Connect with us

Érdekességek

Zseniálisan manipulálja a kompenzációs pickeket az Eagles

Az OverTheCap kiszámolta a várható kompenzációs pickeket a 2019-es draftra (erről itt írtunk), és egy nagyon érdekes dolgot találtunk – illetve talált az OTC – köztük. Méghozzá azt, hogy az Eagles és még pontosabban Howie Roseman zseniálisan képes manipulálni a formulát és ezáltal az eredményét. Ezt pedig Mike Wallace szerződéséből láthatjuk.

 

 

Wallace egy maximum 4 millió dollárt tartalmazó szerződést írt alá az Eaglesszel. Ez bőven meghaladja a kompenzációs pickekhez szükséges minimumot, azonban nagyon érdekesen rakta össze a szerződést az Eagles. A veterán minimummal nyilván nem tudtak mit kezdeni, de ezen felül aláírási bónusz helyett beletettek egy 1 milliós teljesen garantált workout bónuszt, amit azonnal meg is kap Wallace, viszont míg az aláírási bónusszal számol a kompenzációs formula, addig a workout bónusszal nem. Így 1 milliót már le is csíptek.

 

A maradék 2 millió LTBE (Likely To Be Earned) ösztönző, tehát jó eséllyel megszerzi őket Wallace. Hagyományosan ezek is számítanak a formulába, viszont vannak kivételek. Ilyen például a súlyklauzula, tehát amikor az adott játékosnak adott súly alatt kell mérlegelnie. Wallace-nál egy nevetséges 250 fontos (113 kilós) határt húztak meg, pedig Wallace 90 kiló környékén szokott játszani és teljesen egyértelmű volt, hogy ezt teljesíteni fogja. Ezért kapott 585 ezer dollárt. A maradék közel 1,5 millió ösztönzőt pontosan nem tudjuk még, de jó eséllyel ezek is hasonló hókuszpókuszt tartalmaznak, amik nem számítanak majd bele a formulába.

 

Ez az egész azt jelenti majd, hogy Wallace nem szmít majd a formulába, így utána a Ravens nem kap 7. körös picket, az Eaglesnek viszont így nem kell számolnia Wallace-szal és Wallace nem fogja kiütni Patrick Robinsont, így PatRob elengedése után az Eagles kapni fog egy 6. körös kompenzációs picket.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!