Connect with us

Érdekességek

Melyik QB-t választanád egy 80 yardos, 2 perces drive-ra a meccs végén?

Az NFL-ben arányaiban elég sok olyan irányító van, aki képes elvezetni egy franchise-t, ha jó körülöttük a csapat. Illetve vannak a top irányítók, akik akkor is tudnak villantani, amikor minden egy hajszálon múlik. Nyilván ilyen helyzet a 2-minute drill a meccs végén, amikor nincs mese, ami után nem lehet javítani: minden ezen áll vagy bukik. Kit választanál irányítónak?

 

 

Tom Brady, Drew Brees vagy Big Ben jó opció lehet, hisz az utóbbi 64 meccsükön 11-szer sikerült csodát tenniük a negyedik negyedben. Ez top 5 teljesítmény. A 2. legjobb a ligában Matt Ryan 13-mal, a legjobb pedig Matt Stafford, aki 64 meccsből 20-szor game winning drive-ot vezetett. Ami pedig még félelmetesebb ebben, hogy mindezt nem 40 nekifutásból hozta össze vagy sikerül vagy nem alapon, hanem 24 próbálkozásból, ami 83,3 százalékos arány. Ráadásul a négy sikertelen nekifutásból az egyik Calvin Johnson Seahawks elleni fumble-je volt, ami után a bírók hatalmas tévedés után touchbacket ítéltek 1&Goal helyett, a másik pedig a Falcons elleni Golden Tate visszafújt TD tavalyról.

 

Persze ehhez hozzátartozik, hogy Brady és Big Ben minden évben SB esélyes volt az utóbbi időben, így nekik alapvetően biztos nem volt 24 esélyük a fordításra (hogy Ryannek és Breesnek mennyi volt, arra nem találtam első nekifutásra adatot). Ez azonban nem von le semmit Stafford érdemeiből, amikor lehetősége volt rá, szinte garantáltan ki tudta hozni a legtöbbet a helyzetből. Bár mint Lions szurkoló hozzátenném, hogy én speciel jobban örülnék neki, ha szezononként csak 1-2 game winning drive-ja lenne a csapatnak, de 10 meccset magabiztos megnyerne, mint mondjuk a Packers.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!