már kellemetlenséget. A Steelers egyetlen veresége alkalmával a Bearstől kapott leckét a földön, míg a Jaguars múlt héten két 70+ yardos futást is engedélyezett a Jetsnek, így Le’Veon Bellre és Leonard Fournette-re nagy szerep hárulhat. Mindössze Tom vállalkozott vendégsikerre tippelni, a többiek a papírforma hazai győzelmet várják.

 

Seattle Seahawks (2-2) @ Los Angeles Rams (3-1), 22:05, Game Pass

 

[quote]Két elképesztő rangadót is tartogat nekünk a 22 órás sáv, amiket láthatunk majd a Kandallóban![/quote]

 

Tegye fel a kezét, aki a szezon előtt azt gondolta, hogy ez a meccs lehet a forduló egyik, ha nem a legnagyobb rangadója! Köszönjük, elég lesz. Nagyon meglepő pálforduláson vannak túl a csapatok az előszezonban vártakhoz képest, és emiatt lesz fontos, hogy ki nyeri meg ezt a meccset – a győztes ugyanis a csoportot is vezetni fogja, kérdés, hogy a Rams marad továbbra is az élen, vagy a Seahawksnak sikerül átvenniük legalább egy hétre az ideiglenes koronát.

 

Ha van olyan pillanat a Rams szurkolók életében, amikor visszasírják Jeff Fishert, az a Seattle elleni csoportrangadók. Az öreg mester volt ugyanis az egyetlen kryptonit Wilson ellen, hiszen amióta ő a csapat irányítója, a ‘Hawks öt idegenbeli meccséből mindössze egyszer nyert a Rams ellen. Azóta már új szelek fújnak az edzői stábban, de eddig Sean McVayre nem lehet panasz. Pillanatok alatt összepakolta a Rams offense-ében rejlő potenciált, és egy offseason alatt megalkotta az NFL legponterősebb csapatát. Jared Goff szárnyal, Todd Gurley passzjátékbeli használhatósága elkápráztatja a ligát, és ez még jobb is lehet, ha végre teljesen összeszokik az augusztusban megszerzett Sammy Watkinsszal is.

 

 

Wade Phillips munkásságának gyümölcsére azonban még várni kell Los Angelesben, hiszen a védelem még nem állt össze teljesen, de vannak már biztató jelek, különösen a védőfalban. Aaron Donald és Michael Brockers remek munkát végeznek, legyen szó az irányító siettetéséről vagy a futás megállításáról. Viszont ha a védelem teljes egészét nézzük, akkor már nem ilyen rózsás a helyzet. 105 pontot kaptak négy forduló alatt, a benyelt yardokban pedig a hatodik legtöbbet a ligában (367,8/meccs). Pech, hogy a Seahawks támadósora az utóbbi két hétben elkezdett életjeleket mutatni.

 

Illetve pontosítsunk: Russell Wilson elkezdett életjeleket mutatni, mert még mindig ő a fő mozgatórugója az offense-nek. Az első meccsek szenvedései után úgy tűnik újra erőre kapott, de úgy is fogalmazhatunk, hogy kihasználta a Titans és a Colts védelmének gyenge pontjait. Nos, most a Ramsszel is megteheti ugyanezt, bár a futójátékban nem tudni milyen segítséget kap. Chris Carson ígéretes újonc éve egy darabig szünetel, hiszen IR-re került, és csak a szezon végére térhet majd vissza, vagyis Eddie Lacy és Thomas Rawls kaphatja meg a főszerepet a backfielden, amiből eddig nem sok jó sült el. C.J. Prosise hiányában ismét J.D. McKissic lehet a pass catching back, ami a Colts ellen kiderült, hogy nem halott ötlet.

 

 

A Seahawks jövő hétre bye weekre megy, ami miatt ők többet kockáztathatnak a meccsen, hiszen lesz egy teljes hetük pihenni. Kíváncsian várjuk, hogy Goff milyen teljesítményt nyújt az egykor szebb napokat látott, de még mindig nem leírandó Legion of Boom ellen, ez lehet számára az első igazán komoly erőpróba a szezonban. A tippelés nem volt egyszerű, stílszerűen mintha a Nirvana és a Rage Against The Machine közül kéne választani.

