Connect with us

Hír

Chiefs GM: Mahomes az egyik legjobb játékos, akit valaha láttam

A Chiefs tavaly két első körös picket sem sajnált, hogy felmozogjon és kiválassza a hatalmas karral megáldott Patrick Mahomest, miközben Alex Smithnek még két év volt hátra a szerződéséből. Egyelőre kitűnően alakulnak a dolgok Kansas Cityben irányítófronton, ugyanis el tudták cserélni egy harmadik körös pickért és egy kiváló cornerért Alex Smitht, Pat Mahomes pedig kész van arra, hogy átvegye a stafétát. Brett Veach, a Chiefs general managere természetesen odáig van fiatal irányítójától és úgy látja, hogy egyértelműen megtalálta a franchise új irányítóját, akit egy évig edzhetett a stáb Smith mögött.

 

Szerintem leginkább egy terv és egy elképzelés szükséges ahhoz, hogy sikerre vihessünk egy irányítót. Nekünk volt egy tervünk Patrick számára, méghozzá az, hogy jöjjön ide, tanulja meg a támadósort és addig ne menjen ki a pályára, amíg mentálisan készen nem áll mindenre. A fizikai adottságok megvannak nála. Ő az egyik legjobb játékos, akit valaha láttam. De nem szeretnéd a fiatalokat túl hamar a mély vízbe dobni. Azt szeretnéd, hogy önmagukat tudják adni és ne a látottak feldolgozásával legyenek elfoglalva, hanem magával a játékkal. Reid mesternek volt egy elképzelése, lassan építettük be Mahomest és nagyon izgatottak vagyunk a jövővel kapcsolatban.

 

 

Amint Patrick pályára lépett nálunk, az újonc mini campen, az OTA-k alatt, az edzőtáborban, mindig lenyűgözött minket. Még természetesen sokat kell tanulnia, de rengeteget fejlődött már. Szeritnem mind tudtuk, hogy mikor eljön a Denver meccs (a zárófordulóban), olyan játékokat fog megcsinálni, amiket az egész folyamat alatt mutatott nekünk.

 

Így is lett, Mahomes jól játszott a Broncos ellen és megmutatta, hogy bőven van benne potenciál és hogy adhat egy olyan pluszt a csapatnak, amire Alex Smith nem volt feltétlen képes. Persze még várni kell vele és nem lesz egyszerű egyből sikerre vinnie a csapatot, főleg ha védelmet tovább gyengítik a Chiefsnél – gondolok itt Marcus Peters elcserélésére elsősorban.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!