Connect with us

Beharangozó

A meccs, amit megváltoztathatott volna a Cleveland Browns

A hetedik forduló zárómérkőzésére egy csoportrangadó maradt hátra, ahol az NFC jelenlegi legjobb csapata, a Philadelphia Eagles fogadja a Washington Redskins gárdáját. A két csapatban még élénk emlékek lehetnek egymásról, hiszen az első fordulóban már találkoztak, amin az Eagles diadalmaskodott a fővárosban, most bosszúra szomjaznak Cousinsék. Jó kis meccsre van kilátás, amit a Ziccer Sportpubban Budapest belvárosában is megtekinthettek!

 

 

A cím ne tévesszen meg senkit, ez bizony az MNF beharangozó, de a két csapat jelenlegi rosterében és körülményeiben van egy közös pont: a Cleveland Browns! Erre fogom most felfűzni a szemben álló csapatokat.

 

Ha a Browns kiviszi Wentzet…

 

Erről már született egy hír az oldalon, miszerint Jay Grudennek azóta is ökölbe szorul a keze, ha arra gondol, hogy a Browns kivihette volna Wentzet a tavalyi draft 2. pickjének birtokosaként, de ők jobbnak látták, ha inkább hátramozognak egy rakás ellenértékért cserébe, és tálcán kínálják fel az Eaglesnek egy franchise irányítót. Howie Roseman general manager nem töketlenkedett, előbb elhozta két felmozgás árán Wentzet, idén pedig elkezdett köré csapatot építeni. Az eredmény? Nézzük csak.

 

Jelenleg vezetik nem csak a csoportot, hanem a teljes NFC-t is, Wentzé a 7. legjobb passer rating (99,6), valamint a 9. legtöbb yard/passzkísérlet mutató is (7,65). A mélységi labdáknál a 7. legjobb passer ratinget tudja felmutatni (108,1), egyedül a pontosságán és a nyomás alatti teljesítésén kell még javítani. Egyre többször kerül elő a neve az MVP várományosok között is, ami nem a véletlen műve. A támadósor is összeállt körülötte, LeGarrette Blount rendre ki tudja húzni őt a csávából, Nelson Agholort mintha kicserélték volna, és Alshon Jeffery is pont annyit hoz, amennyi kell, de még nem érte el teljesítménye csúcsát, ami Wentzre is kihatással lehet.

 

Ha a Browns elviszi Kirk Cousinst…

 

Erre két lehetőségük is lett volna, és egyiket sem használták ki. Egyrészt a 2012-es draft előtt, amikor a Redskins jelenlegi irányítója profinak állt, a Browns meghívta őt privát edzésekre, és nem is volt ellenükre a teljesítménye. Aztán a 4. kör 102. pickjével kiválasztották Travis Benjamint, két pickkel később pedig Cousins a Redskins ölébe landolt, akik annak ellenére vitték ki, hogy már az első körben odaadták a farmot Robert Griffin III-ért. Ezután az idei drafton röppent fel a pletyka a játékosbörze közben, hogy a Browns puhatolózik Cousinsért, de ezeket nem győzték később cáfolni.

 

 

Benjamin azóta természetesen már messze jár Clevelandből, míg Cousins csak a Redskins töketlenkedése miatt nincs hosszú távon a fővárosba láncolva. Az elmúlt két szezonja kezdőként úgy tűnik nem volt elég a Redskins számára, pedig az egyikben a rájátszás is összejött a Rézbőrűeknek. Idén nincs olyan látványos szezonja, de így is a jobb irányítók közé sorolható.

 

Ha a Browns nem cserél Johnny Manzielért…

 

Mielőtt megijednél, nem azért, mert akkor Johnny Football az Eaglesben lenne, de amiket kaptak pickeket, azokból rendre bustot sikerült húznia az Eaglesnek. A hátramozgást követően jött az első körben a teljes csőd Marcus Smith, pedig tehetségből nem volt hiány azon a drafton. A harmadik körös pickből később csináltak egy 4. és egy 5. köröset, amiből Jaylen Watkins és Taylor Hart érkezett a Sasokhoz. Mindhárom védő melléfogás volt, ráadásul most is a védelemben lehet gyenge pontokat keresni az Eaglesben. Játszunk el a gondolattal, hogy mi lett volna, ha a 22. picken kiviszik mondjuk Deone Bucannont, miután a két top safetyt is elvitték előlük, és emiatt inkább hátracseréltek. De vihették volna a jelenlegi sackkirály DeMarcus Lawrence-t, vagy a szintén safety Lamarcus Joynert is, akár még a cserét követően is. A 4. és 5. körös pickkel meg olyan védőt is szerezhettek volna, mint Telvin Smith, és akkor nem kell védőgondokról beszélni.

 

Tegyük hozzá, hogy Jim Schwartz ezúttal is remek munkát végez védőkoordinátorként. A nyilvánvaló hiányosságok ellenére (passz elleni védekezés) nem szenved komoly károkat az Eagles, és igazából a leggyengébb részük, a cornerback poszt is hamar megoldódhat, hiszen Ronald Darby hamarosan visszatérhet, jövőre pedig Sidney Jones is csatlakozhat a csapathoz, ha sikeres rehabilitáción lesz túl. A passz elleni védekezést ugyanis a brutális védőfal egyensúlyozza, akik a liga legjobb egységei közé tartoznak, legyen szó a futások megállításáról vagy az irányító siettetéséről.

 

Ha a Browns megtartja Terrelle Pryort…

 

Oké, idén még nem állt össze a Cousins – Pryor összhang úgy ahogy kell, de a Browns elég könnyedén lemondott a legéletképesebb elkapójáról. A korábbi irányító, manapság elkapóként tevékenykedő játékos neve mellett egyelőre 209 elkapott yard és egy TD szerénykedik, szóval tényleg nem kezdett túl acélosan, ráadásul mindössze 19 elkapható labda szállt felé, amiből hármat is elejtett. Az útvonalakban sem jártas eddig, de ez az idei szezon olyan, hogy az eddig teljesültek egy szempillantás alatt megfordulhatnak, így ne lepődjünk meg, ha Pryor karrier napot zár az Eagles ellen…

 

 

Láthattuk tehát, hogy akár a két mostani irányító is a Brownsé lehetett volna, ha nem ők lennének a Browns, de ez már történelem. A jelenre koncentrálva, a hazai pálya előnye miatt az Eagles számít favoritnak, de mindkét csapat joggal bízhat támadósorában. Kevés olyan párharc van, ahol két top tight end is farkasszemet néz egymással, jelen esetben ez Zach Ertz és Jordan Reed, ugyanakkor Josh Norman hiánya inkább az Eagles felé billenti a mérleg nyelvét. A Redskins ugyanis nem csak a legjobb cornerbackjét, de a legjobb védőfal játékosát, Jonathan Allent is nélkülözi, utóbbi a teljes szezonra, ami komoly érvágás lesz számukra.

 

Reméljük, ez a meccs is legalább olyan jó lesz, mint a csütörtöki kiemelt időpontban lejátszott csoportrangadó!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!