 

Green Bay Packers (3-1) @ Dallas Cowboys (2-2), 22:25, Sport TV (csúsztatva)

 

[quote]Az este másik nagy meccse a földszinten lesz megtekinthető, de a válogatott meccs miatt csúsztatva fog kezdődni. Viszont semmiről nem maradnak le a TV nézők, hiszen az elejétől kezdve leadják majd a találkozót.[/quote]

 

Az utóbbi 2-3 év hatására ez a párharc is a jelenkor NFL egyik nagy rivalizálása lett, tele emlékezetes mérkőzéssel. Most egy újabb csörte kerülhet a históriás könyvekbe, és vélhetően ez sem marad el a korábbi meccsek színvonalától. Ahogy a két csapat állásából látható, a hazaiaknak lenne nagyobb szüksége egy győzelemre, ha továbbra is az Eagles becserkészése a céljuk. A kivitelezés azonban már nem lesz ilyen egyszerű, tekintve, hogy elég komoly sérüléshullám sújtotta Jason Garrett fiait, viszont javuló tendenciát mutat néhány esetben a ‘Boys.

 

A legfontosabb mindenképp az offense és egyben a futójáték javulása, amivel tavaly is NFC első helyet tudtak maguknak szerezni. Nem véletlenül mutatott Ezekiel Elliott gyengébb számokat, hiszen az eddig méltán híres dallasi támadófal pocsék teljesítményt nyújtott, a Rams ellen viszont már láthattunk biztató jeleket. Dez Bryanttel még mindig nincs meg az összhang, sokat veszi őt célba Prescott, de keveset talál, talán most a Packers secondary ellen összejöhet számára egy nagy meccs. Az is örömmel töltheti el a szurkolókat, hogy úgy néz ki Tyron Smith és Sean Lee is játszani fog, mindkét játékosnak fontos szerepe lenne egy esetleges győzelemben.

 

 

Mert nem csak a hazaiak, de a vendégek is jó hírekkel gazdagodtak, például a két kezdő OT végre együtt is pályán lehet a jelek szerint, ami kelleni is fog Demarcus Lawrence félelmetes formája ellen. A fal úgy néz ki újra a régi, a futójáték azonban már nem az: az eddig példátlanul agyonhasznált Ty Montgomery bordasérülése nem jött rendbe, így minden jel szerint kihagyja a találkozót. Mivel Jamaal Williams teljes értékű edzésmunkát végzett a héten a múlt csütörtöki sérülése ellenére, valószínűleg ő veheti majd át a lead back szerepet, de Aaron Jones is sok lehetőségre számíthat – kérdés, hogy vajon tudnak-e olyan hatékonyan elkapni és blokkolni Rodgersnek, mint ahogy azt harmadéves kollégájuk tette eddig?

 

A védelembe is fontos játékos tér vissza, méghozzá Mike Daniels, ami remekül jön a soron következő matchup előtt. Már csak egy dolgot kell legyűrniük, mégpedig a gyatra idegenbeli formát. Múlt héten volt egy összeállításunk arról, hogy a liga 32 csapata mennyire különböző meccseket játszik otthon és idegenben, és a Packers az élbolyba tartozott a különbségek terén. Idén eddig egyszer játszottak idegenben, abból egy szép zakó lett a Falcons ellen, most egy hasonló erősségű offense-t kéne megállítaniuk idegenben, és ez sokak szerint gondot fog okozni.

 

 

Viszont a szerkesztőségünk szerint nem, ugyanis talán meglepő mértékű 7-3-as Packers fölény vehető észre, de ahogy az előző, úgy ez a meccs is rendkívül szoros lehet. Papíron pontháborúra készülhetünk, de ezután a négy forduló után én már nem merek ilyen kijelentéseket tenni, amikor még a papírformák is borulnak egyes találkozókon. A győztes vélhetően az lesz, aki a gyenge védelmével jobban féken tudja tartani a másik támadósorát.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!