Connect with us

Going Deep

AFC West álomcsapat

Milyen csoport az, ahol Joey Bosa kérdés nélkül csak a kispadra kerülhet? Milyen csoport az, ahol a legjobb irányító sem tartozik a liga top10 QB-ja közé? Milyen csoport az, ahol a legbiztosabb kezű elkapó egy tight end? És milyen csoport az, ahol a támadófal szinte egyetlen csapatból áll, de a right tackle még így is egy rookie?

Offense

Irányító: Philip Rivers (Los Angeles Chargers)

Csere: Patrick Mahomes (Kansas City Chiefs)

Rivers, az NFL egyszerre legalulértékeltebb és legtúlértékeltebb irányítója is. Furcsa és értelmetlen meghatározás, de az én szememben körülbelül így néz ki ő. Alulértékelt, mert mindenki egy közepes irányítónak tartja, aki a rájátszásig sem jut csapatával, pedig bőven a jobb franchise irányítók közé tartozik, aki évek óta sérülésekkel tarkított támadósorban kényszerül bizonyítani. Túlértékelt, mert sokan a legfelső polc közelébe helyezik, pedig döntő szituációkban rendre hibás döntéseket hoz és ritkán játszik MVP cím közelében. A negatívumok ellenére egyértelműen a csoport legjobbja nálam. Keenum egyelőre egy egyszezonos csoda, Carr rettentően sótlan, Mahomes pedig egyelőre csak egy nagy potenciállal bíró tehetség.

 

 

Futó: Kareem Hunt (Kansas City Chiefs)

Csere: Melvin Gordon (Los Angeles Chargers)

Hunt főnixmadárként emelkedett ki tavaly és rögtön megmutatta mekkora playmaker képességek birtokában van. Eleve bírom az olyan futókat, akik a passzjátékban is villognak, Hunt pedig pont ilyen. A szezon végére visszaesett, de még így is a jobbak között zárt minden mutatóban. Gordon nem sokkal marad el tőle, de valahogy nincs meg benne az a wow faktor, ami Huntban.

 

Elkapók: Amari Cooper (Oakland Raiders), Keenan Allen (Los Angeles Chargers), Tyreek Hill (Kansas City Chiefs),

Cserék: Sammy Watkins (Kansas City Chiefs), Demaryius Thomas (Denver Broncos), Emmanuel Sanders (Denver Broncos)

 

Úgy gondolom elég jó kis WR állomány van a csoportban és nem azért mert hemzsegnek a WR1 kondíciókkal megáldott játékosok, de sok a playmaker és sokoldalú a társaság. Amari Cooper tavaly csalódás volt számomra, az egyik legrosszabb drop rate-je volt az egész ligában és szoros őrizet mellett sem tudott mit kezdeni, de nagyon jó route runner és adok neki még esélyt, mert egyértelműen ő lehet a legkészebb, legdominánsabb elkapó a csoportban. Allen és Hill inkább labdával a kezükben nyújtanak kimagaslót, bármikor bennük van egy olyan yard after catch játék, ami pontokat érhet.

 

 

Tight end: Travis Kelce (Kansas City Chiefs)

Cserék: Hunter Henry (Los Angeles Chargers)

 

Kelce top3 tight end a ligában, annak ellenére is domináns tudott lenni tavaly, hogy az ellenfelek tudták, hogy kit kell őrizni. Nem a legesleggyorsabb játékos, de rettentően labdabiztos és stabil játékot képes nyújtani. Henry pedig a jövő lehet a TE poszton, kár hogy idén ezt nem tudja bizonyítani.

 

Támadófal: Donald Penn (Oakland Raiders)  – Kelechi Osemele (Oakland Raiders)  – Matt Paradis (Denver Broncos) – Laurent Duvernay-Tardif (Kansas City Chiefs) – Mitchell Scwartz (Kansas City Chiefs)

Cseresor: Russell Okung (Los Angeles Chargers) – Ronald Leary  (Denver Broncos)– Rodney Hudson (Oakland Raiders),  – Gabe Jackson (Oakland Raiders),  – Kolton Miller (Oakland Raiders),

 

Ha az elkapókról elismerően beszéltem a csoportban, akkor a támadófalról nem igazán tudok. Konkrétan a Raiders menti meg a csoportot, mert rajtuk kívül kettő, a liga aljához tartozó sor és egy középszerű alakulat van, de tele botrányosan rossz emberekkel is. A cseresort is beszámítva a teljes Raiders támadófal itt van, ellenben a Chargers csak egy játékost tud felvonultatni, right tackle poszton pedig akkora bajban voltam, hogy jobb lehetőség híján a top15-ös draftpick Millert írtam be, egyetlen snap nélkül.

