Connect with us

Hír

Gettleman a legjobb elérhető játékosra költené a pickeket

A New York Giants idei borzasztó szezonjának egy hozadéka van: övék az 1/2-es draftpick, így egy elit tehetséget is beszerezhetnek a draft első napján. Vagy akár egy irányítót is…

 

 

Ennél jobb alkalma nem biztos, hogy lesz még egyszer a Giantsnek Eli Manning utódának kiválasztására, így rögtön meg is kezdődtek a teóriák egy QB pickre a 2. helyen. Hogy ez csak terelés vagy nem, de Dave Gettleman, a csapat újdonsült general managere nem győzi hangsúlyozni, hogy Eli Manninggel tervez, és hogy BPA, azaz a legjobb elérhető játékos alapon fog draftolni.

 

A második draftcetlivel a legjobb játékost akarjuk kiválasztani. Carolinában sokszor kaptam a fejemhez, hogy például adott drafton tackle-t kell húzzak, mert az volt a needünk. De én nem fogok needre húzni, ha az adott draftpicken nincs olyan értékű tackle, aki megfelelne az elvárásaimnak. Akik így tesznek, azok hamar elvesztik az állásukat, hiszen ez hatalmas hiba. Ha a legjobb játékos egy irányító, akkor azt választunk, ha más poszton játszik, akkor azt. Az elhamarkodott irányító húzások csak négy évnyi szenvedést okoznak, és csak azért születnek, mert irányító kell, és ezért sokan a farmot is elcserélik egy magas pickért.

– magyarázta Gettleman.

 

Utóbbira mondjuk csak pozitív példák vannak az utóbbi két drafton, hiszen Mitchell Trubisky, Deshaun Watson, Jared Goff vagy Carson Wentz is egy feltrade után került mostani csapatához, és nem mondhatjuk, hogy rossz döntést hoztak a GM-ek. Ott van a Giants esete példának okáért, akik egy harmadik kört pazaroltak Davis Webbre, mikor úgy néz ki, hogy tartaléknál többre nem viszi, közben a támadófalba meg nem érkezett érdemi erősítés.

 

Jelenleg sok forgatókönyv elképzelhető, és nem csak az irányító kiválasztása lehet sokak számára logikus lépés. Egy letrade is szóba jöhet, de Saquon Barkley kiválasztását is helyeselnék jó páran, mint az offense kirakójának utolsó hiányzó eleme. Más kérdés, hogy egy ilyen támadófal mögött ő sem lenne képes csodákra.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!