Connect with us

Minden ami NFL

Kinek mennyire kemény? – AFC South

Az AFC South az elmúlt években hírhedt lett, hogy a liga feltörekvő csapataiból négyet is meg lehet itt találni. Bill O’Brien Watsonnal próbálja menteni a szezonokat, a Jaguars a védelmére alapozna másodjára is, a Colts Andrew Luck visszatérését várja, a Titans pedig sunyiban minden csapategységéből különlegeset varázsolt.

Houston Texans

 

 

A Texans meglepően jó beosztást kapott. Ugyan az első héten csúnyán kinyalnak a Patstől idegenben, három meccs következik, ahol akár nyerhetnek is. Idegenben a Titans ellen ez nagyon nem fog menni, a lábával már nem bajlódó Mariota és a 120%-on pörgő Corey Davis sokszáz yardot fognak felkalapálni a védelemre, de utána otthon fogadják a Giantset és mennek a Coltshoz, amikből mindkettőt magabiztosan behúzzák – se Eli, se a visszazuhant Luck nem fog nagy gondot jelenteni. (2-2) A Cowboys támadójátékát teljesen leblokkolja a Texans védelme, Clowney pedig teljesen felzabálja Elliottot. A védelem számára jutalomjáték lesz Josh Allen ellen (haha) menni otthon, akit legalább nyolcszor fognak sackelni, és négy eladott labdát húznak le az elkapóiról. Idegenben a Jaguars fogja megizzasztani Watsont, hogy aztán otthon a Phins ellen szépítsenek, mert lehet akármilyen jó Tannehill lába, a csapata nem lett jobb. (4-4) A Broncost meglepik Denverben, azonban a hosszabbításban elvesztik a mérkőzést. Repülnek tovább Washingtonba a pihenő után, ahol viszont egy szoros meccsen megmutatják, hogy nem volt jó ötlet Alex Smith-re bízni az elkövetkező pár évet. Otthon már képesek lesznek legyűrni a Titanst, és ezzel fickósan várják a Brownst elleni otthonit. (6-5) A Browns viszont egy szoros meccsen elviszi a győzelmet, a Colts pedig eddigre belerázódik a ritmusba, és otthon veri meg őket. Két idegenbelire fordulnak rá, ahol a Jets simán nyerhető, az Eagles viszont pofozózsákot csinál belőlük, így a Jaguars elleni sorsdöntőre 7-8-cal mennek, reménykedve egy esetleges győzelemben, és egy WC-helyben. A JAX bedobja a törölközőt idegenben, így pedig 8-8 lesz a Texans szezonja.

Érdekességek: A Texans 3 alkalommal találkozhat zöldfülű irányítóval, és 3-6 olyan csapatnak mehet neki a védelme, ahol idén új támadószisztéma, vagy megközelítés lesz. Négy főműsoridős meccs, ebből három otthon, Watson nagyon pörgeti az eladásokat.

 

Indianapolis Colts

 

 

A visszatérő Andrew Luckon áll minden. Lucknak sosem sikerült beteljesíteni az ígéreteket, amiket a drafton hallottunk. Folyamatos fejlődésben volt, de ez a sérülésével megszakadt, így kétséges, hogy fog visszatérni. Nehéz lesz visszarázódni, ezért a Bengals el is hozza a győzelmet, hogy aztán idegenben egy szoros meccsen nyerjenek a Redskins ellen, akik újfent középszerrel kezdik a szezont. Az Eagles ellen Philadelphiában a korábbi fiatal reménység és a mostani fiatal reménység fog találkozni, de ne legyenek illúzióink a kimenetelről. Otthon a Texans magabiztosan nyer ellenük, majd a Patshez utaznak a jövő évi egyik legérdekesebbnek ígérkező meccsre. Az itt elszenvedett vereséget tudják javítani a Jets ellen, ahol a Jetsre jobb oddsok vannak, de ha már a Bengals ellen nyertek, itt kiköszörülöm a csorbát, és legalább innen győztesen térnek haza Északkelet-Amerikából. (2-4) A Buffalo meg fogja izzasztani őket, de a végén – Quenton Nelson hathatós közreműködésével – legyűrik az ellenfelet, és a Raiders elleni vereséggel fordulnak rá a pihenőhétre. (3-5) A pihenőhéten remekül fel tudnak készülni a Jaguarsból, és 40 pontot pakolnak fel rájuk, behúzva ezzel a meccset. A Titanst képtelenek lesznek elverni a szezonban, itt is, és az utolsó héten is perecelnek egy nagyot. A Dolphinst lesimázzák otthon, de olyan szinten, hogy Adam Gase gézbe lesz burkolva. (Ehhe ehhe.) (5-6) Innen viszont egy mészárszéket látunk majd, Frank Reich csapata az utolsó öt meccsből csak a Texans ellenit tudja behúzni, hogy ezzel 6-10-ben végezzen.

Érdekességek: Luck nélkül a főműsoridős meccsek sem jártak nekik – idén egész pontosan egyet kaptak a tavalyi eredmények miatt. Négy éve nem nyert szezonnyitót a Colts, remélhetőleg Reich ezen javít, ez méltó korona lenne Luck 18 hónapja tartó szünetének befejezésére.

