Connect with us

Hír

Mathieu safety lesz Houstonban

Tyrann Mathieu sérülése előtt a liga egyik legsokoldalúbb és legattraktívabb védőjátékosa volt. Köszönhette ezt annak, hogy az első, ritka példája volt azoknak a játékosoknak, akik a védőoldalon, több poszton is megmutathatták, mire képesek. Mathieu ráadásul nem csak megmutatta magát, de All-Pro szinten teljesített.

 

 

Arizonában safetyként, nickel cornerként, de akár linebackerként is szerepelt. Sajnos, sérülése rányomta a bélyegét játékára, így visszatérése után már nem játszott klasszis szinten. A Cardinals nem is ragaszkodott hozzá, de Houstonban kapott még egy prove-it szerződést. Szerepét azonban máshogy képzelik el. A csapat főedzője, Bill O’Brien szerint, Mathieu safety lesz a csapatnál, mégpedig tisztán ez lesz a posztja, tehát nem hybridként fog viselkedni.

 

Ez számomra két okból is érdekes. Az egyik, hogy Mathieu az utolsó időszakában talán safetyként szerepelt a legkevesebbet, így itt van a legkevesebb tapasztalata és mozgástere is. A másik indok, pedig, hogy a csapat draftolt egy sokoldalú safetyt, Justin Reid személyében, aki nagyon hasonlít Mathiue-ra játékstílusban. Most vagy az a terv, hogy a két játékos egymást kisegítve játszik a két safety poszton vagy Reid lesz a svájci bicska, Mathieu-ra pedig kisebb szerep hárul.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!