Connect with us

Draft

A tökéletes második nap – Bengals draftértékelő

A Bengals azzal az elsődleges céllal érkezett Dallasba, hogy javítsa a támadófalát, ezt pedig a várakozásoknak megfelelően már az első pickükkel megtették. Aztán amit a második napon műveltek, azt csak fantasztikus jelzőkkel lehet illetni. 

 1/21 Billy Price
 C
 Ohio State

Nagyon balszerencsés volt a Bengals, hiszen éppen előttük vitte ki a Lions a class legjobb centerét, Frank Ragnow-t, így reachelniük kellett a következőért. Az egyértelmű, hogy a needet helyezték a legfelsőbb polcra, hiszen a center volt a legnagyobb hiányposztjuk. A támadófal pocsék volt tavaly, ezen pedig a Glenn-trade-del és ezzel a pickkel igyekeztek javítani és Price egy rendkívül jó játékos, szóval nem fogom túlzottan lehúzni ezt a húzást, még ha összességében lettek is volna még elérhető jobb játékosok. Viszont akkora lyuk tátong a támadófal közepén, hogy ezt minél gyorsabban és a lehető legjobb játékossal kellett orvosolniuk, ezt pedig meg is tették – még ha a tökéletes húzás Ragnow is lett volna.

 2/54 Jessie Bates, S, Wake Forest
 3/77 Sam Hubbard, EDGE, Ohio State
 3/78 Malik Jefferson, LB, Texas

Ennél jobb második napot szerintem nem lehet összehozni. Mindhárom játékos a top50 listámon volt, erre mindenkit a top50-en kívül szereztek meg.

Bates volt a class egyetlen jó centerfielder safetyje, a Bengals pedig pontosan ilyet keresett. Jó helyzetbe kerül, hiszen van két jó safetyje jelenleg a Bengalsnak, tud tőlük tanulni és másodévére robbanthat majd – a Bengals úgysem játszat újoncokat túlságosan. Feltehetőleg Iloka helyét veszi majd át, így inkább a labda megszerzésére összpontosít majd a defense, mintsem az ellenfél kiütésére.

Hubbardot én többre tartottam, mint a legtöbben, mivel ugyan nem egy elit atléta, ellenben rendkívül jó a technikája, illetve a hozzáállása és mentalitása is elsőrangú. A Bengals tavaly húzott két jó pass rushert a középső körökben, de úgy tűnik, Hubbardot nem hagyhatták itt ki. Szerintem tetszeni fog nekik a sokoldalúsága, hogy a szél mellett középről is használható passzsiettetőként, illetve hogy a futás ellen kiváló játékos.

 

 

Jefferson egy high-upside játékos nagy potenciállal, aki egyszerűen repül a pályán, de technikáján fejleszteni kell még és az ütközésekkel vannak problémái. Mivel a Bengals első évben ritkán játszat újoncokat, így én nem számolnék vele (sem) újoncként nagy szerepre, de legalább lesz ideje erősödni, fejlődni, hogy majd jövőre beilleszkedjen Burfict helyére/mellé.

 4/112 Mark Walton
 RB
 Miami

Meglepő volt ez a húzás, hiszen ezzel úgy tűnik, Gio Bernand nem lesz már a Bengals játékosa jövőre. Walton egy igazi elkapó running back, egy nagy playmaker, de nem látom, hogy sok szerepe lenne idén a támadósorban. Annál inkább a speciális egységben, hiszen kiváló returner – akár kickoffról, akár puntról van szó.

 

 5/151 Davontae Harris, CB, Illinois State
 5/158 Andrew Brown, DT, Virginia
 5/170 Darius Phillips, CB, Western Michigan

 

 7/249 Logan Woodside, QB, Toledo
 7/252 Rod Taylor, OT, Ole Miss
 7/253 Auden Tate, WR, Florida State

 

A harmadik nap nálam már csak nagyon kis súllyal számít, főleg hogy az átlagosnál is gyengébb volt mélységben az idei class. A Bengals nem hozott nagynevű játékost, aki hátracsúszott volna egészségügyi, vagy off-field dolgok miatt, amit én most negatívként értékelek, hiszen ilyen prospectekben legalább benne lett volna az upside az egyértelmű rizikó mellett. Helyettük inkább “kisiparosokat húztak”.

Az ötödik körben két corner is jött, ami furcsa, tekintve, hogy van azért három jó cornerük, így majd a speciális egységben, illetve a negyedik CB-posztért küzdhet Harris és Phillips is. Utóbbi tetszik jobban, aki igazi ballhawks játékos, ráadásul returnerként is használható. Browns majd Geno Atkins mellett próbál helyt állni, a hosszú karjai miatt nehéz dolga lesz a vele szemben felálló guardoknak.

A hetedik körös pickek minden bizonnyal a gyakorlócsapatba kerülnek majd, vagy legalábbis a roster helyekért fognak küzdeni. Woodside egy pontos irányító, Taylor egy projekt falember, Tate pedig egy nagydarab elkapó és benne látom a legtöbbet a hetedik körös pickjeik közül, de eléggé tele van fiatal elkapókkal a roster. Bár ilyen méretekkel rendelkező WR nincs a Bengalsnál (Greenen kívül).

 

Értékelés: A

A Bengals draftja kvázi tökéletes lett volna, ha nem viszik ki Ragnow-t az orruk elől. Így viszont reachelniük kellett, ellenben a legnagyobb hiányposztjukat orvosolták, ráadásul egy nagyon biztos kezdővel, így nagyon nem tudom őket megszidni. A harmadik napi tevékenységük nem tetszett igazán, elég “unalmasra” sikeredett, semmi különleges pickkel. A második napjuk viszont annyira jó volt, arra külön A+-t adnék, így pedig négy kiváló játékossal távoztak Dallasból. A második napi eredmény pedig bőven fölülírja a harmadik napit, így végül megkapják az A értékelést.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!