 

Jacksonville Jaguars

 

 

A Jaguars szeretné megismételni a tavalyi sikerét, azonban ehhez mindhárom rivális irányítónak lesz egy-két szava. Az első héten lakmároznak a Giants húsából, majd otthon várják a visszavágóra Bradyt. A Pats mindig favorit, és ezt a papírformát most is hozni fogják. A Titans tavalyhoz hasonlóan tudja, hogy lehet elporolni a Jacksonville-t, ezt ígérik most is. A Jets és a Chiefs könnyű falat lesznek, a Boys ellen viszont csak hosszabbításban tudnak nyerni. (4-2) A Texans ellen kényelmesen győznek. Londonban szinte haza pályán játszanak, be is húzzák az Eagles ellen a mérkőzést, és a győztesek nyugalmával mennek pihenni. Innen egyből a Coltshoz mennek egy pofonért, ami nem jó előjel a Steelers ellenihez. Ezt ennek ellenére otthon megnyerik, bizonyítva, hogy már nem a Steelers az örök trónkövetelő a konferenciában. (6-3) A Bills nem tud mit kezdeni a csapattal, Allen magát veri meg, a Colts ellen pedig jobban felkészülnek, és Andrew Luckot cserben fogja hagyni a vezetékneve. A Titans folytatja a jaguárvadászatot az esőerdőkben, Marcus MariGOATa magabiztosan nyeli a W-t. (8-4) A Redskins ellenin Alex Smith-szel lenyeletik a labdát párszor, viszont a Dolphins húz egy meglepőt, és a teljes esélytelenségből megveri őket, csak hogy legyen miért izgulni az utolsó héten, ahol győz a Texans, hogy ha már ők nem jutnak tovább, a JAX tehene is dögöljön meg. 9-7

Érdekességek: nem egy álombeosztás, három hazai meccset letolnak szeptemberben, így dupla idegenben mennek neki az utolsó, sorsdöntő heteknek. 2013 újra úgy mennek Londonba, hogy a meccs alatt egy egyetemi mérkőzést játszanak náluk, a legutóbbi ilyen alkalommal a fél épületet nem tudták használni. Az első héten csemege lesz a Ramsey – Beckham küzdelem. Az ötödik heti Chiefset ugyan könnyű falatnak írtam, ne legyenek illúzióink: eddigre Mahomes már több száz snapet is lejátszhat gyakorlásképp.

 

Tennessee Titans

 

 

A Titans újra a PO-ra támad, nagyon jó esélyekkel. Derrick Henry elszabadul, Corey Davis breakout, és Mariota sem bajlódik már a lábával, mint tavaly egész évben. A Dolphins ellen győzelemmel nyitnak, majd otthon verik a Texanst, és idegenben a Jaguarst is. Az Eaglest meg fogják lepni Nashville-ben, a Buffalo viszont óriási upset győzelmet mutat fel. (4-1) A Ravenst magabiztosan verik, de még a Titans passzvédelme sem bír el Riversszel, Elliott pedig szétfutja őket a pihenőhét után. A Pats ellen papírforma vereség, majd a Colts ellen is egy győzelem, hogy nehogy sorminta legyen belőle. (6-4) Egész magabiztosan lehet a jövő felé tekinteni, de a Houston nem adja magát, így egy Jets elleni blowout győzelemmel kell vigasztalódjanak. A Jaguars otthon már szinte papírforma, és se a Giants, se a Redkins nem tud mit kezdeni a hawaii félistennel. Otthon sem engedik a Colts torkát, így az utolsó hétre is elfér egy W a zsákban. 11-5

Érdekességek: nem kell Dallasnál messzebb utazniuk nyugatra, ez azért nem egy rossz dolog. Az utolsó ötből négyet otthon játszanak, és nem legyőzhetetlen ellenfelekkel, így Mike Vrabel munkájáról tényleg csak a szezon végén lehet majd akármit mondani.

 

AFC South

Titans 11-5, divízióban 5-1

Jaguars 9-7, divízióban 2-4

Texans 8-8, divízióban 2-4

Colts 6-10, divízióban 3-3

Mit mondanak a bukmékerek?

Persze beindult a gyár Las Vegasban is, ahol akkora pénzek mozognak, hogy nyugodtan hihetünk az oddsoknak. (A spreadek 16 hétre szólnak, a várt győzelmek 17-re.) A Titans 7 meccsen favorit, de csak 2 meccsen nagyobb a spread 3 pontnál – 7.9 győzelmet várnak tőlük a szezonban. A Jaguars 9 meccsen favorit, 7 darab 3.5 vagy nagyobb spreaddel – 9.1 várt győzelemmel. A Texans kilenc meccsen favorit. Ebből viszont három olyan is van, ahol 3 a spread, tehát lényegében pénzfeldobásos győzelmet várnak. A szezon alatt összesen 8.8 W-t osztottak rájuk a bukik. A A Colts számára még hosszú építkezés a terv, 6.3 várt győzelemmel.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!