Connect with us

Hír

Vaklicit volt Cousinsért

Kirk Cousins ügynöke lemesélte a Sports Illustratednek, hogyan zajlott a Cousinsért való harc a csapatok között. Március 12-én Mike McCartney, Cousins ügynöke, nyélbe ütötte az NFL eddigi egyik legfontosabb üzletét, de nem volt izgalmaktól mentes a folyamat. Elmondása szerint az embereivel összeállított egy anyagot hét csapatról Kirk számára. Ez a hét csapat volt a potenciális landolási hely: Arizona, Buffalo, Cleveland, Denver, Miami, Minnesota, New York Jets. Érezték, hogy ebből a Cards, Vikings, Jets, és a Broncos tud értelmes ajánlatot adni, de a Jets és a Vikes előnyt élveznek. Cousins nem is akart aláírni sehová, amíg nem volt ott személyesen, nem ismerte meg a csapatot és az edzői stábot. McCartney úgy döntött, hogy vaklicit lesz a megoldás. Mivel kevés csapat érdeklődik, ezért néhány visszalépésével hamar megborulna Cousins piaca, így kerek-perec megmondta az érdeklődőknek, hogy tegyék meg a legjobb ajánlatot, és erre egy lehetőségük van. A másik kikötése az volt, hogy teljesen garantált szerződést akarnak.

Nincs kedvezmény.

A csapatokban mind volt valami kívánnivaló. A Cards egy komoly, fiatal maggal vág neki a szezonnak, a Jetsnek ordenáré mennyiségű pénze van és az OC egy olyan rendszert visz, ami Kirknek ismerős, a Vikings pedig a legjobb esélyét adja annak, hogy gyűrűt szerezzen. A Broncos? Ők nem tettek ajánlatot. Elway biztosra ment, és mivel Keenum szimpatikus volt nekik, nem akarta, hogy hoppon maradjon. Ezt megerősíti az is, hogy a Broncos tudta, hogy a Jets mindenkinél jobb ajánlatot fog tenni (az ügynök szerint ez így is lett). Cousins az ajánlatok beérkezése után már fel is szállt a Vikings által küldött magángépre, míg McCartney a nagyon frusztrált Jets-vezetőséget nyugtatta. Nem ígérte nekik, hogy Kirk nem marad ott Minnesotában, ha tetszenek neki a dolgok. A Jets érezte, hogy rezeg a léc, ezért repült rá gyorsan McCownra még egy évig, aki mellesleg szintén McCartney embere. (Ahogy Siemian is, elég jó napja volt az ügynöknek.)

A Vikings mindent bedobott, hogy meggyőzzék a leendő irányítójukat, és ők voltak az egyetlen csapat, ami nyerhet akkor is, ha Cousins épp rossz napot fog ki. Jobban elrejthetik a hibáit, mint a gyengébb kerettel rendelkező Jets, és ezt mindenki tudta. A vacsora után Kirk dobott egy SMS-t az ügynökének, hogy jól érezte magát, másnap délután pedig McCartney gépe le is szállt Minnesotában, hogy megkössék a szerződést.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!