Connect with us

Hír

Sokkal rémesebb a Raiders elkapó helyzete, mint elsőre látszik

Tavaly az Oakland Raiders, a liga egyik legnagyobb negatív meglepetését okozta. Szenvedésük nem csak védő, de támadóoldalon is nyilvánvaló volt. Ez elsősorban Carr és a passzjáték hibája. Az egyetlen konzisztensen megbízható célpont Michael Crabtree volt, ezért is volt számomra meglepetés, hogy pont tőle vált meg a csapat.

 

 

Helyére érkezett Jordy Nelson, így papíron továbbra is bitang erősnek tűnik a Cooper-Nelson duó, mögöttük Seth Roberts támogatásával. Ezzel a cserével azonban létrejött a liga legrosszabb triója, ami a szoros elkapásokat illeti. Itt arra kell gondolni, hogy Cooper, Nelson és Roberts is a liga aljához tartozik elkapási százalékban, ha közel van hozzá a védő. Nevezetesen, Nelson az ilyen labdák 13.3%-át kapja el, Cooper 14.3%-át, Roberts pedig a 21.4%-át. Ezzel ők hárman birtokolják a dobogó mindhárom fokát.

 

Cserébe Roberts az elkapható labdák 8%-át droppolta 2017-ben, Cooper pedig a 17%-át. Mondanom sem kell, hogy ezzel a liga hátuljában helyezkednek el mindketten. Cooper statisztikája olyan rossz, hogy konkrétan csak Dez Bryant és Keenan Allen rendelkezik több elejtett labdával, de arányaiban még így is jobbak. Nelson legalább keveset droppol, ellenben rengeteg interception születik róla. Hiába a jó nevekből álló sor, valójában egyik elkapó sem életbiztósítás jelenlegi formájában.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!