Connect with us

Hír

Aaron Rodgers spéci új szerződést akar, hogy bármikor növelhesse a fizetését

Aaron Rodgers elégedetlen a jelenlegi helyzetével, ez vitathatatlan tény. Nem jönnek a Super Bowl-sikerek, pedig a szerződése évek óta nagyon baráti a csapatra nézve, így pedig nem igazán van, ami vigasztalhatná a viszonylag alacsony gázsiért. Ráadásul már van egy 30 millió dolláros irányító is a ligában Matt Ryan személyében, Kirk Cousins pedig teljesen garantált szerződést kap, Rodgers pedig nyilván nem egy szint a két a kollégájával. Épp ezért az új szerződésébe szeretne egy olyan záradékot, ami később lehetővé teszi számára, hogy újratárgyalja a szerződését, ha a fizetési sapka vagy más irányítók kontraktusa erre okot ad neki.

 

 

 

Párszor már szóba került az, hogy egy-egy irányító nem fix összeget szeretne magának, hanem a fizetési sapka egy bizonyos százalékát. Matt Ryan például a 30 milliós fizetésével a jelenlegi cap 17 százalékát teszi zsebre, de ahogy nő majd a fizetési plafon, ez az arány úgy csökkenne. Vagyis, ha Rodgers például egy olyan szerződést írna alá, ami biztosítaná neki a mindenkori fizetési sapka például 18 százalékát, akkor egyrészt idén 31,86 milliót keresne, de egy 190 milliós cap mellett már rögtön 34,2-t. Így szinte garantáltan ő lenne a legjobban kereső QB a ligában addig, ameddig játszik.

 

Persze ez a Packersnek nem olyan jó biznisz. Egy másik lehetőség, hogy például egy olyan szerződést kötnek, amit minden második vagy harmadik évben újratárgyalhat mindkét fél részéről. Vagyis, ha két év múlva Rodgers már megint csak a 8. legjobban kereső játékos, akkor oda mehetne a csapathoz, hogy vagy fizetésemelést kap, vagy felbontja a szerződését. Másrészt pedig, ha Rodgers mondjuk két év múlva top5-ös fizetésért játszik, ellenben borzalmas teljesítményt nyújt, akkor a csapat mehet oda hozzá, hogy vagy fizetéscsökkentés, vagy kivágunk és nem kapsz semmit.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!