 

Defense

Pass rusherek: Von Miller (Denver Broncos), Khalil Mack (Oakland Raiders),

Cserék: Joey Bosa (Los Angeles Chargers), Justin Houston (Kansas City Chiefs)

Jézus isten mi van itt. Nem hogy kezdőt nem lehet igazságosan állítani, de a cserék közül is fáj kihagyni néhány játékost. A kezdő szerintem nem csak a csoport, de a liga két legjobb pass rushere is jelenleg, de a cserék is a top7-be tartoznak, ha nagyon szűkíteni akarom, de lehet top5 is akár. Olyan játékosok nem férnek a cserepadra, mint Melvin Ingram, Dee Ford, Bruce Irvin, Shaquil Barrett, Shane Ray vagy a frissen draftolt Bradley Chubb. Más csoportban még a harmadik sor is kezdő lenne valószínűleg.

 

 

Belső védőfal: Chris Jones (Kansas City Chiefs), Derek Wolfe (Denver Broncos)

Cserék: Corey Liuget (Los Angeles Chargers), Brandon Mebane (Los Angeles Chargers), Mario Edwards (Oakland Raiders)

A belső védőfal összeállításnál már bajban voltam, mert egyik csapatnál sem egyértelmű a 4-3-as vagy 3-4-es felállás, így például Chubb vagy Bosa nem kerülhet ide, mert inkább a rusher szekciónál tüntettem fel őket. Szerencsére nickel felállás révén, nincs is szükségem nagy választékra. Jones és Wolfe kezdő helye megkérdőjelezhetetlen szerintem, a cserék pedig rotációba éppen elmennek.

 

Linebackerek: Brandon Marshall (Denver Broncos), Anthony Hitchens (Kansas City Chiefs),

Cserék: Todd Davis (Denver Broncos), , Derrick Johnson (Oakland Raiders)

A középső linebackereknél érdekes a helyzet, mert a tavaly legjobban teljesítő linebackert kivágta a csapata, majd felkapta a csoport egy másik együttese és ott sem biztos, hogy kezdő lesz. Értem én, hogy Johnson idős, de még így is kimagaslott ebben a csoportban. Ebben a fura helyzetben Marshall és Hitchens a két kezdőm, akik mindketten nagyon alulértékelt LB-k szerintem, bár kétségtelen, hogy a közvetlen elittől le vannak maradva.

 

Cornerbackek: Chris Harris (Denver Broncos), Casey Hayward (Los Angeles Chargers), Bradley Roby (Denver Broncos)

Cserék: Kendall Fuller (Kansas City Chiefs), Desmond King (Los Angeles Chargers), Rashaan Melvin (Oakland Raiders)

A corner sor kezdője lehetett volna nagy fejtőrés még, de Talib és Peters is a Rams csapatában van azóta, így Harris és Hayward helyéhez semmi kétség sem férhet. Mögöttük már hatalmas az űr, de Roby folyamatosan fejlődik és még ha nem is lesz belőle egy Harris szintű játékos, stabil kezdő potenciál van benne. Nálam egyelőre slotban kap helyet, de a valóságban outside is jó lehet. A cserepad a távozók miatt már elég harmatos.

 

 

Safetyk: Eric Berry (Kansas City Chiefs), Darian Stewart (Denver Broncos)

Cserék: Karl Joseph (Oakland Raiders), Justin Simmons (Denver Broncos)

Berry helyéhez nem férhet kétség, remélni tudom, hogy olyan formában tér vissza, ahogy abbahagyta. Stewart már érdekesebb eset. Szerintem a liga egyik legokosabb safetyje, de már nem fiatal, így a reakcióideje jelentősen megkopott. A cserék nem túl acélosak, de Joseph és Simmons is még fiatal és sokat fejlődhet.

 

Special Teams

Kicker: Brandon McManus  (Denver Broncos)

Punter: Marquette King (Denver Broncos)

Edzők

Head Coach: Vance Joseph Andy Reid (Kansas City Chiefs)

Támadókért felelős koordinátor: Ken Whisenhunt (Los Angeles Chargers),

Védőkért felelős koordinátor: Gus Bradley (Los Angeles Chargers),

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!